دولت و جناح وابسته به آن از آنجایی که نمی‌توانند حقوق اصلی زنان را پیگیری کنند پس مسائل حاشیه ای و جنجالی مانند حجاب اختیاری را مطرح می‌کنند تا از این طریق خود را مدافع حقوق زنان جلوه بدهند.

به گزارش مشرق، فرشته روح افزا، معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان در خصوص جناحی شدن موضوع حجاب و عفاف و تغییر این موضوع به عنوان اصلی ترین مشکل زنان در جامعه اظهار داشت: فضایی که درباره پوشش ایجاد شده وارد یک دوقطبی شده که این دوقطبی سازی اصلا به نفع جامعه نیست و مردم به ویژه بانوان منفعتی از این فضای ایجاد شده نخواهند دید.

بیشتر بخوانید

توییت حاج قاسم به مناسبت روز حجاب

در اجتماع عظیم دختران انقلاب چه گذشت؟

روزی که رضاخان دست به دامن زن ریش‌دار شد

وی در ادامه افزود: اگر مقوله های فرهنگی را سیاسی کنیم بزرگترین لطمه را به آن زده‌ایم که در مورد حجاب و عفاف نیز به همین شکل بوده و این روزها می‌بینیم جناح خاصی وارد این فضا شده و حجاب و عفاف را بازیچه خود کرده است.

مردم از ایجاد دوقطبی در موضوع پوشش دوری کنند

معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان ضمن انتقاد از جناحی شدن مباحث مرتبط با زنان به ویژه پوشش عنوان کرد: جناح خاصی در کشور وجود دارد که برای آنکه نقاط ضعف و مشکلاتی که برای مردم به وجود آورده‌اند مشخص نشود روی مسائل حاشیه ای و جنجال آفرین دست می‌گذارند.

این کارشناس مسائل زنان و خانواده همچنین گفت: باید از این جناح پرسید چه منفعتی از سیاسی و جناحی شدن پوشش و حجاب می برند و چرا در پی دو قطبی کردن جامعه و قرار دادن مردم رو به روی هم هستند.

روح افزا ضمن تاکید بر لزوم دوری کردن مردم از ایجاد دوقطبی در موضوع پوشش تصریح کرد: اگر خانمی به خاطر شعارها و پیگیری های این جناح که غالبا فمنیستی هستند در جامعه دچار مشکل شود و به آن تعرضی صورت بگیرد، این ابقای حقوق زن نیست.

وی در ادامه افزود: این روزها مشکلات اقتصادی و معیشتی حقوق اولیه زنان بوده که این جناح به کلی آن را نادیده گرفته اند چرا که خودشان عامل به وجود آمدن این مشکلات برای زنان هستند.

معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان با تاکید بر اینکه مشکل اصلی زنان امروز پوشش آنها نیست عنوان کرد: مشکل زنان جامعه ما این است که به خاطر گرانی حتی نمی توانند برای فرزند خود پوشک یا شیرخشک تهیه کنند یا اینکه به خاطر کار و شغلشان نمی توانند مادر بشوند چون مرخصی زایمان ندارند یا مرخصی آنها کم است‌.

مسئله روز زنان عدم حضور در ورزشگاه ها نیست

این کارشناس مسائل زنان و خانواده بیان کرد: دولت و جناح وابسته به آن از آنجایی که نمی‌توانند حقوق اصلی زنان را پیگیری کنند پس مسائل حاشیه ای و جنجالی مانند حجاب اختیاری را مطرح می‌کنند تا از این طریق خود را مدافع حقوق زنان جلوه بدهند.

روح افزا با بیان اینکه مساله روز زنان این نیست که نمی توانند در ورزشگاه حضور پیدا کنند تصریح کرد: مسخره ترین موضوعی که این جناح به عنوان مطالبه زنان پیگیری می کند همین است و این جناح و دولت تا کنون پاسخی روشن در این باره نداده اند که چرا به موضوع زنان معتاد و یا زنان سرپرست خانواده توجه نمی‌کنند.

وی با انتقاد از وضعیت اقتصادی پیش آمده تصریح کرد: عامل این وضعیت اقتصادی که برای مردم پیش آمده همین دولتی است که خود را بیشتر از همه مدافع حقوق زنان نشان داده اما هیچکس به این نکته توجه نمی‌کند که زنان و بانوان اولین و آسیب پذیرترین قشر در شرایط اقتصادی فعلی هستند.

معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان در ادامه افزود: مشکل افزایش قیمت مسکن در تهران و شهرهای بزرگ تنها مشکل مردان نیست بلکه بیشتر از مردان جامعه، زنان از این مساله رنج می برند چرا که این زن است که ساعت زیادی را در خانه به سر می‌برد و باید با شرایط بد اقتصادی، درون خانواده را مدیریت کند.

