کد خبر 96075
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۳:۰۴

پژوهشگران موسسه 'ماكس پلانك' از پیله كرم ابریشم 'تاسار' برای تولید داربست بافت قلب استفاده كردند.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از ایرنا، ، ماهیچه آسیب دیده قلب انسان امكان باززایی ندارد و از این رو بافت زخم در محل سلول های ماهیچه ای آسیب دیده رشد می كند.

دانشمندان مركز تحقیقات قلب و ریه موسسه ماكس پلانك در جستجوی احیای عملكرد كامل قلبی با كمك بافت قلبی مصنوعی هستند.

آنها موفق شدند سلول های عضله قلب را در یك داربست سه بعدی بارگذاری كنند.این داربست سه بعدی با استفاده از ابریشم تولید شده توسط یك كرم ابریشم مناطق گرمسیری ساخته است .

قلب انسان سالهای سال خون را به تمام بدن پمپ می كند.

بهینه سازی این عملكرد به قیمت گزافی به دست می آید. در طول دوره تكامل بدن، تقریبا تمام سازوكارهای باززایی خود بدن در قلب، از فعالیت می افتد.

در نتیجه یك سكته قلبی برای افراد بسیار مشكل زاست؛ سلولهای قلبی مرده دیگر احیا نمی شود و نتیجه امر زوال در توان پمپاژ قلب و كاهش كیفیت زندگی بیمار است.

در این بین پژوهشگران تلاش كرده اند بافتی را جایگزین بافت آسیب قلب دیده كنند.

اما این بافت ها اعم از اینكه منشایی طبیعی داشته باشند و یا مصنوعی، همه مضرات جدی در پی دارد. این بافت ها یا بسیار شكننده است و یا هدف حمله سیستم ایمنی قرار گرفته اند و یا سلول های عضله قلب نتوانسته اند به درستی به این داربست ها متصل شوند.

اكنون این دانشمندان صفحه های مدوری را به اندازه یك سكه از پیله كرم ابریشم 'تاسار' ساخته اند.

این داربست به دست آمده از كرم ابریشم' تاسار' از مواد دیگر آزمایش شده، مزیت های بیشتری دارد.

سطح این ابریشم ساختار پروتئینی دارد كه چسبندگی سلول های عضله ای قلب را تسهیل می كند. این ابریشم از تار ابریشم های دیگر زمخت تر است.به همین دلیل است كه سلول های عضله قلب بر روی آن بخوبی رشد می كند و می تواند ساختار بافت سه بعدی را بر روی آن شكل دهد.

با این داربست ارتباط بین سلول ها دست نخورده باقی می ماند و آنها به طور همزمان در یك دوره 20 روزهدرست مانند عضله طبیعی قلب ضربان داشتند.

با وجود نتایج امیدوار كننده، كاربردهای بالینی این تار ابریشم در حال حاضر در دستور كار قرار ندارد.

برخلاف این تحقیقات كه بر روی سلول های موش انجام شد مشكل دستیابی به سلول های قلبی كافی به عنوان یك ماده آغاز كننده هنوز حل نشده است.

تصور می شود كه سلول های بنیادی خود بیمار می تواند به عنوان ماده آغاز گر برای پیشگیری از بروز واكنش ایمنی استفاده شود. با این حال هنوز دقیقا چگونگی تبدیل سلولهای بنیادی به سلول های عضله قلب یك راز است.