به گزارش مشرق، نمایشی که عربستان و امارات با همراهی نروژ در شورای امنیت به راه انداختند آنقدر بی محتوا و بی پایه و اساس بود که خود این کشورها نیز در گزارش ارسالی به شورای امنیت نتوانستند نامی از ایران و دست داشتن این کشور در عملیات الفجیره ببرند.
بیشتر بخوانید
آیا مینگذاری در فجیره زیر سر آمریکاییهاست؟ +عکس و فیلم
عربستان و امارات که با حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی به ویژه سرویس جاسوسی موساد تبلیغات گمراه کننده ای را در راستای پروژه ایران هراسی خود در منطقه به راه انداخته و همزمان با شدت گرفتن یاوه گویی های مقامات آمریکایی علیه تهران و تشدید تنش ها در منطقه تلاش کردند تا بدون نشان دادن هیچ دلیل و مدرک محکمه پسندی فوراً ایران را مسئول عملیات الفجیره نشان دهند این بار نیز نتوانستند مجامع بین المللی را در این خصوص قانع کنند. در گزارش ارائه شده از سوی این ۲ کشور به شورای امنیت آمده است که حمله به چهار کشتی در نزدیکی ساحل امارات در ۱۲ مه، حاکی از یک عملیات پیشرفته و هماهنگ شده است که توسط نماینده یک کشور انجام شده است.
آنها در گزارش خود به سازمان ملل، نام طرفی که میگویند در این اقدامات خرابکارانه دست داشته است، اعلام نکردند. در این گزارش آمده که چهار کشتی تجاری در آبهای اقتصادی امارات در مقابل الفجیره در ۱۲ ماه مه در معرض عملیات خرابکارانه قرار گرفتند و کشتیهایی که آسیب دیدند، عبارت از المرزوقه، اندریا ویکتوری، امجاد، ای میشل بودند و هیچ تلفات انسانی و نشت نفت نیز ثبت نشده است. محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران نیز با اشاره به این مسأله در یک پست توئیتری نوشت: پسرک چوپان دروغگوی «تیم بی» یکبار دیگر فریاد دروغ سر داده! این بار موساد درباره دخالت ایران در خرابکاری در الفجیره اطلاعات جعل کرده است. من قبلاً درباره وقوع «اتفاقات تصادفی» و عملیات آدرس های غلط دادن هشدار دادهام. میدانیم وقتی دروغهایشان را باور کنید چه اتفاقاتی میافتد. قبلاً در چنین وضعیتی قرار داشتهایم، اینطور نیست؟!
عربستان و امارات در حالی نمایش مقصر جلوه دادن ایران در حوادث منطقه از جمله عملیات الفجیره را به دست گرفته اند که به تازگی گزارش های خبری حاکی از آن بوده است که سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی موساد آمریکا را متقاعد کرده که ایران را متهم اصلی در این حوادث اعلام کند.
البته انتشار چنین گزارش هایی که تنها جنبه تبلیغات و جهت دادن به افکار عمومی و نه بیشتر دارد هیچ تازگی نداشته و بارها از سوی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و مقامات آمریکایی و صهیونیستی ادعاهایی در خصوص اینکه ایران قصد دارد به منافع ما در منطقه حمله کند یا مواضع ما را در کشورهای منطقه از جمله عراق هدف قرار دهد و یا… منتشر شده که در واقع تاکنون هیچکدام از آنها با ارائه دلیل و سند محکمه پسند ثابت نشده است. اما باید به این نکته اشاره کنیم که وقتی در گزارش های خبری و تحلیل ها مدام نام یک کشور هر چند بدون سند و مدرک آورده شده و بعد از وقوع هر عملیاتی در منطقه و یا حتی جهان نام این کشور منتشر شود ناخودآگاه مخاطب به صورت پیش زمینه آمادگی این را دارد که کشور مذکور را مسئول تمام حوادث بداند و دیگر به دنبال دلیل و مدرک هم نباشد. هدف آمریکا، رژیم صهیونیستی، عربستان و امارات نیز از مطرح کردن نام ایران در کنار تمام حوادث و اتفاقات روی داده در منطقه نیز همین است. آنها گرچه هیچ گاه ادعاهای خود را اثبات نکرده و بعضاً در نهایت به صورت ضمنی آنها را تکذیب می کنند اما تأثیر روانی مطلوب را بر روی مخاطبان خود خواهند گذاشت.
