کد خبر 974294
تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۶

رژیم صهیونیستی اخیرا شاهد برگزاری اجلاس امنیتی- سیاسی هرتزلیا بود، اجلاسی که به گفته تحلیلگران، تمام فعالیت‌های سیاسی آینده اسرائیل و جهت‌گیری های آن را ترسیم می‌کند.

به گزارش مشرق، نوزدهمین کنفرانس هرتزلیا هفته گذشته در سایه هشدارهای مقامات رژیم صهیونیستی درباره تهدیدهای داخلی و خارجی علیه این رژیم پایان یافت.

نوزدهمین کنفرانس هرتزلیا با مشارکت شخصیت‌های سیاسی و نظامی مطرح رژیم صهیونیستی پایان یافت، نکته قابل ملاحظه درباره این نشست، شرکت سفیر مصر در تل آویو و برخی مقامات آمریکایی بود، شرکت کنندگان در این نشست به بررسی چالش‌های آینده در سطح داخلی و خارجی که در برابر رژیم صهیونیستی قرار دارد، پرداختند.

بیشتر بخوانید:

رقیب نتانیاهو: با دشمنی مانند ایران، نباید لحظه‌ای پلک زد

این کنفرانس که مرکز سیاست‌ها و راهبرد در مرکز چند منظوره هرتزلیا برگزار کرد، در سال جاری بر مسائل امنیتی متمرکز بود و سئوالاتی همچون «آیا اسرائیل در جنگ آینده پیروز خواهد شد؟، آیا شکاف‌هایی در اجماع آمریکایی در خصوص حمایت از اسرائیل ایجاد می‌شود؟ آیا ما نقطه بدون بازگشت به سمت تشکیل دولت یکپارچه را پشت سر گذاشته‌ایم؟ در آن مطرح شد.

این کنفرانس به برخی از چالش‌های منطقه‌ای و بین المللی که رژیم صهیونیستی با آن روبرو است، پرداخت از جمله ایران و نزاعات موجود میان قدرت‌های جهانی و اینکه آیا روسیه در آینده به عنوان همپیمان یا رقیب اسرائیل در دخالت های منطقه‌ای روزافزونش در خاورمیانه تبدیل خواهد شد و اینکه تغییرات به وجود آمده در قاره اروپا چه تاثیری بر اسرائیل خواهد گذاشت؟

برخی از محورهای سخنان شرکت کنندگان در اجلاس سالیانه هرتزلیا

اسرائیل در حالتی از هرج و مرج بی سابقه به سر می‌برد که تاثیرات منفی خود را در تمام جبهه‌ها اعم از داخلی و خارجی به جا خواهد گذاشت.

آنچه امروز در نوار غزه جریان دارد، ممکن است به کرانه باختری منتقل شود. ما نمی‌توانیم نزاع با فلسطینیان را بر اساس حق بازگشت و قدس و غور اردن حل کنیم.

معیارها و شاخص‌های نظریه بازدارندگی اسرائیل در برهه اخیر به سبب تردیدی که اسرائیل در به کارگیری قدرت تهاجمی خود نشان داده، برهم خورده است.

دو میلیون انسان در نوار غزه و دو میلیون و هشتصد هزار نفر در کرانه باختری زندگی می کنند و همگی آنها، حملات مسلحانه(مقاومت مسلحانه) را شیوه و راه اساسی برای تحقق حقوق سیاسی، دینی و اجتماعی خود قلمداد می‌کنند که سبب شده است اسرائیل با یک چالش بسیار پیچیده روبرو شود.

من وجود امنیت برای اسرائیل بدون ایالات متحده آمریکا را تصور نمی‌کنم.

ما روابط شگفت آوری را با بسیاری از کشورهای عربی برقرار کردیم، ولی بدون فلسطینیان هیچ صلحی با آنها وجود نخواهد داشت.خوشبختانه همکاری آشکار میان کشورهای عربی و اسرائیل عمق بیشتری پیدا کرده است.

امروز اگر انتخاباتی در کرانه باختری برگزار شود، قطعا حماس پیروز خواهد شد، فروپاشی امنیتی در کرانه باختری بزرگترین خطر نسبت به نوارغزه است، حماس به فلسطینیان ثابت کرد که بهترین راه برای تعامل با اسرائیل، قدرت(مقاومت) است.

ما چهار قبیله حریدیم‌ها،ارتدوکس‌ها،عرب‌ها و اشکنازی‌های اروپایی را در اسرائیل داریم که میان آن‌ها مشکلات و شکاف‌های عمیق سیاسی و مذهبی وجود دارد، این چهار قبیله چهار شکاف اجتماعی ایجاد کرده‌اند که در این میان عرب‌ها به طور کل با همبستگی ملی مخالف هستند که این موضوع اهمیت و سبب شکاف را دوچندان و آشکا تر کرده است.

