کد خبر 975601
تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۵

ریزش ادامه دار قیمت دلار در بازار ارز موجب شده تا مردم نسبت به فروش ارزهای خانگی اقدام کنند؛ با افزایش عرضه در بازار، قیمت دلار بار دیگر وارد کانال ۱۱ هزار تومان شد.

به گزارش مشرق، قیمت دلار در روزهای اخیر با کاهش چشم گیری همراه شده و از ساعتی قبل وارد کانال 11 هزار تومان شده است.ریزش قیمت‌ها موجب افزایش میزان فروشنده‌ در بازار شده است؛ جمع زیادی از مردمی که به دارندگان دلارهای خانگی شهرت دارند، امروز وارد بازار شده و نسبت به فروش ارزهای خانگی اقدام کرده اند.

بیشتر بخوانید

دلار در آستانه ورود به کانال ۱۱۰۰۰ تومانی

یکی از فعالان بازار ارز می گوید: مردم زیادی در یکی دو روز گذشته برای فروش دلار به بازار می آیند و قصد فروش سریع دلارهای خود را دارند. او ادامه میدهد: صراف‌ها نیز از این فرصت سوءاستفاده کرده و فقط خریدار دلارهای ارزان هستند.

گروهی از بازاری‌ها معتقدند: دشواری و محدود شدن تراکنش روزانه ریالی از طریق دستگاه‌های پوز و حاکم شدن فضای جدید بر بازار آزاد ارز که از نیمه دوم سال گذشته آغاز شده، تعداد و سرعت معاملات عمده بازار آزاد را کاهش داده است.

اقدامات انجام گرفته از سوی بانک مرکزی در ماه های گذشته توانسته با تأثیر گذاری سریع در کنار استفاده از سایر ابزارهای بازارساز، سهم فعالیت‌های سوداگرانه در بازار و التهابات قیمتی را بسیار کمرنگ کند.

البته نباید از تأثیر افزایش نظارت بر فعالیت صرافی‌ها و رصد دلالان در بازار ارز که موجب خروج تقاضای سفته بازی از این بازار و برقراری ثبات نسبی شده، غافل شد.

یکی از دیگر عوامل تأثیر گذار در بازار ارز که موجب ادامه روند ریزشی قیمت دلار شده است، کاهش فاصله قیمتی بین بازار آزاد و بازار نیمایی در آستانه راه‌اندازی بازار متشکل ارزی است.

پیش از آغاز سال 98، فاصله این دو نرخ بالای 40 درصد بود، ولی با ثبات نسبی دلار در بازار آزاد و افزایش نرخ این ارز در سامانه نیما شکاف آنها به حدود 10 درصد رسیده است.

نزدیک شدن قیمت‌ها در دو بازار در کنار لزوم ارائه اظهارنامه مالیاتی شرکت‌های صادراتی تا آخر تیرماه موجب شدت گرفتن واریز ارزهای صادراتی به این سامانه و همچنین کاهش تقاضای مازاد برای ارز شده است.

ضمن آنکه اعلام برنامه های دولت برای دریافت مالیات از سکه و ارز و شناسایی تراکنش‌های بانکی  هم از دیگر دلایل مهم برای خروج سفته بازی از بازار است که باید مورد توجه قرار گیرد چراکه خروج سفته‌بازی از بازار سکه و ارز را به دنبال داشته و از عوامل مهم کاهش قیمت دلار در هفته‌های گذشته به شمار می‌رود.

در کنار بررسی دلایل کاهش قیمت دلار نباید از ورود نقدینگی به سایر بازارها از جمله بازار سرمایه غافل شد؛ ورود نقدینگی به سایر بازارها از جمله بورس و روند افزایشی شاخص‌ها از عوامل کاهش قیمت ارز طی دو ماه گذشته به شمار می‌رود که توانسته از شدت اثرات ناشی از ورود نقدینگی سرگردان به بازارهای طلا و ارز بکاهد.

فعالان بازار و کارشناسان اقتصادی معتقدند بانک مرکزی در ماه های اخیر با جدیت بازار ارز و فعالیت های فعالان این بازار را رصد می کند و مانع از آغاز دور جدید سوداگری در این بخش شده است.

منبع: تسنیم