کد خبر 960881
تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۲

یک روزنامه آمریکایی تأکید کرد که آمریکا نباید برای اقدام نظامی علیه ایران ریسک کند زیرا جنگ با ایران مادر تمام باتلاق‌ها خواهد بود.

به گزارش مشرق، روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست در گزارشی به تنش‌های اخیر در منطقه غرب آسیااشاره کرد و نوشت که درگیری نظامی با ایران «مادر تمام باتلاق‌ها» خواهد بود.


در این گزارش آمده است که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به طور موقت از تنش‌ها علیه ایران در روزهای گذشته کم کرده بود که در اقدامی، مجدداً با انتشار توییتی بر این تنش‌ها دامن زد.

بیشتر بخوانید:

شاناهان: حضور نیروهای آمریکایی در منطقه برای جنگ با ایران نیست

جلیلی: برای هر رفتار آمریکا پاسخی خواهیم داشت

نظر زیباکلام درباره توانایی آمریکا در جنگ با ایران


ترامپ روز یکشنبه هفته جاری، در یک پیام توییتری تهدیدآمیز نوشت: «اگر ایران خواستار جنگ باشد، پایان رسمی ایران خواهد بود. هرگز دیگر آمریکا را تهدید نکنید».


طبق این گزارش، طرفداران سیاست‌های ترامپ در قبال ایران، در پی انتشار این توییت تهدیدآمیز، واکنش‌های قابل تأملی از خود نشان دادند به طوری که سناتور «مارکو روبیو» از ایالت «فلوریدا» هشدار داد:


«حمله = پاسخ قطعی».


«تام کاتن» سناتور جمهوری‌خواه که مواضع تندی در قبال ایران دارد نیز در پی پیام توییتری ترامپ تصریح کرد: «اگر ایران علیه آمریکا یا همپیمانان ما در منطقه اقدام نظامی انجام دهد، قطعاً انتظار یک واکنش مخرب علیه ایران را خواهیم داشت». واشنگتن‌پست سپس با اشاره به تمامی این لفاظی‌های جنگ‌طلبانه مقامات آمریکایی ادامه داد که این رجزخوانی‌ها، تند و به شدت از واقعیت به دور است.


نویسنده این گزارش تأکید کرد که بررسی قابلیت‌های ایران نشان می‌دهد که هیچ گزینه نظامی علیه ایران قاطعانه یا کم‌هزینه نخواهد بود بلکه جنگ با ایران، مادر تمام باتلاق‌ها خواهد بود.


«مکس بوت» نویسنده گزارش واشنگتن‌پست که خود از حمایتش از جنگ عراق ابراز پشیمانی می‌کند، در ادامه به وخامت تقابل احتمالی با ایران‌اشاره می‌کند و می‌نویسد: «(تقابل با ایران)، مادر همه باتلاق‌ها خواهد بود: تقابلی که جنگ عراق را به وجود آورد-و من در حال حاضر از حمایت از آن بسیار پشیمان هستم- در مقایسه (با تقابل احتمالی با ایران) هیچ است.


ناتوانی آمریکا


طبق این گزارش، ایران سامانه «اس -۳۰۰» یعنی پیشرفته‌ترین پدافندی که تاکنون جنگنده‌های آمریکایی با آن روبرو بوده‌اند را در اختیار دارد و تقابل با ایران اقدام ساده‌ای برای نیروی هوایی و دریایی آمریکا نخواهد بود و تعداد زیادی از خلبانان و هواپیماهای آمریکایی در این تقابل احتمالی از بین خواهند رفت.


این گزارش سپس به ناکامی‌های آمریکا در بمباران دیگر کشورهااشاره کرد و نوشت، آمریکا شمال ویتنام، کامبوج و لائوس را برای سال‌ها بمباران کرد و سه برابر مجموع مهمات مورد استفاده کشورها در جنگ دوم جهانی را علیه این کشورها به کار برد، و با این وجود، در جنگ ویتنام شکست خورد.


