کد خبر 959228
تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۳:۳۰

یک متخصص ارتوپدی گفت: اگر کمردرد با عطسه، سرفه، تنفس عمیق، تب، لرز و تعریق شبانه همراه بود بهتر است هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.

به گزارش مشرق، ذبیح‌الله حسن‌زاده متخصص ارتوپدی درباره علل بروز کمردرد و راه‌های کنترل آن اظهار کرد: بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهند بیش از ۸۵ درصد افراد جامعه حداقل برای یک بار درد کمر را تجربه می‌کنند، اختلالی که برای مدتی فرد را وادار می‌کند استراحت طولانی مدت داشته باشد و مصرف مسکن را تجربه کند.

بیشتر بخوانید:

این متخصص ارتوپدی گفت: به‌طور قطع افزایش آگاهی در سطح جامعه با کنترل عوارض ناشی از کمردردها همراه خواهد بود؛ برخی از افراد به طور خاص در معرض ابتلا به انواع کمردردها قرار دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به کسانی که اضافه وزن دارند، اشاره کرد؛ در واقع چاقی می‌تواند آثار زیان‌بار بر مهره‌ها و مفاصل کمر داشته باشد.

۳ گروهی که بیشتر در معرض ابتلا به کمردرد هستند

حسن‌زاده افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد افراد سیگاری، کسانی که قد بالای ۱۸۱ سانت دارند و افرادی که کار سنگین انجام می‌دهند بیش از دیگران در معرض ابتلا به مشکلات کمر قرار خواهند گرفت، از این رو باید بیشتر احتیاط کنند.
وی درباره علل ایجاد کمردرد تصریح کرد: به طور کلی چهار گروه کمردرد وجود دارد؛ شایع‌ترین نوع این اختلال دردهای مکانیکی هستند که از افزایش فشار ناشی از کار، بلند کردن اجسام یا خواب و نشستن نامناسب ناشی می‌شود، گروه بعدی کمردردهای ناشی از عفونت‌های مهره هستند و اغلب کسانی که به بیماری‌هایی خاص مانند تب مالت مبتلا می‌شوند با این کمردردها مواجه می‌شوند.

این متخصص ارتوپدی ادامه داد: بروز اختلالات التهابی مثل انواع رماتیسم‌ها و وجود تومورهای استخوانی هم به بروز کمردرد منجر می‌شود؛ گاهی عادات نامناسب در سبک زندگی با تغییر شکل و در نتیجه اختلالات ستون مهره در افراد همراه خواهد شد و از این رو کنترل وزن و اصلاح سبک زندگی از ایجاد این مشکلات جلوگیری می‌کند.
حسن‌زاده تشریح کرد: یکی از عادات اشتباه که شیوعی بالا در بین مردم کشور ما دارد، نوع نشستن است؛ نشستن روی زمین چه به صورت دو زانو و چه به صورت چهار زانو باعث اعمال فشار به کمر و در نتیجه درد می‌شود، همچنین استفاده از سرویس بهداشتی ایرانی و حرکت روی سطوح شیب‌دار هم به عوارض ذکر شده منجر خواهد شد.

وی افزود: شیوه بلند کردن و انتقال اجسام تاثیری زیاد بر حفظ سلامت کمر دارد؛ اگر قصد بلند کردن اجسام سنگین را دارید بهتر است از کمربندهای محافظ استفاده کرده و برای این کار از انجام حرکاتی که به این ناحیه فشار وارد می‌کند، خودداری کنید


این متخصص ارتوپدی تصریح کرد: پزشکان توصیه می‌کنند برای نشستن از صندلی‌هایی استفاده کنید که گودی کمر را پر کرده و با استفاده از آنها زانوها بالاتر از لگن قرار می‌گیرد؛ این نوع از نشستن باعث می‌شود درد کاهش یافته و فشار وارده به کمر کم شود، همچنین اگر قصد دارید برای مدت زمان طولانی بایستید، وزن را بین ۲ پا تقسیم کنید.
حسن‌زاده اظهار کرد: به طور کلی خوابیدن روی شکم در علم ارتوپدی منع می‌شود؛ بهتر است در هنگام خوابیدن به پهلو یا به صورت طاق باز بخوابید. اگر قصد خوابیدن به پهلو را دارید بهتر است بالشتی کوچک بین زانوها قرار دهید تا فاصله عادی آن‌ها حفظ شود.
وی درباره شیوه مناسب جابجایی اجسام گفت: در صورتی که قصد جابجا کردن اجسام سنگین را دارید بهتر است آن را روی یک پایه مناسب قرار داده و به جای بلند کردن آن را روی زمین بکشید، همچنین اگر قصد بلند کردن جسمی مثل گلدان را داشتید بهتر است ابتدا در کنار آن نشسته و با نیروی پاها آن را بلند کنید، بلند کردن اجسام با فشار بر روی کمر ممکن است به آسیب منجر شود.

راهکاری برای درمان گرفتگی عضلات کمر

این متخصص ارتوپدی گفت: کسانی که بیشتر با مشکل اسپاسم و گرفتگی عضلات ناحیه کمر مواجه می‌شوند بهتر است از سرما و آب سرد دوری کنند و درد ناشی از اسپاسم را با کمپرس گرم کاهش دهند.
حسن‌زاده ادامه داد: یکی از شایع‌ترین گروه‌های درگیر با مشکلات ستون مهره دانش آموزان هستند؛ به طور کلی توصیه می‌کنیم کودکان برای حمل وسایل از کیف و کوله پشتی مناسب استفاده کرده و اگر قصد حرکت طولانی مدت را دارند وزن کیف را بین ۲ شانه تقسیم کنند تا تغییر شکل ستون فقرات در بدنشان رخ ندهد.

وی درباره کمردردهای مهم و خطرناک اظهار کرد: اولین گروهی که کمردردهای آن‌ها باید جدی گرفته شود کودکان هستند؛ به طور کلی هر دردی که بیش از ۲ هفته به طول بیانجامد نیاز به مراجعه به پزشک دارد، اما این موضوع در کودکان اهمیتی بیشتر پیدا می‌کند، گاهی ممکن است دردهای ناحیه کمر به صورت پیش رونده بوده و با مشکلات عصبی در سایر اعضای بدن مثل پاها همراه باشد که این نوع کمردرد هم از اهمیت بسیاری برخوردار است.
این متخصص ارتوپدی گفت: اگر کمردرد با عطسه، سرفه یا تنفس عمیق تشدید شد یا اگر با تب، لرز و تعریق شبانه همراه بود، بهتر است هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.
وی یادآوری کرد: درمان کمردرد به هیچ وجه نیاز به استراحت طولانی مدت ندارد؛ برخلاف گذشته متخصصان معتقدند که حداکثر یک هفته استراحت می‌تواند بر بهبود کمردرد مؤثر باشد و بعد از آن فرد بیمار می‌تواند به زندگی عادی ادامه دهد.
منبع: باشگاه خبرنگاران