به گزارش مشرق، ورزش ایران همچنان از اشتباهاتی که ناشی از واکنش غیرمنطقی به داوری یا ناداوری یا شاید بهتر باشد بگوییم اشتباهات اجتناب ناپذیر داوری است، ضربه میخورد.
هنوز تصویر تلخی که بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران در صحنه گل اول دیدار نیمه نهایی جام ملتهای 2019 آسیا با ژاپن رقم زدند را کسی از خاطر نبرده است، هجوم بازیکنان ایرانی به سمت داور و بازیکن فرصتطلب ژاپنی که از توپ مرده، برای تیمش راهی به فینال پیدا کرد.
چنین واکنشها و اعتراضات مداومی در طول فصل گذشته لیگ برتر فوتبال نیز بارها و بارها از سوی بازیکنان تیمهای مختلف مشاهده شده بود، واکنشهایی که تنها مختص به فوتبال نیست و در رشتههای دیگر نیز دیده میشود. اواخر تیر ماه در حالی که امیر مهدیزاده، قهرمان کاراته جهان قصد داشت مدال طلای دیگری را در مسابقات قهرمانی آسیا صید کند، اما با ممانعت کمیته برگزارکننده مسابقات مواجه شد.
مهدیزاده در بازیهای آسیایی 2018 جاکارتا، در اعتراض به ناداوری، مدال نقرهاش را روی سکو از گردنش درآورده و حاضر به دست دادن با سایر مدالآوران نشده بود و به همین دلیل با محرومیت آسیایی مواجه شد و البته تلاش برای رفع محرومیت نیز ثمری نداشت و او نتوانست در ازبکستان تیم ملی کاراته را همراهی کند.
ورزشکاران ایرانی به اعتراض و واکنش بعد از ناکامیها عادت کردهاند، در حالی که نهادهای بینالمللی ورزشی چنین رفتارهایی را تحمل نمیکنند و مجازاتهای سنگینی برای رفتارهای غیرورزشی در نظر میگیرند. اشتباهات داوری بخشی از ورزش قهرمانی است و در هیچ مسابقه و رویدادی به صفر نخواهد رسید، بنابراین ورزشکاران ما باید کنترل خشم را بیاموزند تا ورزش ایران بیش از این تاوان ندهد.
این بار در صوفیه بلغارستان، تیمِ خوبِ کشتی آزاد نوجوان ایران که مدافع عنوان قهرمانی جهان بود، به دلیل همین واکنشهای از سر احساس عنوان قهرمانی را از دست داد! به دلیل اعتراض علی قلیزادگان، کشتیگیر وزن 51 کیلوگرم کشورمان و عدم دست دادن با مربی حریف، او از سوی هیئت ژوری دیسکالیفه شد تا امتیاز پنجمیاش برای ایران لحاظ نشود و با کسر امتیاز پنجمی قلیزادگان، این تیم روسیه بود که با دو امتیاز اختلاف قهرمان کشتی آزاد نوجوانان جهان شد.
بیشتر بخوانید:
ایران با ۳ طلا، ۳ نقره و یک برنز نایب قهرمان شد
توکلیان: داوران سر تیم ایران را بریدند
متأسفانه اشتباه فردی یک ورزشکار به قیمت از دست دادن قهرمانی جهان تمام شد و زحمات یک تیم تحت الشعاع قرار گرفت. هرچند که قلیزادگان در طول مبارزهاش بارها با اشتباه داوری روبهرو شد، اما اگر به قوانین احترام میگذاشت، حالا تیم امیر توکلیان روی سکوی قهرمانی بود.
در جام بینالمللی ساساری که میزبان به پوشش روی سکوی کشتیگیر ایرانی اعتراض داشت، تنها یک مدال و رنکینگ کشتیگیر با تهدید روبهرو شد، اما گاهی خسارت ایجاد شده از اشتباه و اعتراض، جبرانناپذیر است، درست مثل مسابقات کشتی آزاد قهرمانی نوجوانان جهان.
حالا دیگر تربیت رفتاری قهرمانان در حین مسابقه و کنترل واکنشهای آنها بیش از پیش الزامی به نظر میرسد، اینکه یک ملیپوش بداند بهتر است واکنش نشان دادن و اعتراض به داوری را به مدیران تیم و فدراسیون بسپارد و خودش نخواهد تیم داوری را ادب کند!