کد خبر 971680
تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۸

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: پلیس نباید تحت تأثیر فضای مجازی از انجام وظایف خودش سر باز زند.

به گزارش مشرق، علی مطهری نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، درخصوص عملکرد نیروی انتظامی در سال‌های اخیر، اظهار داشت: به طور کلی عملکرد ناجا در چند سال اخیر خوب و قابل قبول بوده است.

نماینده مردم تهران با تأکید بر این مطلب که پلیس باید اقتدار بیشتری داشته باشد، تصریح کرد: مردم قدردان زحمات پلیس در مرزها و در داخل شهرها هستند ولی فکر می‌کنم انتظار بیشتری از پلیس دارند تا از حقوق آنها دفاع کند.

وی با ذکر این مطلب که قبول داریم امکاناتی که در اختیار نیروی انتظامی قرار دارد کافی نیست، گفت: مثلاً کلانتری‌ها به اندازه کافی نیرو یا ماشین ندارند یا مشکلات دیگری وجود دارد؛ فرض کنید یک تبهکاری را بازداشت می‌کنند و فردا می‌بینند که او آزاد شده است و هماهنگی با قوه قضائیه وجود ندارد.

بیشتر بخوانید:

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این مطلب که در همه نهادها و سازمان‌های کشور این گونه مشکلات وجود دارد و باید با وجود تنگناها و امکانات کم بتوانیم مردم را راضی نگه داریم، اظهار داشت: پلیس هر کشوری باید اقتدار داشته باشد چه پلیس راهنمایی و رانندگی، چه مرزبانان، چه پلیس امنیت و چه پلیس مبارزه با ناهنجاری‌های اجتماعی؛ چرا که وقتی پلیس ضعیف می‌شود و اقتدار خودش را از دست می‌دهد انسان‌های سرکش از جمله لات‌ها و عربده‌کش‌ها و کسانی که دنبال ترویج ناهنجاری‌های اخلاقی هستند سر برآورده و می‌خواهند میدان‌داری کنند.

وی با تاکید بر این مطلب که پلیس باید ضمن احترام به مردم، اقتدار خودش را حفظ کند، گفت: پلیس نباید تحت تاثیر فضای مجازی از انجام وظایف خودش سرباز زند؛ معنی ندارد که پلیس فردی را به خودروی خودش هدایت کند و او مقاومت کند و سر و صدا راه بیندازد؛ یا پلیس راهور دستوری دهد و راننده یا عابر بی‌توجهی کند.

مطهری با اظهار تاسف از اینکه این موارد در کشور ما وجود دارد، افزود: در کشورهای توسعه یافته این گونه نیست؛ در یک کشور اروپایی من شاهد بودم که با اشاره دست پلیس موتورسوار، همه خودروها به سمت راست رفته و راه را باز می‌کردند ولی در کشور ما این‌گونه نیست و برخی رانندگان خیال می‌کنند که باید در مقابل فرمان پلیس مقاومت کنند.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی به بحث ناهنجاری‌های اجتماعی پرداخت و گفت: در این موضوع هم اگر پلیس دستور می‌دهد باید اجرا شود؛ حال اگر رفتار پلیس بد بود مسئله دیگری است که باید پیگیری و شکایت شود؛ اما وقتی پلیس دستور می‌دهد همه باید اطاعت کنیم.

نماینده مردم تهران در پاسخ به دیگری درخصوص عملکرد پلیس در برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی و اینکه مردم در مواجهه با ناهنجاری‌های اخلاقی فقط پلیس را مسئول می‌دانند، اظهار داشت: بالاخره وظیفه اصلی با پلیس است؛ چرا که در نهایت آن چیزی که در جامعه ظهور می‌کند به پلیس مربوط می‌شود و این پلیس است که باید در مقابل جرم مشهود عکس‌العمل نشان دهد.

مطهری تصریح کرد: البته باید بگویم که قبول داریم که در مساله ناهنجاری‌های اخلاقی در درجه اول خود دولت وظیفه دارد؛ یعنی آن مرتبه از امر به معروف و نهی از منکر که مستلزم اعمال قانون است، وظیفه مردم نیست، بلکه وظیفه دولت است؛ مثلاً درباره موضوع حجاب در درجه اول دولت باید نظارت داشته باشد در ادارات دولتی، وزارتخانه‌ها، سازمان‌های دولتی و اماکن عمومی مربوط به دولت مانند فرودگاه‌ها و…خود دولت باید بر این موضوع نظارت داشته باشد و مردم احساس نکنند که موضوع حجاب برای دولت مهم نیست و فقط نیروی انتظامی دنبال این موضوع است.

