وی خاطرنشان کرد: در حالی یارانه مطبوعات در طول 5 سال گذشته افزایشی نداشته است که تعداد عناوین مختلف نشریات و مطبوعات منتشر شده در سطح کشور در طول این سالها افزایش چشمگیری داشته است.
صرفا 25 میلیارد تومان یارانه مطبوعات امسال محقق شده
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: امیدواریم که برای سال جاری مابقی رقم یارانه مطبوعات محقق شود اما تا به امروز صرفا حدود 25 میلیارد تومان از مبلغ کل یارانه مطبوعات محقق شده است.
دلایل ضرورت افزایش یارانه مطبوعات
پاکآیین یادآور شد: لزوم افزایش بودجه یارانه مطبوعات از آن جهت است که در 5 سال گذشته بسیاری از استانهای کشور فاقد روزنامه بودند اما در حال حاضر هر استانی صاحب حداقل یک روزنامه است همچنین در طول 5 سال گذشته تعداد نشریات تخصصی و دانشگاهی نیز با افزایش تقریبا 8 برابری مواجه بوده است.
وی با اشاره به لزوم حمایت از نشریات تخصصی یادآور شد: نشریات تخصصی و دانشگاهی از یارانهپذیرترین بخشهای مطبوعات کشور هستند چرا که به اندازه نشریات عمومی به تکفروشی و بازار متکی نیستند و از سویی انتشار این نشریات همراستا با سیاستهای کلان فرهنگی کشور است لذا حمایتهای بیشتری را از بعد یارانه مطبوعات میطلبد.
عدم افزایش یارانه مطبوعات باعث نارسایی در حمایت از مطبوعات
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متذکر شد: با توجه به افزایش مجموع تعداد نشریات کشور و نشریات استانی که این افزایش قابل مقایسه با 5 و یا حتی 2 یا 3 سال گذشته نیست لذا عدم افزایش سهم یارانه مطبوعات باعث ایجاد نارساییهایی در بخش حمایتی میشود و این امر ضرورت افزایش بودجه یارانه مطبوعات را گوشزد میکند.
بازنگری در بودجه یارانه مطبوعات سال آینده
پاکآیین گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال پیگیری موضوع افزایش بودجه مطبوعات از طریق دولت است تا در بودجه سال مالی آتی افزایش 25 درصدی یارانه مطبوعات محقق شود.
وی تصریح کرد: گزارش تحقیقی و توصیفی در خصوص نیازهای امروز مطبوعات و همچنین نیازسنجی، توزیع، فروش و مصارف مطبوعات انجام شده و گزارشهای ویژه این موضوعات در اختیار مراجع ذیربط قرار گرفته تا در بودجه یارانه مطبوعات در سال 91 بازنگری شود.