کد خبر 982401
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۹

عضدی از مدیران ساواک بر اساس پیمان مشترک موساد- ساواک از او می خواهد که در سازمان حبش نفوذ کند.

به گزارش مشرق، حسین قاسمی تحلیلگر مسائل سیاسی - امنیتی  طی یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت:

۱- مسعود بطحایی از اعضای چریک های فدایی خلق در زندان حاضر به همکاری باساواک می شود.ساواک از این منبع خود در زندان چهره ای مبارز و قهرمان و ضد رژیم نشان می دهد.
‏پس از مدتی به منظور نفوذ در سازمان جرج حبش یکی از مهم ترین سازمان های چریکی فلسطینی آزاد می شود.

‏۲-عضدی از مدیران ساواک بر اساس پیمان مشترک موساد- ساواک از او می خواهد که در سازمان حبش نفوذ کند. بطحایی بعد از انقلاب این مطلب را در جریان بازجویی درون تشکیلاتی خود مجبور به بیان می شود.چندی پیش اسناد این بازجویی توسط موسسه پژوهش های سیاسی وزارت اطلاعات منتشر شد:
«عضدی روزی از طریق تلفن به من گفت ما از آدم های بزرگ کارهای بزرگ می خواهیم تو در وضعی هستی که بتوانی کارهای بزرگ انجام دهی.

میخواهم روی مسئله حبش فکر کنی ببینی چه کار می توانی بکنی اگر توانستی که او را بکشی که هیچ ولی اگر نتوانستی در سازمان آنها نفوذ کن ؛

من میدانم که تو این امکان را داری و می توانی از طریق بچه های فلسطین که در خارج هستند و ما می دانیم با سازمان حبش و فلسطین روابطی دارند اقدام کنی...
عضدی گفت روی این موضوع فکر کن مثلا ببین چطور است یک نامه برای بچه های فلسطین و یا سازمان حبش بنویسی چطور است و بگویی می خواهی با آنها همکاری کنی من گفتم نامه بدون مقدمه که درست نیست باید یک فکر اساسی بکنم»


۳- عضدی در ادامه به بطحایی می گوید:

‏«حداکثرش این است که روزی تو شناخته خواهی شد، ماپشت سر تو هستیم و هرکاری برایت انجام می دهیم و اگر خودت خواستی تو را جراحی می کنیم که شناخته نشوی.خیالت از این بابت راحت»

‏عضدی بحث جراحی پلاستیک درصورت سوختن و لو رفتن همکاری او با ساواک را می دهد.


‏۴-بنظر می رسد که ساواک در این زمینه تجربه داشته و سابقه جراحی و تغییر چهره برخی منابع  خود را داشته است.
‏ساواک از این اقدامات مثل جراحی پلاستیک چه تعدادی را انجام داد؟ احتمالا بطحایی هم به عنوان مقتول و ترور شده توسط ساواک معرفی می شد.در حالی که با هویتی دیگر داخل یا خارج  فعال می شده است.
‏۵- پیروزی انقلاب مانع از این می شود که این پروژه عملیاتی شود.
معقول است فرض کنیم که ساواک،‌ مانند سایر سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی متبحر، احتمالاً دارای سابقه و تجربه در این زمینه بوده است. آیا اسنادی در دست است که ‏ساواک به مواردی از این اقدامات مانند جراحی پلاستیک دست زده باشد؟ این پرسش موضوع تحقیق مهمی است که می‌تواند دنبال شود.‏
منبع: فصلنامه مطالعات تاریخی موسسه پژوهشهای سیاسی  ، ش ۵۶