مطهری تاکید کرد: باید دولت به این موضوع حساس بوده و نظارت داشته باشد؛ وقتی مردم احساس کنند دولت خواهان اجرای درست موضوع حجاب است ۵۰ درصد مشکل حل می‌شود؛ ولی اگر احساس کنند یک دوگانگی در داخل حکومت درمورد این موضوع وجود دارد و دولت این موضوع را بی‌اهمیت دانسته و نیروی انتظامی با اهمیت می‌داند کار مشکل می‌شود؛ لذا دولت‌ها در این زمینه وظیفه دارند و متاسفانه دولت‌ها معمولاً به این وظیفه خودشان عمل نمی‌کنند هم در دولت قبلی و هم در دولت فعلی این مشکل وجود داشته است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به هر حال وقتی نیروی انتظامی در سطح جامعه با ناهنجاری‌های اخلاقی مواجه می‌شود وظیفه دارد که اقدام کند؛ البته این اقدام باید ناصحانه و با ملاطفت باشد اما اگر کسی در مقابل دستور پلیس مقاومت کرد چاره‌ای از شدت عمل نیست چرا که باید دستور پلیس اطاعت شود و اگر کسی نسبت به رفتار پلیس شکایت دارد باید به مرجع قانونی مراجعه کند.

مطهری درخصوص چگونگی افزایش اقتدار پلیس گفت: در درجه اول رفتار خود پلیس اقتدار ایجاد می‌کند؛ مثلاً وقتی مردم ببینند که یک مامور راهنمایی و رانندگی بی‌تفاوت سر چهارراه ایستاده و ماشین‌ها و موتور سیکلت‌ها از چراغ قرمز عبور می‌کنند یا راننده و عابر، قانون خط عابر را رعایت نمی‌کنند و پلیس اقدامی نمی‌کند، خود به خود اقتدار پلیس کاهش می‌یابد یا اگر خدای ناکرده پلیس به جای جریمه فرد خاطی از او رشوه بگیرد این امر از اقتدار پلیس می‌کاهد؛ لذا بخش مهمی از اقتدار پلیس بستگی به نوع رفتار پلیس دارد و بخش دیگر هم بستگی به فرهنگ مردم دارد که قبول کنند باید به فرمان پلیس گوش دهند.

وی در پاسخ به این سوال که به عنوان عضو کمیسیون فرهنگی مجلس چقدر از اقدامات نیروی انتظامی در برخورد با ناهنجاری‌های اخلاقی و اجتماعی حمایت می‌کنید، اظهار داشت: ما همیشه حمایت کرده‌ایم منتها باید رفتار پلیس خیلی حساب شده باشد تا بهانه به دسته مخالفان ندهد و همیشه تمهیدات لازم را برای اجرای طرح‌ها و برنامه‌ها فراهم کنند؛ مثلاً در برخورد با یک زن حتماً مامور زن وجود داشته باشد گرچه در موارد اضطراری همان وظیفه را باید پلیس مرد انجام دهد، همان طور که زمانی که زنی در اثر تصادف مصدوم شده و باید او را به بیمارستان رساند، نمی‌توان گفت چون نامحرم هستیم نباید به او دست بزنیم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این مطلب که پلیس نباید تحت تاثیر فضاسازی‌های مجازی قرار بگیرد و باید به وظیفه ذاتی خود عمل کند، راجع به حادثه اخیری که در پارک پلیس خبرساز شد، گفت: البته من اطلاعات زیادی از آن حادثه ندارم اما باید عرض کنم که همیشه فرمان پلیس باید اطاعت شود و مقاومت در برابر فرمان پلیس جرم است.

وی گفت: پلیس نمی‌تواند در برابر ناهنجاری‌های اخلاقی بی‌تفاوت باشد. از سوی دیگر باید فرهنگ مردم ارتقا یابد و فکر نکنند که مقاومت در برابر فرمان پلیس یک هنر است.

منبع: فارس