به گزارش مشرق، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در مراسم امضای تفاهمنامه تامین ۳ هزار میلیارد تومانی منابع مالی برای بازسازی و مناطق آسیب دیده از سیل با بانکها اظهارداشت: سیل اخیر خسارات زیادی به کشور وارد کرد و این موضوع مسئولیت افراد، دستگاهها و سازمانهای مختلف را برای جبران خسارتها بسیار سنگین کرده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه براساس گزارش قرارگاه بازسازی مناطق سیلزده ۳۸ هزار میلیارد به ابنیه زیرساختها و اموال مردم خسارت وارد شده است، گفت: برای تامین منابع لازم برای بازسازی و نوسازی مناطق سیلزده ۲۳ هزار میلیارد تومان از منابع دولتی تامین میشود.
بیشتر بخوانید:
وی افزود: ۱۵ هزار میلیارد باقیمانده از محل تسهیلات مختلف تامین خواهد شد که نظام بانکی کشور نیز برای کمک در این حوزه اعلام آمادگی کرده است. در بحث سیل اخیر ۱۳ بانک برای بازسازی زیرساختها برای تامین تسهیلات به میزان ۳ هزار میلیارد تومان اعلام آمادگی کردند.
نوبخت با اشاره به اینکه روز گذشته در دولت برای بازسازی مناطق سیل زده ۳,۹۰۰ میلیارد تومان دیگر اختصاص یافته است، بیان داشت: از این میزان ۱۰۰۰ میلیارد برای راه و زیرساختها، ۱۵۰۰ برای اماکن و ۱,۴۰۰ میلیارد تومان برای جبران خسارت به زیرساختهای آب و برق و گاز اختصاص داده خواهد شد.
نوبخت در مورد سیاست دولت برای تامین ارز کالاهای اساسی گفت: اولاً باید مشخص شود چه کسی گفته است دولت بنای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را دارد و در ثانی دولت همچنان سیاست تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی را ادامه خواهد داد.
نوبخت با اشاره به اینکه، سیستم بانکی وظایف خود را به درستی انجام میدهد، گفت: تنها مشکل ما موسسات اعتباری غیر مجاز بودند که این موسسهها حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان به دولت خسارت زدند و دولت ناچار شد برای جبران تعهدات و خساراتی که وارد کردند این مبالغ را پرداخت کند.
معاون رئیس جمهور همچنین در مورد قطع وابستگی بودجه به نفت یادآور شد: بودجه طوری طراحی شده است که همه تکانهها متکی به نفت به حداقل برسد و تلاش میکنیم در اصلاح ساختاری بودجه بتوانیم آنچه که مربوط به نفت است به طور مستقیم وارد بودجه نکنیم و منابع غیرنفتی یا حداقلِ منابع نفتی را وارد بودجه کنیم.