باید لبنان را تبدیل به کشور آوارگان کنیم. به طوری که همه جامعه  لبنان با جامعه شیعه مشکل پیدا کنند و آن را پس بزنند.

 اعتراف به از بین رفتن قدرت‌ بازدارندگی رژیم صهیونیستی

همچنین در کنفرانس هرتزلیا به چالش‌های داخلی که جامعه صهیونیستی با آن روبرو است، پرداخت شد از جمله اینکه آیا دوران دولت قانون و دموکراسی در اسرائیل به سر آمده، چگونه می توان با شکاف‌های داخلی میان اسرائیلی‌ها مقابله کرد.

اریئیل رایخمان رئیس و موسسه مرکز هرتزلیا در این کنفرانس گفت در آستانه دومین انتخابات اسرائیل طی شش ماه به نظر می‌رسد مجموعه سیاسی و حزبی اسرائیل در حالتی از هرج و مرج بی سابقه در تاریخ اسرائیل به سر می‌برند که تاثیرات منفی خود را در تمام جبهه‌ها اعم از داخلی و خارجی به جا خواهد گذاشت.

وی افزود هرج و مرج سیاسی که اسرائیل در آن به سر می برد و بهای سنگینی به خاطر آن خواهیم پرداخت و نه تنها دفاتر و نهادهای دولتی بلکه همه شهروندان از آن متضرر خواهند شد، علاوه بر آنکه به ما در این مرکز(هرتزلیا) ضربه خواهد زد، مرکزی که برای آماده‌سازی رهبران آینده اسرائیل فعالیت می‌کند.

هراس  رژیم صهیونیستی از شعله‌ور شدن آتش تمام عیار مقاومت در کرانه باختری

رؤوفین ریولین رئیس رژیم صهیونیستی هم در سخنانی در این کنفرانس از احتمال انتقال مقاومت و نبرد از نوار غزه به کرانه باختری ابراز نگرانی کرد و اظهار داشت من همانند تمام شهروندان از این می ترسم که در یک دولت غیر دموکراتیک زندگی کنم، کنست باید این نگرانی ها را درک کند، اما درباره تهدیدهای خارجی باید گفت آنچه امروز در نوار غزه جریان دارد، ممکن است به کرانه باختری منتقل شود. ما نمی‌توانیم نزاع با فلسطینیان را بر اساس حق بازگشت و قدس و غور اردن حل کنیم، ولی باید با هم در کنار یک میز جمع شویم و با هم صحبت کنیم و این نکته را درک کنیم که همگی در یک مکان با هم زندگی می‌کنیم.

نگرانی رئیس موساد از افزایش نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران

یوسی کوهین رئیس موساد(سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی) در این کنفرانس از افزایش نفوذ و جایگاه منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی کرد و با سخنرانی طولانی در این زمینه مدعی نقش موساد در یافتن فرصت های مثبت در منطقه شد .

کوهین افزود موساد یگان ویژه‌ای را مخصوص افزایش تاثیرگذاری خود در دستیابی به توافقات صلح در منطقه ایجاد کرده و برای تشخیص فرصت های نادر در خصوص دستیابی به تفاهمات منطقه ای که صلح فراگیر را محقق کند و چه بسا پنجره فرصت‌ها را به یکباره بگشاید، تلاش می‌کند.

اعتراف ژنرال ارشد صهیونیست به مختل شدن قدرت بازدارندگی تل‌آویو

اما ژنرال بنی گانتس رئیس اسبق ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی و رئیس حزب موسوم به آبی-سفید(کاحول لاوان) در این کنفرانس از مختل شدن قدرت بازدارندگی رژیم سخن گفت و فرصت را برای انتقاد مجدد از بنیامین نتانیاهو رقیب سرسخت خود در انتخابات پیش روی غنیمت شمرد و اظهار داشت معیارها و شاخص‌های نظریه بازدارندگی اسرائیل در برهه اخیر به سبب تردیدی که اسرائیل در به کارگیری قدرت تهاجمی خود نشان داده، برهم خورده است، زیرا رفتار میدانی بر امنیت اسرائیل تاثیر منفی می گذارد به ویژه بر ساکنان اطراف غزه(شهرک نشینان صهیونیست) که از دو سال گذشته تا کنون با تهدیدهای امنیتی روبرو هستند.

وی افزود زیان‌ها تنها به مناطق اطراف غزه محدود نشده بلکه چه بسا به جبهه ها و مناطق دیگر کشیده شود، ایرانی‌ها این سیاست را به خوبی دنبال می کنند، زیرا ضعفی که اسرائیل به ریاست نتانیاهو در برابر حماس در غزه نشان داده، پیام هایی را به طرف های دیگر در منطقه ارسال می کند به ویژه این پیام را که اسرائیل برای به کارگیری قدرتی که در اختیار دارد، آماده نیست.