طبق این گزارش، حملات هوایی در اغلب موارد، زمانی قاطعانه خواهد بود که همراه با حملات زمینی باشد که آمریکا فاقد یک گزینه زمینی واقع‌بینانه است. ایران در مقایسه با عراق هم از نظر وسعت و هم جمعیت بسیار بزرگ‌تر است.


این گزارش سپس در توضیح ناتوانی آمریکا در اعزام نیرو به ایران نوشت، ریاضیات اقدام نظامی حاکی از آن است که آمریکا و همپیمانان این کشور به ۶۰۰ هزار نظامی در عراق نیاز داشتند که البته هرگز این هدف محقق نشد و آمریکا و همپیمانانش هرگز بیش از ۱۸۰ هزار نظامی در عراق نداشتند. طبق همین محاسبات، آمریکا به ۱/۶ میلیون نظامی برای اعزام به ایران نیاز دارد، در حالی که مجموع نیروهای ارتش و تفنگداران آمریکایی ۶۵۴۴۰۳ نفر، یعنی نصف مقدار مورد نیاز است.


طبق گزارش ۲۰۱۱ مرکز ارزیابی‌های راهبردی و بودجه آمریکا، ایران قادر است با تاکتیک‌های «نامتقارن»، پاسخ حملات هوایی آمریکا را بدهد.


بنا بر ارزیابی‌های سال ۲۰۱۱، ایران قادر است از ترکیبی از موشک‌های ضدکشتی کروز، پهپادها، زیردریایی‌ها، کشتی‌های کوچک و مین برای «حمله» به ناوهای آمریکا در آب‌های خلیج‌فارس استفاده کند.


بنا به گزارش روزنامه واشنگتن‌پست، طبق ارزیابی مرکز ارزیابی‌های راهبردی و بودجه آمریکا، ایران قادر است پایگاه‌های آمریکا در منطقه را با زرادخانه‌های حدود دو هزار موشک خود هدف قرار دهد و همچنین ایران قادر است شبکه‌های رایانه‌ای آمریکا را با حملات سایبری فلج کند.


به گزارش فارس، واشنگتن پست سپس با اشاره به قابلیت‌های ایران برای مقابله با آمریکا نوشت که واشنگتن در مقابل ایران چه خواهد کرد؟ تعدادی موشک کروز و تعدادی بمب پرتاب می‌کند؟ حتی تصور اینکه ترامپ یک هولوکاست هسته‌ای به راه بیاندازد تا به معنای واقعی کلمه به ایران «پایان» دهد نیز سخت است. نویسنده واشنگتن‌پست در پایان گزارش خود به جمله‌ای از ژنرال «دیوید پترائوس» از فرماندهان سابق ناتواشاره کرد که در حین حمله ۲۰۰۳ به عراق گفت: «به من بگویید که چگونه (جنگ عراق) پایان می‌یابد». «جورج بوش» رئیس‌جمهور وقت آمریکا هیچ ایده‌ای درباره پایان جنگ عراق نداشت. به همین ترتیب، امروز نیز جنگ‌طلبان در داخل و خارج از دولت ترامپ، هیچ ایده‌ای درباره چگونگی پایان جنگ با ایران ندارند و بهتر است برای آغاز چنین جنگی با ایران ریسک نکنند.


همصدایی انگلیس با آمریکا


«پنی موردانت» وزیر دفاع جدید انگلیس در اظهاراتی گستاخانه، به حمایت از موضع ضدایرانی آمریکا پرداخت و گفت در صورت بروز درگیری نظامی، لندن از واشنگتن حمایت می‌کند.


به نوشته پایگاه «هرالد»، موردانت که در جلسه پارلمان انگلیس صحبت می‌کرد، در پاسخ به این سؤال که اگر تنش در خلیج‌فارس جدی شود، آیا ارتش انگلیس از آمریکا حمایت می‌کند، گفت: بله، و ما همین الان هم در آن منطقه مستقر هستیم. هفته گذشته معاون انگلیسی ائتلاف تحت رهبری آمریکا در عراق و سوریه ادعای واشنگتن مبنی بر افزایش «تهدیدات ایران» در منطقه را رد کرد. پس از اظهارات این ژنرال بلندپایه، رسانه‌های انگلیسی گزارش دادند که لندن در واکنش به ناخرسندی واشنگتن از این اظهارات، به دنبال راهی برای جبران است. از آن پس لندن موضعی ضدایرانی اتخاذ کرده و به حمایت از واشنگتن پرداخته است.


