کد خبر 958106
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۹

پیشروی‌های انصارالله به سمت مناطق جنوبی و همچنین مناطق شمالی است که از حفظ و تقویت توانایی دفاعی آن به‌رغم تحمیل پنج سال محاصره همه‌جانبه بر این کشور حکایت دارد.

به گزارش مشرق، «احمد کاظم زاده» در یادداشت روزنامه «جوان» نوشت:

شاید هیچ مسئله‌ای در یمن به پای اوضاع اسفبار و فاجعه آمیز انسانی حاکم بر این کشور نمی‌رسد که بیش از ۸۰ درصد از جمعیت ۲۴ میلیونی این کشور با آن دست به گریبان است و مردم روزه‌دار این کشور برای پنجمین سال متوالی ماه مبارک رمضان را در وضعیت طاقت‌فرسا سپری می‌کنند و از این بابت در وضعیت مشابه با ساکنان غزه قرار دارند.

بیشتر بخوانید:

شکست‌های سنگین مزدوران رژیم سعودی + نقشه میدانی و عکس

تلاش‌های بین‌المللی برای کاهش فجایع انسانی ناشی از حملات عربستان و امارات بسیار دیر آغاز شد و پس از افشای قتل جمال خاشقجی به دستور مستقیم محمد بن‌سلمان اندکی گسترش یافت، اما از زمانی که عربستان با کمک دلارهای نفتی خود توانست پرونده قتل خاشقجی را به حاشیه ببرد دوباره در رکود قرار گرفت.

در این میان توافقنامه آتش‌بس استکهلم که در اواخر آذرماه ۱۳۹۷ بین طرف‌های درگیر به امضا رسید، باز با بی اعتنایی ائتلاف متجاوز روبه‌رو شد، اما در سطح تبلیغات به روال معمول تلاش شد مسئولیت آن بر دوش انصارالله و ایران انداخته شود؛ به گونه‌ای که مسئولان دولت ترامپ بارها مدعی شدند که انصارالله به درخواست ایران از اجرای این توافقنامه سر باز زده است. در چنین وضعیتی عقب نشینی یکجانبه انصارالله از بنادر استراتژیک الحدیده، رأس عیسی و الصلیف می‌تواند این بهانه را از دست متجاوزان عربستانی و اماراتی و حامیان آن‌ها بگیرد و دیگر هیچ توجیهی برای امدادرسانی برای مردم روزه‌دار و نیازمند مردم یمن به‌خصوص در مناطق شمالی باقی نگذارد.


از دیگر مسائل قابل تأمل در یمن پیشروی‌های انصارالله به سمت مناطق جنوبی و همچنین مناطق شمالی است که از حفظ و تقویت توانایی دفاعی آن به‌رغم تحمیل پنج سال محاصره همه‌جانبه بر این کشور حکایت دارد. البته در جبهه جنوبی عواملی همچون بروز اختلاف و رقابت بین دو نیروی مهاجم یعنی عربستان و امارات و گسترش آن به نیروهای تحت حمایت هر دو کشور نیز در ناتوانی آن‌ها در برابر نیروهای انصارالله نیز مؤثر بوده است.

با وجود اینکه این دو کشور تاکنون علت دخالت نظامی خود را حمایت از دولت مستعفی عبدربه و بازگرداندن آن به صنعا اعلام می‌کردند، اما اکنون هر دو کشور به‌شدت مشغول تقویت حضور خود در مناطقی همچون جزیره سقطری و یا استان المهره در مرز عمان هستند که صدها کیلومتر از نیروهای انصارالله دور هستند. از این رو دیگر هیچ تردیدی باقی نمی‌ماند که هدف اصلی این دو کشور از تجاوز به یمن تقسیم این کشور برای تحقق بخشیدن به مطامع ارضی خود بوده است. در این راستا امارات به بخش‌هایی از جنوب یمن به‌خصوص مناطق ساحلی آن و همچنین جزیره استراتژیک سقطری و عربستان نیز به استان‌های شرقی یمن همچون المهره چشم دوخته است تا بتواند پروژه انتقال نفت خود به دریای عرب را با دور زدن تنگه هرمز عملی کند.

همچنین افزایش استقرار نیروهای مزدور عربستان در این استان این احتمال را تقویت کرده است که ائتلاف متجاوز این بار برای عمان هم برنامه دارد و احتمال دارد دامنه تجاوزات عربستان و امارات به عمان هم گسترش یابد.