سخنگوی دولت با اشاره به اینکه طرح ائتلاف امید علیه هیچ کشوری نیست و هدف آن صلح است، گفت: از امروز آماده مذاکره در مورد این طرح هستیم.

به گزارش مشرق، علی ربیعی سخنگوی دولت ظهر امروز در نشست هفتگی خود با خبرنگاران ضمن گرامیداشت روزهای ناشنوایان، سالمندان و آتش نشانان و تسلیت به مناسبت درگذشت مریم فرهمند، خبرنگار گفت: نتایج سفر رییس جمهور به نیویورک نقطه عطفی برای سیاست خارجی ایران است.

وی افزود: سوء‌استفاده از جایگاه میزبانی آمریکا یک کار مخرب است، همزمان با حضور رییس جمهور بیانیه سه کشور اروپایی برای تحت فشار قرار دادن ایران بود، مشخص بود آمریکایی‌ها همه اقدامات را برای ایران هراسی قرار دادند، با اصرار رییس جمهور روشن شد هیچ مدرکی برای ادعای نقش ایران در حمله به آرامکو نیست، از آنها خواسته شد هر مدرکی دارند ارائه کنند، سلاح های روسی، بازار سلاح و پیشرفت نظامی یمن از مسائلی است که از آنها غفلت شده است.

بیشتر بخوانید:

ربیعی تاکید کرد: طرح رییس جمهور در سازمان ملل جایگزینی برای طرح آمریکایی در منطقه است، طرح ایرانی امنیت در خلیج فارس را درون زا می‌داند، و هیچ کشوری را حذف نکرده است طرح ائتلاف امید علیه هیچ کشوری نیست و هدف آن صلح است، هیچ کشوری نمی تواند این طرح را نادیده بگیرد و از امروز آماده مذاکره در مورد آن هستیم.

وی با اشاره به تعداد ۲۳۳۲۲۴ ناشنوا در کشور گفت: غربالگری ناشنوایان از سال ۹۲ آغاز شد و هزینه کاشت حلزون در گوش با یک فرانشیز انجام می شود.

سخنگوی دولت اضافه کرد: امیدوار هستیم به زمانی برسیم که آمریکا به تعقل برسد و اروپایی‌ها هم بتوانند تعهدات خود را عمل کنند.

ربیعی گفت: بنا بر مصوبه شورای اقتصاد نرخ خرید تضمینی گندم برای سال آینده ۲۲۰۰ تومان مشخص شد.

وی تاکید: ما پیام‌مان از روز اول خواهان تجاوز عربستان به یمن بودیم و راه حل را آتش بس می‌دانیم و تلاش معنوی خود را برای صلح یمن و عربستان می‌دانیم، اینکه پیغام هایی از سوی سران برخی کشورها از سوی عربستان آورده بودند صحیح است، حمله زمینی یمن به عربستان نشان داد آرامکو را هم می توانند بزنند.

وی گفت: اگر عربستان واقعا به دنبال تغییر رفتار باشد ایران از آن استقبال می‌کند. پیام‌هایی از سوی عربستان به ما رسیده است اما ما باید پیام علنی را آن بدانیم و یکی از پیام‌های آن می‌تواند پایان حمله به یمن باشد.اگر عربستان واقعا به دنبال تغییر رفتارش باشد ما استقبال می‌کنیم و در طرح هرمز هم کار با همسایگان است و هیچ کس بیرون از این طرح نخواهد بود.

ربیعی تصریح کرد: بخشی از طرح هرمز ما همکاری با همسایگان است و هیچکس خارج از این طرح نیست. قطعا طرح بیشتر در مقابل بیشتر که آقای رییس جمهور مطرح کردند در چارچوب برجام است، بحثی بیش از این وجود نداشته است.

سخنگوی دولت درباره رد مصوبه تعیین مکان هایی برای اعتراض های مدنی از سوی دیوان عدالت اداری گفت: باید حق اعتراض را به رسمیت بشناسیم، باید برای تجمعات، حقوقی قائل باشیم اگر مردم خواستند تجمع کنند باید بتوانند این کار را در چهارچوب قانون انجام بدهند،اگر بخواهیم جامعه متعادل داشته باشیم باید حق بیان اعتراض را رسمیت بشناسیم.