ادعای ترامپ


دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد ایران در زمان مقتضی برای مذاکره با آمریکا تماس خواهد گرفت.


دونالد ترامپ روز دوشنبه در حساب رسمی خود در توئیتر نوشت: ایران هرگاه آمادگی داشته باشد، با ما تماس خواهد گرفت. در عین حال اقتصاد آنها همچنان در حال سقوط است. برای مردم ایران خیلی ناراحتم.


وی در یک پیام توئیتری دیگر تصریح کرد: رسانه‌های دروغ‌پرداز خبرهای اغلب نادرستی را [درخصوص ایران] منتشر می‌کنند؛ در حالی که آنها چیزی در مورد اینکه آمریکا برای مذاکره با ایران تلاش کرده است یا خیر، نمی‌دانند. این گزارش‌ها نادرست هستند.
رئیس‌جمهور آمریکا چندی پیش اعلام کرده بود که دوست دارد مقامات ایران با وی تماس بگیرند.


ترامپ در ابتدا از تهدید به تقابل نظامی با ایران دم زد و وقتی نشانه‌ای از عقب‌نشینی مشاهده نکرد، به تمنای مذاکره روی آورد و حتی شماره تماسی را نیز در اختیار سفارت سوئیس در تهران (حافظ منافع آمریکا) قرار داد تا در صورت لزوم به مقامات ایران تحویل داده شود.


با این حال ایران تأکید کرده است که هرگز تحت فشار تن به مذاکره با آمریکا نخواهد داد و ایران کشوری نیست که تسلیم خواسته‌های یک رژیم زورگو شود.


پایگاه تحلیلی پالتیکو در گزارشی نوشت: جمهوری‌خواهان سنا تأکید کردند که رئیس‌جمهور آمریکا برخلاف لفاظی‌های جنگ‌طلبانه، خواستار جنگ با ایران نیست و جمهوری‌خواهان نیز چنین چیزی را خواستار نیستند.


دلیل عدم مذاکره با آمریکا


روزنامه الشروق تونس در گزارشی نوشت: چرا ایران اصرار آمریکا برای مذاکره را رد می‌کند؟ پاسخ این است که تهران به خوبی می‌داند که موجود آمریکایی هدف نهایی‌اش مذاکره نیست بلکه تلاش می‌کند آنچه می‌خواهد، دیکته کند و با تهدید و تشدید تنش، میز مذاکره را به میدانی برای تحمیل دیکته‌های خود تبدیل کند.


یکی از سخنگویان وزارت خارجه چین در نشست مطبوعاتی هفتگی از روابط تجاری و اقتصادی پکن- تهران دفاع کرد و آن‌را قانونی برشمرد.


این دیپلمات چینی در ادامه توضیح داد: موضع چین در این مورد بسیار روشن است. روابط عادی اقتصادی و تجاری بین چین و ایران مشروع و قانونی است و نباید کسی آن را متوقف کند.


چین بارها مخالفت خود با اقدام‌های ضدایرانی آمریکا را ابراز داشته است. این کشور از جمله خریداران عمده نفت خام از ایران است.


«اوو مورالس» رئیس‌جمهور بولیوی تهدیدات آمریکا علیه ایران را محکوم کرده و گفت که اقدامات اخیر آمریکا در راستای تقویت صنایع نظامی این کشور است.


به گزارش خبرگزاری‌ها، مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل و رئیس‌شورای امنیت تصریح کرد: دنبال جنگ نیستیم، ولی اگر تحمیل شود، قاطعانه دفاع می‌کنیم.

منبع: کیهان

برچسب‌ها