حجت الاسلام والمسلمين سيد عبدالباقي اسحاقي در مصاحبه با سرويس استان هاي مرکز خبر حوزه، گفت: نمايندگي مجلس شوراي اسلامي، موقعيتي استثنايي براي خدمتگزاري به ملت شريف ايران است كه پس از طي مراحل مختلف انتخابات، به برخي افراد، اعطا مي شود و كسي که به چنين جايگاهي مي رسد بايد شايستگي متناسب با آن را نيز دارا باشد.
وي از جمله ويژگي هاي نماينده شايسته و اصلح را عدم وابستگي به جريان هاي قدرت و ثروت عنوان کرد و اظهار داشت: در واقع اينگونه وابستگي ها نماينده را از انجام وظايف اصلي وي بازداشته و او را به سوي اداي دِين و پرداخت مطالبات حاميانش سوق مي دهد و از خدمتگزاري به مردم غافل مي سازد.
مدير مدرسه علميه عالي نائب الصدر شهرستان رشت افزود: وابستگي به جريان هاي قدرت و ثروت گاهي آن قدر شديد مي شود كه فرد نماينده، حتي ممكن است در جهت كسب رضايت حاميانش به مقابله با نظام حكومتي كشورش برخيزد و حرف هايي بر زبان آورد يا حركاتي را مرتكب شود كه پيش از ورود به عرصه مجلس و نمايندگي، حتي تصور آن را نيز به ذهنش راه نمي داد.
حجت الاسلام والمسلمين سيد عبدالباقي اسحاقي، داشتن جهت گيري هاي مشخص و روشن در جريانات و حوادث گوناگون سياسي را از ديگر ويژگي هاي مهم نمايندگان مجلس شوراي اسلامي عنوان کرد و ادامه داد: متاسفانه بعضي از فعالان سياسي كشور ما، در برابر رويدادهاي سياسي (مانند فتنه سال 88) هيچگونه موضع مشخصي از خود بروز نمي دهند.
وي افزود: تجربه نشان مي دهد که گروهها و افراد ساكت كه به ظاهر هيچگونه موضع گيري مشخصي نداشته اند در عمل به دنبال گرفتن ماهي از آب گل آلود زمان فتنه و سوء استفاده از جريانات پيش آمده پس از آن مي باشند.
اين استاد حوزه و دانشگاه، تصريح کرد: كسي كه مي خواهد بر روي يكي از صندلي هاي مجلس شوراي اسلامي بنشيند، بايد ضمن دارا بودن سابقه اي پاك و بدون شبهه، همگان با موضع گيري هاي صريح او آشنايي داشته باشند؛ در غير اين صورت ورود چنين شخصي به خانه ي ملت، اصلا به صلاح مردم نمي باشد.
رئيس هيئت مديره خانه مطبوعات استان گيلان، با بيان اينکه رابطه نماينده با ولايت فقيه و درك فكري و عملي وي از مسئله ي اطاعت از رهبري، بايد مشخص و بدون ابهام باشد، اضافه کرد: در طول سي و سه سالي كه از عمر انقلاب اسلامي ايران؛ جايگاه بي بديل ولايت فقيه در اداره كشور ، طي بحران هاي متعددي كه بر اين مملكت وارد آمده ، بارها و بارها خود را به اثبات رسانده و اعتراف دوست و دشمن را به دنبال داشته كه اگر «ولايت فقيه» نبود، انقلاب اسلامي هرگز به موفقيت هاي فعلي دست نمي يافت.
وي وظيفه يک نماينده را ترجيح مصالح عمومي جامعه بر خواسته هاي فردي، جناحي و منطقه اي عنوان و اظهار کرد: مصلحت عمومي جامعه اينگونه حكم مي كند كه يك نماينده ي مجلس، بايد تكليف گرا بوده و از انجام وظايف ملي و ميهني خويش، شانه خالي ننمايد .
حجت الاسلام والمسلمين سيد عبدالباقي اسحاقي با افزودن اين نکته که ما اينك از مردمي متفكر، متدين و رشد يافته و استوار برخورداريم كه در پاي اطاعت از اوامر رهبري، از بذل جان و مال دريغ ندارند و در طول سال هاي گذشته، از مسئولين دولتي، احزاب و خواص جامعه، هميشه جلوتر بوده و آگاه تر و مسئولانه تر عمل كرده اند، گفت: چنين مردمي، سزاوارند كه نماينده اي همانند خود، در مجلس داشته باشند نه كساني كه آن ها را نردبان ترقي خويش كرده و بعد از ورود به مجلس، رفتارهاي منافقانه و مورد رضايت دشمنان را از خود نشان مي دهند.
وي خاطرنشان کرد: امروز مردم هم داراي رشد سياسي اند و هم شاخصه اي براي خود دارند كه آن تبعيت از مقام معظم رهبري و ولايت است؛ با اين شاخصه، مردم در تمامي صحنه ها، درست عمل كرده و از هر آزمايش و فتنه اي سربلند خارج شده و مي شوند .
مدير مدرسه علميه عالي نائب الصدر رشت با ابراز اين مطلب که دينداري، تعهد و شجاعت، براي يک نماينده صالح از اصول حتمي و برگشت ناپذير به شمار مي آيد، افزود: در واقع نماينده اي كه با دينداري بيگانه است؛ اهل تعهد و
احساس مسئوليت در برابر راي دهندگان نبوده و از شجاعت كافي براي دفاع از كشور و مردم خويش برخوردار نيست.
وي با اشاره به اينکه يك نماينده بايد به خوبي مردمي را كه به وي راي داده اند بشناسد و قدر مشاركت آنان را بداند، خاطرنشان کرد: در دين مقدس اسلام مشارکت سياسي، حق نيست، بلكه يك تکليف است و همه بايد مشارکت سياسي داشته باشند بنابراين وقتي كليه اقشار جامعه در امر انتخابات مشاركت مي كنند، فرد منتخب نيز بايد وظيفه ي خود را به بهترين شكل، انجام داده و با رفتار و عملكرد صحيح، از دلسردي مردم نسبت به مجلس و ساير قواي نظام، پيشگيري نمايد .
اين استاد حوزه و دانشگاه، ضمن بيان اين مطلب که يك نماينده کارآمد، نماينده اي است که كلان نگر بوده و از پرداختن به مسايل جزئي و حاشيه اي مانند ورود در دعواهاي شهري و استاني، عزل و نصب هاي مديران محلي، پرداختن به كوچه و خيابان و... بپرهيزد، ادامه داد: يک نماينده مجلس بنا به وظيفه ذاتي خود بايد با وضع قوانين صحيح، وقت خود را در جهت حل مشكلات بزرگ و فراگير صرف نمايد.
حجت الاسلام والمسلمين سيد عبدالباقي اسحاقي در پايان تاکيد کرد: فردي كه پس از انتخابات، به مقام نمايندگي رسيده، در حقيقت پذيرفته است که واجب شرعي عده اي از مردم را عهده دار شده است لذا نماينده بايد به عنوان واجب شرعي موکلش (مردم)، مشارکت سياسي داشته باشد يعني در همه ي شئون كشورش مشاركت كند نه آن كه در بند گروههاي سياسي چند نفره، گرفتار گشته و از مسايل مهمتر غفلت نمايد.
استاد سطح عالي حوزه علميه شهرستان رشت، تاکيد کرد: نماينده مجلس شوراي اسلامي بايد در همه ي شئون كشورش مشاركت كند نه آن كه در بند گروههاي سياسي چند نفره، گرفتار گشته و از مسايل مهمتر غفلت نمايد.