کد خبر 996603
تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۵

موضوع استیضاح دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در سراسر دوران حضور وی در کاخ سفید به بحرانی جدی برای وی تبدیل شده است.

به گزارش مشرق، موضوع استیضاح «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا همزمان با کارزارهای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ این کشور بار دیگر شمشیر داموکلس را بر سر وی قرار داد.

آمریکا که چند دهه پیش و در پی رسوایی «واترگیت» در دولت «ریچارد نیکسون» یک بار تا مرز استیضاح رئیس جمهور پیشرفته بود، در دوران ریاست جمهوری ترامپ نیز بارها این مسیر ناتمام را طی کرد. با در نظر داشتن تحولات دوران ریاست جمهوری آمریکا مشاهده می‌کنیم که نیکسون از استیضاح به دلیل سوءاستفاده از قدرت فرار و استعفا کرد و «بیل کلینتون» دیگر رئیس جمهور آمریکا در پی رسوایی جنسی توانست با کمک سنا از استیضاح قسر در برود.

بیشتر بخوانید

ترامپ در مسیر تبدیل شدن به نیکسونی دیگر

۳۰۰ مقام سابق آمریکایی از استیضاح ترامپ حمایت کردند

البته سوءاستفاده‌های نیکسون و ترامپ از قدرت یک تفاوت عمده دارد؛ سوءاستفاده ترامپ از قدرت پای یک کشور خارجی را به ماجرا باز کرده است. از سوی دیگر سوءاستفاده نیکسون از قدرت پس از انتخابش به ریاست جمهوری برای دور دوم افشا شد در حالی که ترامپ هنوز ۱۴ ماه تا انتخاباتی که می‌تواند حضور وی برای دومین دوره پیاپی ریاست جمهوری را در پی داشته باشد، فرصت دارد.

مخالفان ترامپ که پیشتر نتوانسته بودند از موضوع مداخله کشورهای خارجی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا که به تایید تلویحی رئیس جمهور نیز رسیده بود، برای به زیر کشیدن وی از قدرت استفاده کنند این بار در تلاش هستند تا از اقدامات ترامپ برای حذف «جو بایدن» رقیب دموکراتش از عرصه رقابت با کمک یک کشور خارجی برای استیضاح وی بهره ببرند.

منتقدان با اشاره به حمله ترامپ به رسانه‎ها، استفاده از موقعیت ریاست جمهوری در راستای دستیابی به منافع شخصی، حمله کلامی به قضات، و ... بر این باورند دادستان کل پیشتر نیز حمایت خود از ترامپ را نشان داده و نه به آمریکا بلکه به شخص ترامپ خدمت می‌کند.

نمایندگان حامی استیضاح رئیس جمهور آمریکا در تازه‌ترین اقدام خود، «مایک پمپئو» وزیر خارجه این کشور را به مجلس نمایندگان احضار و خواستار ارائه اسناد مربوط به ارتباط‌های دولت با رئیس جمهور اوکراین در ۲۵ جولای (۳ مرداد) شده‎اند.

مجلس نمایندگان همچنین خواستار گفت‎وگو با ۵ نفر از مقامات ارشد وزارت خارجه از جمله «کرت ولکر» نماینده ویژه آمریکا در اوکراین و نیز سفیر پیشین آمریکا در این کشور شده است. اما گزارش‌ها حاکی از استعفای ولکرت از سمت خود در روز جمعه است.

روسای سه کمیته امور خارجه، اطلاعات و نظارت مجلس نمایندگان آمریکا با ارسال نامه‌ای به پمپئو به وی یک هفته فرصت دادند این اسناد را ارائه کند. در واقع این اقدام جدیدترین تلاش‌ها در روند استیضاح ترامپ است که از مدت‌ها پیش آغاز شده است.

تلاش ترامپ برای پرونده سازی علیه بایدن در پی آن صورت گرفت که معاون رئیس جمهور پیشین آمریکا در نظرسنجی‌های ماه جولای از «دونالد ترامپ» پیشی گرفت. دموکرات‌ها ترامپ را متهم می‌کنند که برای حذف بایدن، از کشوری خارجی کمک گرفته و تلاش کرده این موضوع را به کمک‌های مالی به «کیف» پیوند بدهد.

با وجود تاکید «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان از استیضاح ترامپ و حمایت ۳۰۰ مقام پیشین آمریکایی از این فرآیند، از آن جا که استیضاح در آمریکا فرآیندی ۲ مرحله‌ای است به فرض موفقیت مجلس نمایندگان در این امر مجلس سنا با آن نیز باید موافقت کند. با توجه به اکثریت جمهوری خواهان در مجلس سنا موفقیت استیضاح نیازمند همراهی ۲۰ سناتور جمهوریخواه برای رسیدن به حد نصاب دو سوم یعنی ۶۷ نماینده است.

منبع: میزان

برچسب‌ها