هشدار درباره چالش بسیار پیچیده رژیم صهیونیستی

ژنرال گادی آیزنکات رئیس سابق ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی هم در این کنفرانس گفت دو میلیون انسان در نوار غزه و دو میلیون و هشتصد هزار نفر در کرانه باختری زندگی می کنند و همگی آنها، حملات مسلحانه(مقاومت مسلحانه) را شیوه و راه اساسی برای تحقق حقوق سیاسی، دینی و اجتماعی خود قلمداد می‌کنند که سبب شده است اسرائیل با یک چالش بسیار پیچیده روبرو شود.

وی افزود بر عکس آنچه در جبهه های دیگری که اسرائیل با آن روبرو است، رخ داده، مسئله فلسطین بسیار پیچیده است، ما پس از صخره سخت(نام جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه) در سال 2014 به یک قدرت بازدارندگی که سه سال و نیم طول کشید، دست یافتیم تا اینکه راهپیمایی های مردمی(بازگشت) در مرزهای نوار غزه آغاز شد.

وی گفت پنج سال اخیری که اسرائیل بدون جنگ سپری کرد، درست است که هیچ جنگ علنی و آشکاری رخ نداد، ولی ما جنگ های سری از قبیل نبرد میان جنگ‌ها پشت سر گذاشتیم که شاید به نبردی برسیم، ولی به ارزیابی های عمیق و تحلیل‌های درست نیاز داریم.

ژنرال عاموس گلعاد رئیس اداره سیاسی و امنیتی سابق وزارت جنگ رژیم صهیونیستی و رئیس کنفرانس هرتزلیا در سال جاری میلادی هم در سخنانی اظهار داشت ایالات متحده آمریکا مصمم است از دستیابی ایران به سلاح هسته ای جلوگیری کند و تنها راه برای تحقق آن، محروم کردن آن از این توانمندی هاست با توجه به اینکه هیچ کشور عربی که موافق دستیابی ایران به سلاح هسته ای باشد، وجود ندارد، زیرا در صورتی که ایران به سلاح هسته ای دست یابد، کشورهای عربی هم ممکن است به سرعت برای دستیابی این سلاح‌ها تلاش کنند.

وی افزود من وجود امنیت برای اسرائیل بدون ایالات متحده آمریکا را تصور نمی کنم، ولی به یک برنامه ریزی درست حتی در سایه وجود ترامپ به عنوان بزرگترین دوست ما نیاز داریم، باید هر کاری را برای اینکه ثبات اردن حفظ شود، انجام دهیم، همچنانکه عدم دیدار علنی روسای ستاد مشترک ارتش اسرائیل و مصر از چهل سال پیش هم پیامی به همراه دارد.

گلعاد اظهار داشت ما روابط شگفت آوری را با بسیاری از کشورهای عربی برقرار کردیم، ولی بدون فلسطینیان هیچ صلحی با آنها وجود نخواهد داشت، کشورهای عربی به آنها خیانت نخواهند کرد و دستگاه های امنیتی اسرائیل ممکن است در پیش بینی حوادث قابل انتظار و قابل پیش بینی در جهان عرب موفق نباشند واینکه این کشورها تا چه زمانی باثبات باقی خواهند ماند.

آویگدور لیبرمن رئیس حزب اسرائیل خانه ما و وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی هم در سخنانی در کنفرانس هرتزیلا در یک فرصت طلبی انتخاباتی از نتانیاهو انتقاد کرد و گفت اسرائیل زمینه انتقال اموال را به غزه در مقابل شعله ور شدن آتش در مزاع شهرک های اطراف نوار غزه فراهم می کند، گویی نتانیاهو با این کار تامین مالی موشک ها را برعهده می گیرد.

وی افزود تشکیلات خودگردان فلسطین دیگر به عنوان یک قدرت و مجموعه پابرجا نیست، آنچه وجود دارد جزیره حماس و جزیره فتح است، امروز اگر انتخاباتی در کرانه باختری برگزار شود، قطعا حماس پیروز خواهد شد، فروپاشی امنیتی در کرانه باختری بزرگترین خطر نسبت به نوارغزه است، حماس به فلسطینیان ثابت کرد که بهترین راه برای تعامل با اسرائیل، قدرت(مقاومت) است.

