رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: در صورتی که در بازه زمانی ۶۰ روزه‌ای که در آن قرار داریم اروپا به تعهدات خود عمل نکند، ایران گام سوم را نیز با قدرت برمی‌دارد.

به گزارش مشرق،  برنامه «بحث روز» رادیو ایران به موضوع «کاهش تعهدات برجامی ایران» با حضور حجت الاسلام مجتبی ذوالنور رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و حمیدرضا آصفی سخنگوی اسبق وزارت خارجه پرداخت.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در صورتی که در بازه زمانی ۶۰ روزه‌ای که در آن قرار داریم اروپا به تعهدات خود عمل نکند، ایران گام سوم را نیز با قدرت برمی‌دارد

وی با اشاره به ایفای نقش «پلیس خوب و بد» میان اروپا و آمریکا در برجام گفت: اروپا و آمریکا در برخورد با جمهوری اسلامی ایران تفاوت ماهوی ندارند، بلکه فقط روش‌هایشان با یکدیگر متفاوت است.

بیشتر بخوانید:

ذوالنور: کاهش تعهداتمان را با قوت انجام میدهیم

ذوالنور: ممکن است رآکتور قدیم و جدید اراک را با هم عملیاتی کنیم

ذوالنور افزود: آمریکا همواره به دنبال براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران بوده، اما به علت آنکه در رسیدن به این هدف موفق نبوده است، به دنبال افزایش فشارها بر ملت ایران است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: در ماجرای برجام، اروپایی‌ها مایلند که فقط ایران هزینه بدهد و از برجام منفعتی به دست نیاورد.

وی با اشاره به اجرای «گام دوم کاهش تعهدات برجامی ایران» افزود: این گام شامل افزایش سطح غنی سازی از ۳.۶۷ درصد و احیای مجدد رآکتور آب سنگین اراک است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: زیردریایی از تجهیزات مهم و راهبردی نظامی به حساب می‌آید که در آن از پیشران هسته‌ای استفاده می‌شود؛ این پیشران‌ها با باتری اتمی کار می‌کنند و نیازمند سوخت با غنای ۶۰ درصد هستند، از این رو گام دوم می‌تواند این امکان را فراهم کند تا در صورت نیاز، سوخت این پیشران هسته‌ای را خودمان تامین کنیم.

ذوالنور، اقدامات اروپا در برجام را مانند کسی توصیف کرد که پول را از مشتری دریافت کرده است، اما کالا را به وی نمی‌دهد و افزود: اکنون اروپا از ایران می‌خواهد خویشتن‌دار باشد در حالیکه آنان به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکرده‌اند از این رو پس از گذشت یک سال به این نتیجه رسیده ایم که ما نیز کار خودمان را بکنیم و معطل آن‌ها نمانیم.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس به سطح مبادلات میان اروپا و آمریکا در مقایسه با ایران اشاره کرد و گفت: حجم مبادلات اروپا و آمریکا حدود هزار میلیارد دلار است، در حالیکه اروپایی‌ها با ما فقط حدود ۲۰ میلیارد دلار مبادلات تجاری دارند از این رو آن‌ها نمی‌خواهند با خطر کردن، منافع مالی خود را از دست بدهند.

ذوالنور، برجام را برای اروپایی‌ها موضوعی دارای اهمیت دانست و افزود: با این حال اروپا می‌خواهد بدون پرداخت هزینه با برجام ترمز جمهوری اسلامی ایران را بکشد.

وی گفت: فاصله نزدیک‌تر اروپا به جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با آمریکا باعث می‌شود آن‌ها از تنش و تلاطم در منطقه آسیب بیشتری ببیند، بنابراین اجرا نشدن برجام می‌تواند تبعاتی در این زمینه درپی داشته باشد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس به عزم بالای جمهوری اسلامی ایران در احیای حقوق خود اشاره کرد و افزود: در صورتی که در بازه زمانی ۶۰ روزه‌ای که در آن قرار داریم اروپا به تعهدات خود عمل نکند، ایران گام سوم را نیز با قدرت برمی‌دارد که این مرحله می‌تواند شامل نصب سانتریفیوژهای جدید و نیز افزایش تعداد سانتریفیوژهای فعال باشد.

حمیدرضا آصفی سخنگوی اسبق وزارت خارجه نیز در این برنامه گفت: نخستین نقض برجام در دوره اوباما انجام گرفت؛ که اروپا نه آن را محکوم و نه حتی به آن اشاره‌ای کرد.

آصفی، اروپا را در کلانِ راهبردهایش، همراهِ آمریکا دانست و افزود: به هر حال کشورهای اروپایی بخشی از جامعه غرب و متاثر از فرهنگ و سیاست‌های آن حوزه هستند؛ بنابراین دور از انتظار نیست که آن‌ها نیز نخواهند آن گونه که باید به وظایفشان در مقابل جمهوری اسلامی ایران عمل کنند.

سفیر سابق ایران در فرانسه به واکنش‌های کشورمان در برابر بدعهدهای اروپا اشاره کرد و گفت: از اروپایی‌ها می‌خواهیم که اگر مایلند امنیت شان تامین شود به تعهدات خودشان عمل کنند.

وی با اشاره به نشست اخیر شورای حکام که قرار است به درخواست آمریکا برگزار شود، گفت: انتظار می‌رود اروپایی‌ها اگر می‌خواهند برجام بر پایه منافع متقابل ادامه یابد در مقابل زیاده خواهی‌های آمریکا بایستند، البته آنچه که از اخبار شنیده می‌شود امیدوارکننده نیست و این طور به نظر می‌رسد که آمریکا در یک اقدام نمایشی شروع به اتهام زنی به جمهوری اسلامی ایران کرده است و کشورهای اروپایی در نقطه مقابل، فقط از ایران می‌خواهند که به تعهداتش پایبند باشد.

سفیر سابق ایران در فرانسه افزود: به نظرم در نشست اخیر شورای حکام اتفاق خاصی روی نخواهد داد و به شخصه با توجه به سوابقی که از اروپایی‌ها در ذهن دارم بعید می‌دانم که آن‌ها اقدام موثری در برابر رفتارهای عهدشکنانه آمریکا انجام دهند و از این رو متعجب خواهم شد اگر خلاف آن را ببینم.

آصفی با اشاره به سفر مشاور مکرون به تهران گفت: دیدار مشاور مکرون با مقامات کشورمان باید تضمین کننده منافع جمهوری اسلامی ایران در برجام باشد، بنابراین توصیه به خویشتنداری ایران در برجام کاری بیهوده است.

منبع: فارس