به گزارش مشرق، روزنامه «تایمز» انگلیس، امروز- پنجشنبه- در گزارشی با عنوان «البغدادیِ بیمار، گروه داعش را تحت فرمان استاد قرار میدهد»، نوشته است «ابوبکر البغدادی» رهبر ارشد داعش اداره امور روزانه این گروه را به دستیارش «عبدالله قرداش»، معروف به «استاد»، قرار میدهد. او افسر ارتش صدام بود و ستارهاش در میان گروههای تروریستی بعد از سرنگونی رژیم صدام در سال 2003 درخشید.
بیشتر بخوانید:
کدام سرکردگان داعش در کنار البغدادی باقی ماندهاند؟
تایمز در گزارش خود نوشت، اقدام البغدادی مبنی بر انتخاب قرداش به عنوان جانشین خود گمانهزنیهایی را درباره وضعیت جسمی این رهبر تروریستها مطرح میکند.
این روزنامه خاطرنشان کرد، نیروهای آمریکایی البغدادی( 48 ساله) و قرداش( که سنش معلوم نیست) را در سال 2003 به اتهام ارتباطشان با گروه القاعده بازداشت و در بصره محبوس کردند. ظن بر این است که البغدادی از تواناییهای خود به عنوان یک مبلغ تندرو استفاده کرده و موفق شد صدها تن از زندانیان را برای امر خود و پیگیری دیدگاه خود مبنی بر تشکیل «دولت خلافت» جذب کند.
این روزنامه انگلیسی خاطرنشان کرد، البغدادی به عنوان رهبر یک گروه سلفی- جهادی هدفش را دنبال میکرد و در سال 2014 با ایراد خطبه در مسجد «النوری» در موصل تاسیس خلافتش را اعلام کرد.
تایمز افزود، اولین ویدیوی البغدادی از 5 سال پیش در آوریل سال جاری میلادی منتشر شد که در آن تا حدودی از ریش خود را با حنا رنگ کرده بود و میگفت که از وضعیت جسمانی خوبی برخوردار است.
تحلیلگران به روزنامه تایمز اعلام کردند، البغدادی جانشین خود را با هدف بازسازی این گروه انتخاب کرد. در حالیکه البغدادی خودش سخنرانیهای این گروه را برای سربازگیری همچنان بر عهده دارد.
«فاضل ابو رعیف» تحلیلگر امنیتی، که پیشتر با دولت عراق همکاری میکرد به روزنامه تایمز گفته است: «البغدادی هرگز از پست خود دست برنخواهد داشت و او به قرداش ماموریت معینی را در ارتباط با ماموریتهای لجستیکی و گروه داده است.»
ابو رغیف افزود: «سه دلیل احتمالی پشت تصمیم البغدادی برای انتخاب رهبری جدید در داخل این گروه وجود دارد: حل و فصل اختلافات در گروه، اتحاد با قرداش، که از محبوبیت در میان اعضای گروه برخوردار است، و آماده کردن او برای رهبری جدید در مرحله بعدی.»
نویسنده این گزارش افزود، نیروهای امنیتی در منطقه هشدار دادهاند که عناصر باقیمانده داعش برای انجام حملات و بهرهبرداری از هرگونه خلأ قدرت، همچنان تا حدودی سازمانیافته هستند.