کد خبر 98997
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۹

شمار قربانیان سرکوب در عربستان همچنان افزایش می‌یابد؛ اما در عین حال، پادشاهی خاندان سعودی به تازگی کنفرانس‌های متعددی برای حمایت از جنبش‌های دمکراتیک برگزار می‌کند! کار به جایی رسیده که صدای غربی‌ها هم درآمده است.

به گزارش مشرق به نقل از تابناک، عربستان سعودی در روزهای اخیر، با بحرانی بی سابقه در تاریخ خود روبه‌رو شده و افزایش فعالیت‌های اعتراضی در این کشور با مشت آهنین حکومت روبه‌رو شده است، حال آن که مقامات سعودی بی‌توجه به فضای داخلی، از فعالیت‌های ضدحکومتی در سوریه دفاع کرده و اقدامات بشار اسد در برابر مخالفان را محکوم می‌کنند. این رویه مزورانه دولت سعودی کم کم موجب شده رسانه‌های غربی نیز انتقادات خود را نسبت به سعودی‌ها آغاز کنند.

سرکوب شدید تظاهرات ضدحکومتی در عربستان سعودی و بالا گرفتن موج اعتراضات در این کشور در روزهای گذشته، توجه افکار عمومی جهان را به خود جلب کرده است. در عین حال، رویه‌های دوگانه سعودی‌ها، روز به روز پرسش‌های بیشتری را در اذهان جهانیان درباره  ماهیت اقدامات این کشور ایجاد می‌کند.

پرسشی که اکنون مطرح است، این که چرا عربستان سعودی با وجود برخورد شدید با مخالفان در درون، از تغییر رژیم در سوریه حمایت می‌کند و چرا در همان حال برای سرکوب مخالفان در بحرین و یاری به دولت این کشور، نیروی نظامی می‌فرستد؟

روزنامه «واشنگتن پست» در مطلبی که امروز در سایت خود منتشر کرده، به این موضوع پرداخته و انتقادات شدید خود را متوجه پادشاه سعودی نموده است.

در این مطلب که با تیتر «دو رویی شاه سعودی» منتشر شده، به سخنرانی روز جمعه ملک عبدالله، پادشاه عربستان اشاره نموده که در آن از «گذار دمکراتیک» در سوریه دفاع کرده و خواهان پایان حکومت اسد شده بود.

وی ادامه داده بود: «دنیا با اذهان، عدالت، اخلاقیات و انصاف اداره می‌شود».

«واشنگتن پست» سپس به برخورد حکومت سعودی با معترضان اشاره کرده و نوشته است: «در همان روز، نیروهای امنیتی سعودی در شهر قطیف در شرق عربستان به روی معترضان آتش گشوده بودند».

به این ترتیب، این روزنامه از سیاست‌های دوگانه عربستان سعودی انتقاد کرده و دلیل تلاش این کشور برای سقوط حکومت اسد را نیز تنها شیعه بودن وی و دولت سوریه دانسته است.
«واشنگتن پست» همچنین از اوباما به دلیل موضع‌گیری‌های متناقض خود در محکوم نمودن دولت سوریه و سکوت در برابر سعودی‌ها انتقاد کرده است.

سایت شبکه خبری «بلومبرگ» نیز در مطلبی کم و بیش مشابه، به رویه‌های متناقض دولت سعودی پرداخته و دلیل اصلی آن را تلاش این کشور برای تضعیف ایران در منطقه دانسته است.

در این مطلب با اشاره به اینکه دولت سعودی در راستای تقویت تلاش‌های ضد دولتی در سوریه تلاش می‌کند و در عین حال درصدد است از هرگونه تغییر و انقلاب در کشورهای عرب خلیج فارس جلوگیری کند، هدف اصلی این کشور را شکستن «هلال شیعی» می‌داند که از ایران تا فلسطین ادامه می‌یابد.

«بلومبرگ» با انتشار دیدگاه‌های کارشناسانی از بنیاد «کارنگی»، «بنیاد قرن» سازمان ملل متحد و «مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌الملل» واشنگتن، نشان می‌دهد که همگی آنها تنها انگیزه اقدامات سعودی‌ها را کوشش برای تضعیف نقش ایران در منطقه و نیز کاهش نقش تشیع ارزیابی می‌کنند.

به این ترتیب، آشکار است که زمزمه‌های مخالفت با دولت سعودی، اندک اندک از مرزهای این کشور فراتر رفته و جامعه جهانی متوجه ماهیت واقعی این دولت می‌شود. اکنون و با گذشت چندین روز از تشدید فعالیت‌های ضد دولتی در عربستان، شمار کشته‌ها در این کشور به بیش از هشت نفر و شمار زخمی‌ها نیز به ده‌ها نفر رسیده است؛ هرچند دولت‌های غربی چندان مایل به پیچیدن این گونه اخبار در کشورهای خود نیستند، گویا اوضاع برای مدتی طولانی بر وفق مراد آنان نخواهد بود.