مشارکت تامل برانگیز سفیر مصر در یک کنفرانس مهم صهیونیستی

خالد عزمی سفیر مصر در تل آویو هم از میهمانان ویژه این کنفرانس صهیونیستی بود که طی آن اظهار داشت ما در یک منطقه ملتهب و بحرانی به سر می بریم و باید به دنبال یافتن مسیرهای جدید برای تعامل با چالش های مختلفی که امروز وجود دارد، باشیم، ما با چالش‌های تروریستی که پس از فروپاشی در کشورهایی مانند سوریه، یمن، عراق و لیبی مجددا در حال احیا شدن است، روبرو هستیم و هرگز به این تهدیدها و طرف‌هایی که بخواهند شهروندان و منطقه ما را تهدید کنند، اجازه چنین کاری را نخواهیم داد، ما خواهان خاورمیانه امن در برابر این تهدیدها هستیم و اجازه افراط گرایی یا تهدید تروریستی یا سلاح هسته ای را نمی دهیم.

نگاه کارشناسان درباره اجلاس هرتزیلیا؛نگرانی و ناامیدی جامعه صهیونیستی از آینده اسرائیل

یکی از عناوین کنفرانس امسال فرصت حل بحران اسرائیل بود، اینکه چه چالش هایی وجود دارد، بر اساس آخرین گزارش‌ها، در این اجلاس دست‌کم 180 شخصیت داخلی و خارجی دعوت شدند که 60 نفر از آنان مقام های بلند پایه نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی بودند و سه موضوع درباره ایران بود.

نشست سالانه هرتزلیا هفته پیش نوزدهمین دور خود را پشت سر گذاشت طی برگزاری این اجلاس صاحب نظران سیاسی و نظامی رژِیم صهیونیستی به بحث در مورد مشکلاتی که اکنون این رژیم با آن در عرصه داخلی و خارجی دست و پنجه نرم می کند از جمله حضور ایران در منطقه،سوریه، معضلات داخلی اراضی اشغالی و ارتباط با کشور های عربی و .. پرداختند.

اجلاس هرتزلیا همه ساله در یک بندر سیاحتی در شمال تل آویو برگزار می‌شود تا به قول برگزارکنندگان آن تصمیمات امنیتی کارگشایی در رابطه با آینده رژیم صهیونیستی اتخاذ شود.

به گفته حسین رویوران تحلیلگر مسائل بین الملل و رئیس کمیسیون سیاسی جمعیت دفاع از ملت مظلم فلسطین، اجلاس امسال هرتزلیا با عنوان بازگرداندن اوضاع به حالت قبلی و چشم انداز مناقشه تهران-تل آویو برگزار شد.

وی افزود این اجلاس تمام فعالیت های سیاسی آینده رژیم صهیونیستی و جهت گیری های آن را ترسیم می کند یکی از عناوین کنفرانس امسال فرصت حل بحران اسرائیل است چه چالش هایی وجود دارد برای آن وجود دارد؟ براساس آخرین گزارش‌ها، دراین اجلاس بین 180 شخصیت داخلی و خارجی دعوت شدند که 60 نفر از آنان مقام های بلند پایه نظامی و سیاسی اسرائیل هستند و سه موضوع هم درباره ایران بود.

رویوران که درباره اجلاس هرتزلیا و نتایج آن سخن می‌گفت‌، افزود نشست هرتزلیا تقریبا چهار میزگرد دارد اجلاس عمومی که رسانه ها در آن شرکت می کنند دوم نشستی که بازهم عده زیادی می توانند در آن مشارکت داشته باشند و برخی دیگر از نشست ها هم محرمانه بوده و اطلاعات آن بعد از یک سال منتشرمی شود و یک نوع اجلاس دیگر که کاملا محرمانه است بیشتر اطلاعات از نشست های عمومی منتشر می شود که ما از آن ها فقط اطلاع داریم ولی در مورد دیگر نشست ها که به صورت محرمانه برگزار می شود متاسفانه فقط عنوان را می دانیم نه چیز دیگر.

وی افزود در ابتدای اجلاس، "عاموس گلعاد" بازنشسته ارتش رژیم اسرائیل که تجربه بالایی در عرصه نظامی شروع به صحبت کرد.گلعاد گفت : ایران وقت و اراده دارد و درصدد نابودی اسرائیل است ولی فرصت زیادی برای دفاع از خود ندارد.ایران طی سال های گذشته موفق شده تا با کشورهای منطقه هماهنگی و ائتلاف ضد اسرائیلی تشکیل بدهد و همین مسئله باعث نگرانی و ضعف ما در مقابل آنان شده است.

عاموس در جایی دیگر از سخنانش طی حضور در نشست هرتزلیا تاکید کرده که توافق هسته ای به اسرائیل فرصت داد ولی تل آویو دل و جرأت حمله به ایران را پیدا نکرد.

گلعاد ادامه داد: بازدارندگی برای اسرائیل کافی نیست(رویوران: اینجا به گنبد آهنین و ضعف آن در برابر موشک های مقاومت اشاره می شود) عاموس گلعاد در گوشه ای دیگر از سخنان خود اشاره می کند که ایرانی ها باهوش و مبتکر هستند و ساختار سایبری و کامپیوتری پیچیده و افراد متخصص بسیاری را دراختیار دارند، اسرائیل باید با هوشمندی کامل درباره ایران بحث کند.

به گفته رویوران، مقام صهیونیست افزود ایران فوری ترین تهدید برای اسرائیل است. کسانی که فکر می کنند نظام ایران در حال فروپاشی است باید به آن ها بگویم که این تفکر کاملا غلط است ایران حالا حالا خواهد بود و قصد رفتن ندارد "ایران پا برجا خواهد ماند". گلعاد درباره روسیه و ارتباط آینده این کشور با رژیم صهیونیستی گفت: روسیه هم پیمان مقاومت شده است و ما نباید فریب آن را بخوریم . اگر ما امروز در روسیه و برخی امور مرتبط با اسرائیل تاثیر گذاری هستیم بسیار کم بوده و گذرا است.

رویوران در ادامه سخنانی را از جانب یکی دیگر از کارشناسان امنیتی و نظامی اسرائیل در نشست هرتزلیا مطرح کرد.

"هجای هسوئل" کارشناس امنیتی و سیاسی رژیم صهیونیستی در این اجلاس گفته بود: وقت برای آماده شدن با تهدیدات ایران را داریم ولی هرچه وقت است باز هم کم است و ما باید بیشتر تلاش کنیم.ایران در منطقه نفوذ خود را گسترش داده و ما به تنهایی نمی توانیم جلوی ایران بایستیم باید با کشورهای منطقه و آمریکا ائتلافی را تشکیل دهیم.وقتی ما درباره ایران حرف می زنیم درباره سوریه هم باید حرف بزنیم و باید شرایط حضور قدرتمند ایران در سوریه را بسنجیم.

رویوران در ارزیابی سخنان هسوئل می‌گوید: اسرائیل اینجا دارد ضعف خود را نشان می دهد و دست به دامن ایالات متحده آمریکا می شود چون خود به تنهایی ناکام است.

وی در ادامه سخنان خود گفت یکی از مهم ترین بخش های اجلاس هرتزلیا درباره حضور ایران در سوریه و مشکلات این کشور بود.

وی پس از هسوئل به سخنان "حفام اسرائیل"یکی دیگر از کارشناس و صاحب نظران امنیتی اسرائیل پرداخت: ما باید در مقابل موشک های حزب الله چه کنیم هیچ توان منحصر به فردی در برابر هزاران موشک حزب الله لبنان نداریم، نمی‌دانیم چه کاری باید انجام  دهیم!

رویوران در این زمینه اظهار داشت: پیشتر نیز فرماندهان نظامی صهیونیستی اظهار کرده بودند که حزب الله هرجا را که بخواهد در اراضی اشغالی مورد هدف قرار می دهد.

به گفته وی، سیستم گنبد آهنین اسرائیل خیلی جوابگو نبوده است در جنگ های مختلف گنبد آهنین در مقابل موشک های مقاومت ناکام بوده و عملکرد ضعیفی داشته است.

رویوران همچنین به سخنان آیزنکات از مقامات ارشد نظامی اسبق رژیم صهیونیستی به عنوان یکی دیگر از حاضران در نشست هرتزلیا پرداخت که وی به موضوع ارتباط و روند عادی سازی روابط میان کشورهای عربی و اسرائیل و سیر مثبت آن اشاره کرده و گفته است: خوشبختانه همکاری آشکار میان کشورهای عربی و اسرائیل عمق بیشتری پیدا کرده است.

رویوران در این زمینه گفت : بنابراین سخنان آیزنکات متوجه می شویم که این دوستی ها و دست دادن های جلوی دوربین سران عربی و اسرائیلی حالت نمایشی ندارد این ارتباطات بسیارعمیق تر و گسترده تر است چرا که ایران مشکل اصلی و مشترک میان آن ها و باعث اتحاد اولیه اما شکننده میان آنها شده است.الان این حالت به صورت کامل علنی شده آن ها خلال سخناننشان برای عادی تر کردن عادی سازی با کشورهای عربی دهها بار نام عربستان سعودی و ارتباط آن با این رژیم را بر سر زبان آورده اند.

آیزنکات در جایی دیگر از گفته هایش اشاره کرده که صنایع نظامی ایران باید مورد توجه کشورهای اروپایی و آمریکایی باشد و به طور مداوم بر روی این قسمت فشار آورده شود.

رویوران گفت : پرتاب 6 موشک ایرانی به دیرالزور سوریه و نقطه زنی این موشک ها اسرائیل را به وحشت انداخت داد چراکه دیرالزور در نزدیکی رژیم صهیونیستی قرار دارد.بنابراین اسرائیل در پی آن است تا بر پروژه موشکی ایران به طور مداوم و با کمک کشور های غربی فشار آورد.

این کارشناس افزود در کنار همه این بخش های نشست هرتزلیا، بخش پیشنهادی ریولین رئیس رژیم اسرائیل مبنی بر بررسی وضعیت داخلی و اتحاد اسرائیل بسیار مهم بود.

تظاهرات فلاشه ها بسیار مهم و گسترده تر از تظاهرات پیشین در اراضی اشغالی بود. به خاطر همین (تظاهرات های چند روز گذشته در اسرائیل لزوم اهمیت بیشتر به سخنان ریولین را برای اسرائیل دو چندان می کند.

ریولین در این نشست گفته بود: ما چهار قبیله حریدیم ها،ارتدوکس ها،عربها و اشکنازی های اروپایی را در اسرائیل داریم که میان آن ها مشکلات و شکاف های عمیق سیاسی و مذهبی وجود دارد، این چهار قبیله چهار شکاف اجتماعی ایجاد کرده اند که در این میان عرب ها به طور کل با همبستگی ملی مخالف هستند که این موضوع اهمیت و سبب شکاف را دوچندان و آشکارتر کرده است.

ریولین در ادامه توضیح داد که کوره ذوب اجتماعی در اسرائیل وجود ندارد عرب ها نمی خواهند با دیگر مردم اسرائیل ترکیب شوند و نوعی اتحاد و همبستگی را ایجاد کنند جالب آن است که جمعیت آن ها در حال بیشتر و بیشتر شدن است.

رئیس رژیم صهیونیستی افزود تا الان اشکناز های اروپایی تبار در اسرائیل اکثریت بودند اما اکنون عرب ها. از سویی دیگر، این چهار گروه نظام آموزشی متفاوتی با یکدیگر دارند عرب ها و اشکنازها و ... این یک مصیبت اجتماعی و بزرگ است هرکدام از آن ها شیوه و منهج آموزشی و مذهبی آن ها با دیگری متفاوت است و هیچ کدام همدیگر را قبول ندارند.

رویوران در تحلیل این سخنان گفت: در تاریخ رژیم اسرائیل حوادث زیادی وجود دارد، اما در مورد همبستگی در اسرائیل جنبش پلنگ های سیاه است آن ها معتقدند که اروپایی ها و اشکنازی ها شرقی های یهودی را به خود راه نمی دهند اما در نهایت آن ها با یکدیگر ادغام شدند و بعد ها از هر دو طرف متحد شدند و مقام های حکومتی را گرفتند.یک نوع مخالفت سیاسی وجود دارد نشان دهنده شکاف سیاسی است ولی شکاف اجتماعی نیست، آنچه امروز در اسرائیل دارد رخ می دهد شکاف اجتماعی است چون سیاه پوستان ضد سفیدها هستند.

سالمون که هفته گذشته به دست پلیس اسرائیل کشته شد سومین سیاه پوست بود که در رژیم صهیونیستی به دست پلیس کشته می شود.

این تحلیلگر مسائل بین الملل افزود در حال حاضر به سیاه پوست های اسرائیلی اجازه نمی دهند که وارد درمانگاه ها شوند به آن ها می گویند که شما انواع بیماری ها را با خود حمل می کنید و اگر وارد درمانگاه شوید محیط آن را آلوده می کنید درمدارس نیز همین طور است محیط مدارس سیاه پوستان و سفید ها را از یکدیگر جدا می کنند و به آن ها بی احترامی می کنند صهیونیست های سفید در عمل به سیاه پوستان احترام نمی گذارند فقط حرف می زنند و شعار می دهند.

رویوران در ادامه گفت: شعار اسرائیل سیاه پوستان این بود : زندگی من ارزان نیست بعد ها این ها در تظاهرات های بعدی شان آمدند شعار دادند که فلسطین باید آزاد شود و این نیزاز لج یهودی های اسرائیل صورت گرفت.آن ها شعار الله اکبر و فلسطین باید آزاد شود را سردادند!

انتخابات اسرائیل اکنون بسیار مهم است چراکه نتانیاهو نتوانست رای نامزد های کابینه نتانیاهو را کسب کند و باید انتخابات دوباره برگزار کند.

این کارشناس افزود قبل از آن روسیه جسد نظامی اسرائیلی را به نتانیاهو داد ترامپ جولان را به نتانیاهو داد تا جایی که شعار نتانیاهو شده بود«من می‌توانم دنیا را به پای اسرائیلی‌ها بریزم» ولی نمی دانم که چرا اکنون این رژیم آنقدر ناکام است. البته نخست وزیررژیم صهیونیستی اکنون و درپی تظاهرات سیاه پوستان فلاشه‌ای با آوردن سیاه پوست های بیشتراز نقاط دیگر جهان تلاش می کند که به همگان و به ویژه معترضین الغاء کند با سیاه پوستان است وهنوز این روند جریان دارد.

