کد خبر 9727
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۸۹ - ۱۰:۲۳

سايت رسمي هاشمي رفسنجاني در جديدترين مطلب خود تحت عنوان يادکردي از گذشته، بخش هايي از سخنراني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام را آورده و تلاش کرده مخالفت حضرت امام (ره) با دولتي شدن دانشگاه آزاد را به معني موافقت ايشان با وقف جلوه دهد.

به گزارش مشرق به نقل از شبکه خبر دانشجو، در اين مطلب که تنها يک روز پس از انتشار نظر صريح رهبر معظم انقلاب اسلامي در مورد غيرشرعي و ناصحيح بودن وقف دانشگاه آزاد اسلامي منتشر شده است، فرازهايي از يک سخنراني هاشمي رفسنجاني، بدون ذکر زمان و مکان آن نقل شده است.
اين سايت به نقل از هاشمي رفسنجاني آورده است:
«خاطره‌اي که مي‌توانم به عنوان نمونه اشاره کنم اين است که اوايل انقلاب، يکي دو سال که گذشت، مشکل پشت کنکوري‌ها را داشتيم. بزرگ‌ترين مشکل اين بود که ميليون‌ها نفر مايل‌ بودند در کنکور شرکت کنند و دانشگاه‌ها فقط چند هزار نفر مي‌گرفتند، مثلاً 30 تا 50 هزار نفر. ما هم بين مردم بوديم و در فاميل مي‌ديديم که بچه‌ها مي‌رفتند کنکور مي‌دادند و ندرتاً قبول مي‌شدند، افراد خاصي قبول مي‌شدند؛ يا سفارشي بودند يا اين‌ که امکانات درس ‌خواندن و استعداد ممتاز داشتند و در کنکور موفق مي‌شدند. بقيه مي‌ماندند.
اين کار براي کشور خيلي ضربه بود. انقلاب فرهنگي هم که راه افتاد، همين دانشگاه‌ها هم تعطيل شدند. دانشگاه‌ها 2 سالي تعطيل بود و دانشجو نمي‌گرفتند. ديديم اين وضع يک فاجعه براي کشور است.
من خطبه‌اي در نماز جمعه خواندم و توضيح دادم که چه اتفاقي مي‌افتد که بچه‌هايمان الان در حد ديپلم بيرون مي‌آيند و بعد هم بيکار مي‌مانند و استعدادها زنده به گور مي‌شود! گفتم اين جريان فقري که در جامعه وجود دارد و تبعيضي که هست، هر سال عميق‌تر مي‌‌شود، چون يک عده‌ ممتاز - چه در داخل و چه در خارج- تحصيل مي‌کنند و بعد هم کارهاي اساسي اجتماعي، سياسي و اقتصادي را به‌دست مي‌گيرند و خانواده‌هاي مردم عادي هم بايد در حد عملگي، يا کارمند و يا کاسب بمانند. اين تبعيض را هيچ ‌وقت نمي‌توانيم به هم بزنيم، مگر اينکه به بچه‌ها ميدان بدهيم که درس بخوانند و اين بچه‌ها بعداً در قشر بالاي کشور حضور داشته باشند. اين موضوع و تبعات آن را از لحاظ سياسي، اقتصادي، اجتماعي، پيشرفت و ظلمي که به اين‌ها مي‌شود، فشار روحي که به جوان‌ها مي‌آمد، هزينه‌اي که براي اعزام به خارج مي‌شد و پولدارها به خارج مي‌رفتند و غيره را توضيح دادم.
اين خطبه را امام هم گوش داده ‌بودند. بعد که امام را ديدم، به من گفتند حرف‌هاي هشداردهنده‌اي زديد. مي‌خواهيد چه کار کنيد؟ گفتم: مي‌خواهيم يک دانشگاه غيردولتي درست کنيم تا از امکاناتي که الان هست، استفاده کنيم. مي‌توانيم کلاس‌هاي درس‌ را در حسينيه‌ها، مساجد، در اوقات فراغت دانشگا‌ه‌ها يا مدرسه‌ها و جاهايي که مردم هديه مي‌کنند، بگذاريم و از نيروهايي هم که در جامعه وجود دارند و آدم‌هاي باسوادي هستند - استاد دانشگاه نيستند، ولي باسواد هستند- استفاده کنيم. مردم هم خودشان خرج تحصيل‌شان را بدهند و به خارج نروند. ايشان گفتند محاسبه‌ات درست است، اقدام کنيد. گفتم مخالفند. مي‌گويند اين کار بايد دولتي باشد، خصوصي نمي‌شود. ايشان گفتند: من اين موضوع را حل مي‌کنم و حل کردند.
امام يک ميليون تومان پول دادند و گفتند: من اين را به اين کار هديه مي‌کنم. در صحبتي هم اعلام کردند که اين کار خيلي خوبي است که فلاني پيشنهاد کرده ‌است. ديگر اين تندروها نتوانستند مخالفت کنند.»
به اين ترتيب اين سايت تلاش کرده مخالفت حضرت امام (ره) با دولتي شدن دانشگاه آزاد را به معني موافقت ايشان با وقف جلوه دهد.