کد خبر 9962
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۸۹ - ۱۲:۲۳

منابع خبري انتخاب آلمان، آفريقاي جنوبي، کلمبيا، هند و پرتغال را به عنوان اعضاي غير دائم شوراي امنيت در راستاي افزايش فشارها در زمينه اصلاح ساختار سازمان ملل تعبير مي کنند.

به گزارش مشرق، مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه نوشت: انتخاب اين اعضاي جديد غير دائم شوراي امنيت به فشارها در زمينه اصلاح ساختار سازمان ملل مرتبط است.
سه کشور آلمان، آفريقاي جنوبي و هند تقاضاي خود در زمينه داشتن کرسي دائمي در شوراي امنيت را از سالهاي گذشته مطرح کرده اند، بر اين اساس اين سه کشور هم اکنون مي توانند در کنار برزيل به عنوان اعضاي غير دائم نشسته و تلاشهاي خود را در اين زمينه شدت بخشند.
بنا براين گزارش، آلمان، آفريقاي جنوبي، کلمبيا، هند و پرتغال به عنوان اعضاي جديد غير دائم شوراي امنيت براي مدت دو سال انتخاب شده اند.
در راي گيري انجام شده آلمان، آفريقاي جنوبي، کلمبيا، هند در همان دور اول انتخاب شدند، اما پرتغال رقابت سختي را با کانادا در اين زمينه داشت که در نهايت پرتغالي ها پيروز اين راي گيري شدند.
"گيدو وستروله" وزير خارجه آلمان با ابراز رضايت از انتخاب آلمان به عنوان عضو غير دائم شوراي امنيت اظهار داشت: اين يک موفقيت است چون جهان به ما اعتماد کرده است. ما هر کاري براي جلب اين اعتماد انجام خواهيم داد.
وزيرخارجه آلمان با تاکيد بر ضرورت تغييرات در ساختار شوراي امنيت اظهار داشت: برلين خواستار اصلاح جدي و عمقي در سازمان ملل است. اين مسئله را همين حالا مطرح نمي کنيم اما تغيير در اين ساختارها براي اثرگذارتر شدن سازمان ملل ضروري و لازم است.
"اس ام کريشنا" وزيرخارجه هند نيز در اين باره اظهار داشت: دهلي نو براي صلح و ثبات منطقه که شاهد تنش هاي متعدد است تلاش خواهد کرد. الته ما براي تاکيد بر حضور دائم خود در شوراي امنيت نيز تلاش مي کنيم.
"مارک لايل گرانت" نماينده انگليس در سازمان ملل با اشاره به تغييراتي که ممکن است توسط اعضاي جديد در شوراي امنيت ايجاد شود، اظهار داشت: لندن از حضور هند، ژاپن، برزيل و آلمان در شوراي امينت حمايت کرده بود.
خاطر نشان مي شود شوراي امنيت داراي 15 عضو شامل پنج عضو اصلي (آمريکا، چين، فرانسه، روسيه و انگليس) مي شود که داراي حق وتو هستند. در مقابل 10 عضو غير دائمي وجود دارد که به مدت دو سال براي حضور در شوراي امنيت انتخاب مي شوند. در اين ميان برخي از کشورها خواهان افزايش کرسيهاي دائم شوراي امنيت هستند.