رویوران در ادامه خاطر نشان کرد: در نشست هرتزلیا بخشی به نام«گیم» مطرح شد این نشست روز قبل از افتتاحیه رسمی هرتزلیا برگزار شد این پنل تحت عنوان «قرار دادن جنی در بطری» نام گذاری شده بود(با توافق هسته ای که صورت گرفت ایران از لاک خودش آمده بیرون و باید آن را برگردانیم دوباره به حالت پیشین خود) یک پنل دیگر در باره بازگرداندن ایران به شرایط قبل از تحریم بود. اسرائیل بدنبال برگرداندن تحریم ضد ایران است. یک پنل دیگر درباره اقدام نظامی علیه ایران بود به عنوان سرنگونی نظام ایران.

آن‌ها درباره صنایع هسته ای ایران می گویند این کشور ابهام هسته ای را پیگیری می کند درصورتی که خود اسرائیلی ها این کار را انجام می دهند آن ها می گویند ما نمی دانیم بمب هسته ای داریم یا نه و این خنده دار است، بعد انگشت اتهامات را به طرف ایران می گیرند و می گویند شما دروغ می گویید.

به گفته رویوران، جنگ علیه ایران موضوعی بود که در خلال نشست هرتزلیا زیاد روی آن تاکید نشد و آمریکا نیز به دنبال آن نبود.علاوه براین درباره داعش نیز بحث هایی صورت گرفت. لایحه FATF و فشار بر آنچه جابه جایی پول توسط ایران به گروه های مقاومتی فلسطینی و لبنانی خوانده شد، نیز یکی از موضوعات نشست بود.

 یکی دیگر از حاضران در اجلاس هرتزلیا درباره موضوع حزب الله و احتمال جنگ صحبت کرد و گفت باید لبنان را تبدیل به کشور آوارگان کنیم. به طوری که همه جامعه  لبنان با جامعه شیعه مشکل پیدا کنند و آن را پس بزنند.

رویوران در این زمینه گفت: چیزی که باید مورد توجه قرارگیرد این است که این شخصیت صهیونیست بسیار سطحی و یک طرفه به ماجرا نگاه کرده است و به این اشاره نکرده که حزب الله کلی موشک دارد که همه نقاط اسرائیل را می تواند پوشش دهد.این جنگ باعث می شود تا ساکنان صهیونیست اسرائیل هم آواره و حیران خیابان ها و کشورهای دیگر شوند.

پی دی اس(جنبش تحریم اسرائیل) نیزیکی دیگر از موضوعاتی بود که همه سخنرانان درباره آن اتفاق نظر داشتند و گفتند این جنبش یک سلاح قوی علیه اسرائیل خواهد بود و مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.

گلعاد اردان در این رابطه گفت بودجه لازم را داریم تا با این موج ضد یهودی در اروپا مقابله کنیم و همچنین پشتوانه های این جنبش ضد اسرائیلی را متوقف و نابود کنیم،علاوه براین آن را موجی ضد یهودی در سطح جهان نشان دهیم. وگرنه این جنبش که تازه و نوپا است گسترده تر خواهد شد.

چند سئوال درباره مشکلات داخلی و خارجی رژیم صهیونیستی مطرح شده است، یکی از سوال ها این است که «آیا اسرائیل در جنگ آینده با حزب الله پیروز می شود؟» این نشان می‌دهد که آن ها بیست و چهار ساعته ذهنشان مشغول است و جامعه نخبه سیاسی صهیونیست مشغول تر. آیا شکاف های عقیدتی و دیدگاهی درباره حمایت از اسرائیل در جامعه و دولت آمریکا ایجاد خواهد شد؟ آیا اسرائیل به سوی مسئله یک دولتی حرکت خواهد کرد؟  آیا روسیه با ما خواهد بود و موضعش تغییر می کند یا نه؟

علیرضا عرب کارشناس امور منطقه و فلسطین اشغالی هم درباره اجلاس هرتزلیا چنین گفت : فکرمی کنم که خالد عزمی سفیر مصر در اسرائیل یکی از بزرگترین مهمانان این اجلاس بود وی در خلال شرکت در این کنفرانس گفت: ما احتیاج به تشکیل ائتلاف علیه ایران داریم.

وی افزود : کنفرانس هرتزلیا جنبه های راهبردی مختلفی دارد فقط علمی و پژوهشی نیست. صهیونیست ها در این نشست تحلیل علمی و نظری را با داده های میدانی یکی می کنند و تحلیل می کنند. در این اجلاس بر روی تغییر و جهت دادن به افکارعمومی مردم منطقه برای ایجاد اراده جمعی جهت تامین منافع اسرائیل،اعتماد به اسرائیل و اقناع سازی تمرکز می شود.

