به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
روزنامه جام جم در سرمقاله خود نوشت: آقای روحانی چندی قبل درباره لغو تحریمهای تسلیحاتی گفته است: «این توافق اگر تا سال آینده باقی بماند تمام تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران به طور کامل برداشته میشود و این یعنی هر سلاحی را میخریم و میفروشیم و آماده هستیم برای خرید هر نوع سلاح.»
بیشتر بخوانید:
رمزگشایی از علت ترس آمریکا بابت پایان تحریمهای تسلیحاتی جمهوری اسلامی
اولا: رئیسجمهور محترم با این سخنان خیال اروپا و آمریکا را راحت کرد که حداقل تا یک سال آینده هر اتفاقی که بیفتد، ایران از برجام خارج نخواهد شد. در حقیقت این پیام به طرف مقابل منتقل شد که حتی اگر اروپا برای تامین منافع اقتصادی ایران هیچ اقدامی هم انجام ندهد، اگر هیچ نفتی از ایران خریداری نشود، اگر هیچ کانالی برای پرداختهای ایران ایجاد نشود، کشورمان از برجام خارج نخواهد شد، چرا که چسبندگی ایران به برجام در حدی است که یک سال دیگر هم به امید لغو تحریمهای تسلیحاتی در این توافق بماند.
بهخصوص بیان این جملات در این برهه زمانی در تعارض با کاهش تعهدات برجامی بود و اعتبار تهدیدات و اقدامات ایران را برای طرف غربی از بین میبرد؛ یعنی اگر ایران هم اقدامی در راستای کاهش تعهدات هستهای انجام دهد، طرف اروپایی و آمریکایی این اقدامات را جدی نخواهند گرفت، چرا که آخر بازی را از هماکنون میدانند.
ثانیا: مسأله اصلی کشور در حال حاضر تحریمهای تسلیحاتی است یا اقتصاد؟ مگر برجام برای رفع مشکلات نظامی ایران بسته شد؟ مگر هدف برجام، حل مسائل معیشتی مردم نبود؟ در شرایطی که مردم مشکل معیشتی دارند و اقتصاد مسأله اصلی کشور است، چرا باید یک سال دیگر فشارهای معیشتی را تحمل کنند به امید اینکه شاید پس از آن بتوانیم تسلیحات بخریم؟ اتفاقا در نتیجه تحریمهای تسلیحاتی و موشکی، کشورمان به توانمندیهای فوقالعادهای دست یافته است که نتیجه آن در مبارزه با داعش و گروههای تروریستی در سوریه و عراق مشاهده شد. آخرین نمونه موفقیت ایران در خودکفایی تسلیحاتی، مواجهه با پهپاد آمریکایی بود که اقتدار زیادی برای کشورمان ایجاد کرد.