بعد از وقوع عملیات الفجیره دولت های مذکور بدون فوت وقت و سریعاً از حمایت ایران از این عملیات و لزوم برخورد با تهران به دلیل دست داشتن در این عملیات سخن گفتند و حالا در اثبات این ادعای واهی درمانده اند. آمریکا تنها دو روز بعد از وقوع این حادثه اعلام کرد که ایران در آن دست داشته است. مقامات آمریکایی از مایک پمپئو گرفته تا برایان هوک و حتی دونالد ترامپ در اقدامی به دور از عرف های بین المللی یکصدا تلاش کردند با جو سازی علیه ایران، تهران را مقصر جلوه دهند. ترامپ در جریان دیداری با ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان در کاخ سفید در پاسخ به پرسشی در این باره گفت: اتفاقی بیفتد مشکل بدی برای ایران خواهد بود.
برخی کاربران طرفدار عربستان سعودی نیز در توئیتر با انتشار یک ویدئوی ادعایی، تلاش کردهاند ایران را مقصرحوادث ماه گذشته در نزدیکی بندر فجیره امارات نشان دهند. این در حالیست که این ویدئو مربوط به یک کشتی یونانی در جایی غیر از خلیج فارس است. در این ویدئو که به زمان و مکان آن اشارهای نشده است، دو نفر نشان داده میشوند که به صورتی خطرناک در حال دستکاری سُکان یک نفتکش یونانی که برای تغییرجهت آن بکار میرود، هستند. برخی از کاربران با استناد به آن، ادعا کردهاند این ویدئو نشان میدهد چگونه ایران قادر بوده است عملیات مذکور را انجام دهد! عربستان بعد از آنکه نتوانسته دلایل متقنی را در این خصوص نشان دهد به انتشار چنین ویدئوهایی در فضای مجازی روی آورده است. این در حالیست که در روزهای ابتدایی وقوع این حادثه، سخنگوی وزارت دفاع آلمان گفت که هیچ نشانه ای از نقش ایران در انفجار نفتکش های بندر الفجیره امارات وجود ندارد.
در هر صورت بسیاری از کارشناسان نظامی اعلام کرده اند که سازمان اطلاعات اسرائیل یا عربستان عملیات انفجار نفتکشها را برنامهریزی و سازماندهی کرده اند تا آمریکا را به جنگ با ایران سوق دهند. البته بعد از آنکه آمریکا این روزها بعد از دیدن مقاومت مردم و مقامات ایرانی از مواضع جنگ طلبانه خود علیه کشورمان عقب نشینی کرده و دم از گفتگو و مذاکره می زنند دور از انتظار نبود که عربستان و امارات نیز که دنباله رو محض سیاستهای واشنگتن هستند در همین مسیر گام بردارند به ویژه آنکه بعد از تلاش های بسیار برای صحنه سازی علیه ایران نتوانستند مدارک قانع کننده ای را در این خصوص ارائه دهند.
عربستان و امارات بارها ثابت کرده اند که یکی از عوامل اصلی ایجاد تنش و درگیری در منطقه هستند و تا زمانیکه در سیاستهای خود در قبال خاورمیانه و به ویژه ایران تجدید نظر نکنند این رویه هم چنان ادامه خواهد داشت چرا که ایران بارها اعلام کرده بر اساس احترام متقابل و حسن همجواری با کشورهای منطقه تعامل می کند.