کد خبر 964632
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۳:۰۰

متخصص سرطان‌شناسی با اشاره به علل بروز سرطان زبان به تشریح روش‌های درمانی این بیماری پرداخت.

به گزارش مشرق، قهرمان پوری متخصص سرطان‌شناسی درباره علل ابتلا به سرطان زبان اظهار کرد: سرطان زبان، نوعی سرطان دهانی است که معمولاً در سلول‌های پوششی سطح زبان گسترش می‌یابد، این بیماری می‌تواند باعث ایجاد تومور شود.

وی ادامه داد: مهم‌ترین علایم سرطان زبان، درد زبانی است که التیام نمی‌یابد؛ سرطان می‌تواند در دو ناحیه مختلف زبان جلو و پشت آن گسترش یابد و یکی از شایع‌ترین انواع سرطان‌ها، سرطان دهان و زبان بوده که در میان مردم کمتر شنیده شده است البته اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود درمان آن امکان پذیر خواهد بود.

بیشتر بخوانید:

۱۵ میلیون ایرانی گرفتار پرفشاری خون

پوری در ادامه افزود: افرادی که بیش از حد سیگار می‌کشند یا الکل می‌نوشند، باید نسبت به ابتلا به سرطان دهان محتاطانه تر عمل کنند، آن‌ها همچنین باید به طور منظم به پزشک یا دندان پزشک مراجعه کنند.
نشانه‌های ابتلا به سرطان زبان

این متخصص سرطان‌شناسی درباره علائم سرطان زبان گفت: با ابتلا به این بیماری لکه‌های قرمز یا سفیدی در آستر دهان یا زبان ظاهر می‌شوند و زخم‌های این ناحیه التیام نخواهند یافت.

وی ادامه داد: گلو درد یا درد هنگام بلعیدن، زبان دردناک، صدای گرفته، سختی در حرکت فک یا زبان، درد گردن یا گوش، دندان‌های سست که تورم آن بیش از سه هفته باقی می‌ماند، تورم در دهان، ضخیم شدن آستر دهان از جمله علل بروز سرطان محسوب می‌شوند.

متخصص سرطان‌شناسی درباره پیشگیری از سرطان زبان گفت: افراد مبتلا به سرطان زبان معمولاً برای از بین بردن بافت‌های سرطانی خود به جراحی نیاز دارند، جراحان عموماً می‌توانند تومورهای کوچک‌تر را با عمل حذف کنند.

پوری افزود: اگر تومورهای بزرگتری وجود داشته یا اگر سرطان گسترده شده باشد، ممکن است چند عملیات پیچیده متعدد انجام شود همچنین ممکن است جراح قسمتی از زبان را بردارد که اگر این شرایط ایجاد شود، پزشک تلاش خواهد کرد زبان را با استفاده از پوست یا بافت‌هایی در قسمت‌های دیگر بدن بازسازی کنند.

وی درباره درمان این نوع بیماری اظهار کرد: اگرچه پزشک تلاش خواهد کرد تا آسیب‌های وارده به دهان را در طول درمان به حداقل برساند، اما برخی عوارض جانبی اجتناب ناپذیر هستند البته علاوه بر جراحی، برخی افراد ممکن است پرتودرمانی یا شیمی درمانی شوند تا سلول‌های سرطانی باقی مانده، حذف شوند؛ به طور کلی این نوع بیماری قابل درمان است به شرط آنکه زود به پزشک مراجعه شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران