کد خبر 988829
تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۲

دبیر انجمن آترواسکلروز ایران، از درمان نارسایی قلبی با استفاده از داروی جدیدی خبر داد که هنوز وارد فارماکوپه دارویی کشورمان نشده است.

به گزارش مشرق، مسعود اسلامی، گفت: یک سال است که داروی جدیدی برای درمان نارسایی قلب وارد بازار دارویی دنیا شده است که هنوز وارد کشور ما نشده است.

وی با اشاره به اهمیت درمان نارسایی قلبی، اظهار داشت: نارسایی قلب باعث ضعف عضله قلب شده و در مراحل پیشرفته، بیمار دچار ورم پاها شده و دچار نفس تنگی می‌شود و حتی ممکن است شکم بیمار آب بیاورد و با کوچک‌ترین فعالیت بدنی، دچار نفس تنگی شود.

اسلامی با اشاره به داروهایی که در حال حاضر برای درمان نارسایی قلب استفاده می‌شود، گفت: داروهای معمول که مورد استفاده قرار می‌گیرند، داروهای خوبی هستند اما در مواردی ممکن است بیمار به این داروها جواب ندهد.

بیشتر بخوانید:

وی با اشاره به ورود یک نوع داروی جدید برای درمان بیماران دچار نارسایی قلب، افزود: داروی «انترستو»، برای درمان نارسایی قلب بسیار موثر است، به طوری که باعث کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی مرگ و میر بیماران دچار نارسایی قلب می‌شود.

این متخصص قلب و عروق، در ادامه گفت: امیدوارم این دارو وارد فارماکوپه دارویی کشور شود، چون در حال حاضر تهیه این دارو به صورت سفارشی از خارج وارد می‌شود و بیماران به صورت آزاد آن را تهیه می‌کنند.

اسلامی با اشاره به قیمت بالای این دارو، افزود: هر قرص این دارو بین ۳ تا ۴ دلار قیمت دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تاکید بر نجات بخش بودن این داروی جدید برای بیماران نارسایی قلبی، گفت: این دارو باید به صورت مداوم مصرف شود، به طوری که از روزی دو نصف قرص شروع می‌شود و به روزی ۲ قرص می‌رسد. از همین رو لازم است که وارد فارماکوپه دارویی کشور شود.

اسلامی ادامه داد: اگر این دارو وارد فارماکوپه دارویی کشور بشود و ظرف دو سه سال آینده در داخل بتوان آن را به صورت ژنریک تولید کرد.

وی از این داروی جدید به عنوان برند کشور سوئیس نام برد و گفت: ژنریک این دارو در کشور روسیه نیز تولید می‌شود و انتظار می‌رود وزارت بهداشت، این دارو را وارد فارماکوپه دارویی کشور کند.

دبیر انجمن آترواسکلروز ایران، با عنوان این مطلب که ما از نظر دارویی از فارماکوپه دارویی دنیا عقب هستیم، افزود: متاسفانه ما از نظر وارد کردن داروهای جدید که بسیار موثر هستند نه اینکه تسکینی باشند، عقب هستیم، به طوری که شاید ۵ تا ۶ سال طول بکشد.

اسلامی با تاکید بر اهمیت درمان بیماران نارسایی قلبی، گفت: نارسایی قلبی، بیماری بسیار شدیدی است که بین یک تا دو میلیون مبتلا به این بیماری در کشور وجود دارد که ۱۰ تا ۲۰ درصد این بیماران دچار نوع شدید نارسایی قلبی هستند. بنابر این، می‌توان با استفاده از داروهای جدید موثر، طول عمر بیماران را بین ۴ تا ۵ سال افزایش داد و آنها را از لیست پیوند قلب خارج ساخت.

وی اظهار داشت: اگر این بیماران، داروهای جدید و موثر درمان نارسایی قلبی را دریافت نکنند، قاعدتاً چاره‌ای جز پیوند قلب ندارند.

منبع: مهر