کد خبر 967980
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۰

مرگ محمد مرسی سبب بروز چالش‌های زیادی در رژیم مصر و گروه‌های مختلف این کشور شده است.

به گزارش مشرق به نقل از پایگاه خبری العهد، مرگ ناگهانی محمد مرسی رئیس جمهور سابق مصر، بسیاری از نقاط ضعف مصر را نشان داد. مصر هم چنان از صحنه کنترل و تثبیت معادلات منطقه ای غایب است و بازگشت آن مانند یک دریچه امنیتی است که مانع فرو رفتن آن در هرج و مرج و آشوب می شود. اگر مصر بتواند به نقش متعادل و اردوگاه طبیعی خود بازگردد در محدوده توجهات قبل از کمپ دیوید و معاهده شوم قرار می گیرد.

در این زمینه:

فیلم / محمد مُرسی از آغاز تا پایان

عاقبت استفاده نکردن از تجارب انقلاب ایران

پرونده "مُرسی" چگونه بسته شد؟

این خلل ممکن است مظاهر مختلفی داشته باشد که در اینجا چند مورد را بررسی می کنیم:

۱- عدم احترام به لحظه مرگ ناگهانی محمد مرسی و درگیری فوری میان طرفین درگیری چه حامیان و چه مخالفان وی.

۲- این درگیری همچنین میزان بحران سیاسی در مصر و قطب بندی شدید در آن را نشان داد و ثابت کرد که این اختلاف فقط در میان وفاداران رژیم و گروه اخوان المسلمین نیست، بلکه در میان اردوگاه‌های سیاسی مختلف است. برخی از آنها خواستار احترام به لحظه مرگ رئیس جمهمور سابق شدند، برخی اعلام کردند که این اختلافات سبب نفی همدردی نمی شود و برخی هم معتقد بودند که همدردی عمومی باید انجام شود. این تفاوت‌ها فقط در چارچوب اختلافات باقی نماند و به درگیری کشیده شد. همه این‌ها نشان می دهد که حتی کمترین حد از تفاهم نیز میان این گروه‌ها دیده نمی شود.

۳- این اتفاقات یک حقیقت دیگر را نیز روشن کرد، اینکه نقش رسانه های اجتماعی فقط در بالابردن افکار عمومی نیست، بلکه آنها در درگیری ها و گسترش و بزرگ کردن تناقضات و تنش‌ها نیز شرکت دارند.

۴- پوشش بد رسانه ای که گویی با حالت آشفته منتظر توجیه این اتفاقات بودند.

۵- از سوی دیگر شبکه های وفادار به اخوان المسلمین و نیز کشورهای حامی آنها تلاش کردند که از این اتفاق سیاسی برای توجیه اتهاماتی که به رژیم السیسی سو استفاده کنند که این نیز یک ارزیابی اشتباه است و هم‌دردی گروه های مختلف در این مصیبت را از بین می برد.

در اینجا از اختلاف میان گروه های سازمانی می گذریم و به اشتباه جدی و بزرگی که محمد مرسی مرتکب شد می پردازیم که قطع روابط با سوریه و دشمنی با مقاومت و کمک به گروه‌های تکفیری و حوادث خونین پس از آنها در صدر این اشتباهات است که مسئولیت آن متوجه اوست.

عملکرد رسانه‌ها موجب بی‌نظمی و عمیق‌تر کردن دشمنی ها و در مواردی منجر به خشونت و انتقام می شود، گروه های ملی در مصر به طرفداران رئیس جمهور درگذشته و مخالفان او تقسیم می شوند، اما اکثر این گروه ها معتقدند که مرگ مرسی اتفاق و ضربه بزرگی به حاکمیت مصر است.

اشتباهات بزرگی که رژیم کنونی مرتکب آن شد، در درجه اول محاکمه های طولانی بود که اکثر آنها بیهوده بودند.

منبع: تسنیم