عرب اظهار داشت این اجلاس تنها به آینده می پردازد با رویکرد آینده پژوهی ، شناسایی فرصت ها و چالش ها، ایجاد گفتمان و اجماع منطقه ای علیه ایران ما با بررسی این اجلاس می توانیم کد امنیتی درباره آینده روند سیاسی رژیم صهیونیستی به دست آوریم.

در مورد بررسی این کدها باید از یک نکته غافل نشویم این نشست تبلیغاتی هم هست این اجلاس فقط علمی و فنی نیست.

این کارشناس افزود وقتی نوزدهمین کنفرانس هرتزلیا را بررسی می کنیم می بینیم که چند تا سوال درباره مشکلات داخلی و خارجی یعنی اسرائیل برای صهیونیست ها بسیارمهم است.

یکی از سوال ها این است که «آیا اسرائیل در جنگ آینده با حزب الله پیروز می شود؟» این نشان می دهد که آن ها بیست و چهار ساعته ذهنشان مشغول است و جامعه نخبه سیاسی صهیونیست مشغول تر.

آیا شکاف های عقیدتی و دیدگاهی درباره حمایت از اسرائیل در جامعه و دولت آمریکا ایجاد خواهد شد؟  آیا اسرائیل به سوی مسئله یک دولتی حرکت خواهد کرد؟ اسرائیل (به اصطلاح)دموکراتیک یا نتانیاهو.

آنچه که اسرائیل اکنون دارد به سوی آن حرکت می کند گفتمان یک دولتی است یعنی فلسطینی ها با اسرائیل یک دولت باشند. در صورت یک دولتی شدن اسرائیل و ساخت اسرائیل (به اصطلاح) دموکراتیو آپارتاید نیز برای رژیم صهیونیستی ایجاد می شود چون آنان هیچگاه برای فلسطینی ها و یهودیان یک نظرو قاعده و امتیاز را در نظر نمی گیرند.

آیا روسیه با ما خواهد بود و موضعش تغییر می کند یا نه؟ همین الان روسیه محور مقامت را در منطقه به جای اسرائیل انتخاب کرده است.

به گفته عرب، وضعیت استقرار ایران در سوریه بسیار مهم بود برای اسرائیل ها و درباره آن در نشست هرتزلیا بحث شد.

پس از مورد هدف قرار گرفتن پهپاد نظامی آمریکا در جنوب ایران واشنگتن نشان داد که قرار نیست تا به نیابت از اسرائیل در منطقه با ایران بجنگد و این یکی از بزرگترین پیام ها به کل کشورهای منطقه بود .

کارشناس مسائل فلسطین افزود یوسی کوهین رئیس موساد در این نشست اظهار کرد که ما اطلاعاتی داریم که سپا قدس ایران در شمال آفریقا حضور دارد و این نیز برای ما نگران کننده است چراکه آنان به طور کلی از آسیا و خارمیانه خارج شده اند.

ریولین(رئیس رژیم صهیونیستی) نیز در پایان اجلاس هرتزلیا گفت: ما نگران هستیم که درگیری از غزه به کرانه باختری منتقل شود، ما نمی توانیم نزاع با فلسطینی ها را متوقف کنیم در همین رابطه گلعاد می گوید اگر همین الان در کرانه باختری رای گیری شود حماس رای می آورد و دیگر دولت خودگردانی وجود نخواهد داشت.حماس الان اداره ای را ایجاد کرده که ماموریتش جذب تسلیحات از تمام دنیا برای توسعه موشک ها است.

عرب در ادامه نشست بررسی اجلاس هرتزلیا که به میزبانی جمعیت دفاع از ملت فلسطین برگزار شد، افزود اعتراضات فلاشه ها در اسرائیل و به این نحو بی سابقه است. برای اولین بار در طی 6 ماه اخیر دوبار انتخابات در اسرائیل برگزار می شود.علاوه براین شکاف میان عرب ها و اشکنازی ها و همچنین بین سردمداران اسرائیل و جامعه اسرائیل وجود دارد که این موضوع نیز به خاطر ناامیدی جامعه صهیونیست از آینده اسرائیل است تمام این موضوعات نشان می دهد که به چه اندازه اوضاع این رژیم خراب و درهم پیچیده است.

به گفته وی، شکاف میان چپ گراها و راست گراها بسیار مهم است و دیگری شکاف میان دینداران و سکولارهای اسرائیل است که آن نیز موضوعی است که تاثیر فراوانی را بر اوضاع سیاسی این رژیم گذاشته است.

منبع: تسنیم