این کارشناس مسائل زنان و خانواده با تاکید دوباره بر اینکه دغدغه اصلی زنان امروز حجاب آنها نیست یادآوری کرد: مادرانی که شاغل هستند حتی در صورت بچه دار شدن مرخصی بدون حقوق هم نمی توانند بگیرند چراکه شغل خود را از دست می‌دهند و همین مساله فشار زیادی به خانواده هایی که اقتصادشان وابسته با شغل زن است وارد می‌کند.

روح افزا افزود: حجاب اختیاری که این روزها به عنوان حقوق زنان مطرح می شود در واقع جناح بازی است؛ شعارهایی مانند تدبیر و امید و ... که بارها از سوی همین جریان مطرح شد در حد همان شعار باقی ماند و حتی در برخی موارد معنای آن قلب شد؛ معنای امید دل بستن به غرب و آمریکا شد، معنی عدالت هم حقوق های نجومی و دزدی‌ها و اختلاس‌های چند هزارمیلیاردی شد؛ صدالبته معنای حقوق زن هم تغییر کرده و در برهنگی تعریف شد.

وی همچنین گفت: حقوق زن و دادن آزادی به زنان جامعه هم که از ابتدای این دولت مطرح می‌شد کارکردی به جز جلب نظر و آرای مردم در هنگام انتخابات نداشت و جناحی کردن موضوع حجاب هم در نهایت باعث قرار گرفتن عده ای از مردم در مقابل همدیگر و در مقابل نظام می‌شود و نتیجه ای جز این ندارد.

قیمت چادر را چندبرابر کردند اما بازهم زنان حجاب برترشان را حفظ می‌کنند

معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان با اشاره به مشکلات معیشتی پیش آمده برای مردم گفت: این مشکلات بر حجاب و عفاف هم تاثیر مستقیم گذاشته است تا جایی که خرید یک چادر مشکی برای بانوان در کشور کمتر از ۶۰۰ هزار تومان نیست که البته این روزها می شنویم که بانوان محجبه حتی حاضر شده‌اند چادرهای قدیمی خود را تعمیر کنند اما چادر را از سر خود برنداشته‌اند.

این کارشناس مسائل زنان و خانواده در توضیح علت اصلی به حاشیه رفتن حجاب و عفاف در کشور گفت: مشکل حجاب امروز جامعه از یک سو به جناح بازی و سیاسی کاری‌های یک جناح در کشور باز می‌گردد و از سوی دیگر به کم کاری متولیان فرهنگی در کشور مرتبط است که نتوانستند آنگونه که باید و شایسته یک کشور اسلامی است، فرهنگ حجاب و عفاف را در کشور همگانی و برای مردم جا بیندازند.

روح افزا با انتقاد از عملکرد فرهنگی در جامعه عنوان کرد: تاکنون کار فرهنگی بنیادی و ریشه دار در زمینه حجاب و عفاف در کشور انجام نشده و در این خصوص به صورت اقناعی در جامعه کاری صورت نگرفته است. تاکنون فیلمی ساخته نشده است که حجاب در آن به عنوان یک ارزش تلقی شود.

وی در ادامه افزود: کم کاری ها در حوزه حجاب و عفاف و نقش اصلی زن در جامعه از سوی صدا و سیما هم به شدت به چشم می خورد تا جایی که فیلمی که امسال در ماه مبارک رمضان اکران شد فرهنگ لات منشی را رواج می‌داد تا جایی که زنانی هم که در این سریال بازی می‌کردند، لات بودند و توجهی به شخصیت یک زن اصیل نشده بود.

معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان همچنین تاکید کرد: تا زمانی که در سریال‌های ما زنان درگیر کشتار، قتل، روابط مثلثی و ... هستند، نمی‌توان انتظار بیشتری از زنان در جامعه داشت و وضعیت به همین شکل است؛ دستگاه‌های فرهنگی توجهی به شخصیت زن در جامعه ندارند و کاری برای فرهنگ حجاب و عفاف در کشور انجام نمی‌دهند.

این کارشناس مسائل زنان و خانواده با انتقاد از عملکرد رسانه‌ها هم گفت: این روزها در خبرها و خطوط رسانه‌ها به مسائلی درباره زنان پرداخته می‌شود که کمترین تاثیری در حل مشکلات زنان در جامعه ندارد. رسانه ها هم در بازی جناحی برخی احزاب با زنان و حجاب وارد شده و پازل آنها را تکمیل می‌کنند.

روح افزا در ادامه به وضعیت سینما در جامعه امروز هم اشاره کرد و گفت: محورهای کلیدی فیلم های امروز، زنان و تعرض  به آنها شده است؛ تا جایی که هر کدام از این فیلم‌ها که در آن بیشتر به زن ظلم شده و تعرض به زن در آن بیشتر نمایش داده شود، از طرف کشورهای غربی بیشتر تایید شده و جوایز بیشتری به خود اختصاص می دهد.

فیلم‌هایی که در آن بیشتر به زن ظلم شود کاندیدای جوایز بین المللی می‌شوند

وی با انتقاد از فضای نامطلوب تئاتر در کشور و همچنین فعالیت بدون چارچوب سلبریتی‌ها در این زمینه یادآوری کرد: سلبریتی‌هایی که اکثر آنها در بی عفتی و بی حجابی دست و پا می‌زنند، بی‌حجابی را در قالب یک فرهنگ به خورد مردم به ویژه زنان می‌دهند.

معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان در ادامه افزود: متاسفانه سلبریتی ها گوی سبقت را در بی‌حیایی از همدیگر ربوده‌اند تا جایی که برای حمایت از یکدیگر عکس‌های برهنه و نیمه برهنه خود را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند؛ بی حجابی و برهنگی هنر نیست، بلکه هنر آن است که گوهر وجودی یک زن محفوظ نگه داشته شود.

این کارشناس مسائل زنان و خانواده با بیان اینکه همه عرصه‌های فرهنگی از موضوع مهم پوشش و حجاب تهی شده‌اند گفت: موسیقی، کتاب، هنر، فیلم و از همه مهمتر مد و لباس از فرهنگ حجاب و پوشش تهی شده‌اند و این به خاطر بی توجهی متولیان فرهنگ در کشور نسبت به حجاب و پوشش است.

طرح های کارگروه مد و لباس وزارت ارشاد فاجعه فرهنگی هستند

روح افزا در ادامه افزود: مدل‌های لباسی که امروز در کارگروه مد و لباس طراحی می‌شود فاجعه فرهنگی در زمینه پوشش و حجاب است؛ وقتی یک نماینده زن در مجلس که نماینده مردم است اعلام می‌کند که از زن بودن بدش می‌آید چون حجاب دارد، دیگر از سایر مردم نمی توان انتظار چندانی داشت.

وی با جمعبندی محورهای حجاب و عفاف گفت: از یک سو عده ای استفاده جناحی خود را از حجاب می‌برند و از یک طرف دیگر کار فرهنگی موثر در این زمینه انجام نمی‌گیرد پس طبیعی است که شرایط پوشش و حجاب در کشور به این شکل بروز پیدا کند.

معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان با تاکید بر اینکه کار استدلالی، استنتاجی و عقلانی در زمینه حجاب و پوشش صورت نگرفته یادآوری کرد: دولت و جناح های سیاسی همسو با آن در کشور برای اینکه بتوانند به اهداف سیاسی جناحی خود برسند و کم کاری‌های خود را  از جلوی چشم مردم دور کرده تا به مردم پاسخگو نباشند، جامعه را به سمت دو قطبی شدن سوق می‌دهند و مردم را با یکدیگر درگیر می‌کنند تا مبادا مردم متوجه کم کاری‌های آنها بشوند.

روح افزا در ادامه افزود: در اثر این دو قطبی شدن جامعه، بیشترین آسیب متوجه مردم می‌شود؛ چرا که مردم ما دین مدار بوده و فطرت دین مداری دارند و این جناح به دنبال گل آلود کردن آب هستند تا ماهی خود را از آن بگیرند.

وی در توضیح علت کمرنگ شدن تاثیر امر به معروف و نهی از منکر در حوزه حجاب و عفاف و واکنش‌های سریع برخی از بانوان نسبت به این امر گفت: در موضوعات برخورد نیروی انتظامی با هنجار شکنان در مقوله حجاب، حمایت آنچنانی از هنجارشکنان صورت نگرفت و بیشتر مردم از پلیس حمایت کردند.

وقتی تذکر حجاب می‌دهیم می گویند اول معیشت را درست کنید

معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان در ادامه افزود: مردم ما نمی‌پذیرند یک خانم با خوردن مشروب در خیابان دست به هنجار شکنی بزند و پلیس نسبت به آن بی تفاوت باشد؛ هرچند باید درنظر داشته باشیم که اوضاع اقتصادی و معیشتی امروز به شکلی است که اگر بخواهیم به یک فرد بی‌حجاب تذکر بدهیم آنها به خاطر گلایه های معیشتی ممکن است واکنش نشان بدهند و بگویند اول اقتصاد را درست کنید بعدا به سراغ حجاب بروید.

این کارشناس مسائل زنان و خانواده در پایان تصریح کرد: این حرف اگرچه غلط است اما باز هم مقصر اصلی مسببان به وجود آمدن شرایط اقتصادی فعلی هستند که با پیش آوردن چنین شرایطی مردم را دلسرد کرده و میزان اثربخشی امر به معروف و نهی از منکر را کاهش داده‌اند.

برچسب‌ها