سخنگوی دولت در بخش دیگری از نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره بودجه سال ۹۹ بیان کرد: اصلاح ساختار بودجه به دو قسمت تقسیم شد. بخش هایی نظیر نظام مالیاتی و یارانه ها نیز که همپوشانی هایی دارد در قالب اصلاح ساختار اقتصادی در شورای عالی هماهنگی اقتصادی پیگیری می‌شود.

وی افزود: از سال آینده، بودجه جاری از نفت جدا خواهد شد و هرآنچه از فروش نفت به دست آید صرف پروژه های عمرانی و مواردی از این دست خواهد شد.

ربیعی گفت: تصمیم دیگر، دو سالانه شدن بودجه است یعنی در سال ۹۹ ما هم بودجه آن سال و هم بودجه ۱۴۰۰ را ارائه خواهیم داد تا پیش بینی پذیری افزایش یابد.

سخنگوی دولت تصریح کرد: امروز هزار دستگاه در کشور وجود دارد با ۹ هزار ردیف بودجه که همین موصوع نظارت پذیری را با مشکلات جدی مواجه کرده است. پیشنهادی که به دولت آمده کاهش این ردیف ها به ۱۰۰ عدد است که در حال بررسی است.

ربیعی خاطرنشان کرد: دولت از سوی دیگر کوچک سازی و برون سپاری و اقدام برخی دستگاه ها را در قالب کمیته ای پیگیری میکند. امروز نهادهای عمومی و غیردولتی با اصلاح ساختار نظارت پذیر خواهند شد. مدیریت شرکت های دولتی نیز تغییراتی را به چشم خواهد دید.

ربیعی در پاسخ به خبرنگاری مبنی بر اینکه رویکرد دولت در مورد ثبت سامانه اموال مسئولین و اینکه تعدادی از وزرا هنوز در این سامانه لیست اموال را ثبت نکرده اند گفت: قبلا سامانه نبود، کتبی این لیست را می خواستند.

وی ادامه داد: فکر نمی کنم هیچ وزیری لیست اموال خود را نداده باشد چون همان یک ماه اول نامه آمد و من هم که وزیر بودم این کار را انجام دادم؛ الان نمی دانم مشمول هستم یا خیر، اما الان هم آمادگی دارم که اموال خود را اعلام کنم، دیده ام برخی وزرا کوچکترین تغییر را اعلام می‌کنند.

ربیعی در ادامه گفت: این طرح، طرح بسیار خوبی است اگر مسئول دولتی اموال خود را در آن ثبت نکرده است، اسم او را برای ما بفرستید.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ۸۶ درصد مدیران دولت در استان‌ها از اصلاح‌طلبان هستند و این نگرانی وجود دارد که آنها بر روند برگزاری انتخابات تاثیر بگذارند و اساسا دولت چقدر روی این مسئله حساس است و چه تضمینی وجود دارد که انتخابات آتی مجلس از این حیث در سلامت برگزار شود؟ گفت: انتخابات پرشور و مشارکت بالا مدنظر دولت است و در این راستا از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.

وی افزود: در این باره باید عرض کنم که کارگزاران و مدیران دولت تعهد اخلاقی دینی و قانونی دارند و رای مردم را یک امانت می‌دانند.

ربیعی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه منابع حاصل از حذف یارانه‌های برخی از دهک‌های برخودار در چه محل‌هایی صرف می‌شود؟ اظهار داشت: یک بحث کلی - وجود دارد قبل از آنکه تصمیمی برای حذف یارانه‌ها گرفته شود نیز این بحث وجود داشت، آن بحث این بود که منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها براساس قانون باید در جای خودش باید مصرف شود. در این زمینه سهم تولید، سهم اشتغال و غیره نیز در کنار سهم افراد وجود دارد. 

وی با بیان اینکه در مورد حذف یارانه‌های اخیر هم براساس همان قانون هدفمندی یکی از جاهایی که باید پول آن پرداخت شود، مددجویان هستند، تصریح کرد: در قانون کمک به مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی پیش‌بینی شده است. تصمیمی که در شورای معلولان و توانمندیابان به ریاست جهانگیری گرفته شده، خلاف قانون نبوده است.در آنجا تصمیم گرفته شد این پول براساس قانون هدفمندی یارانه‌ها به مددجویان بهزیستی اختصاص پیدا کند. 

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهور با بیان اینکه نهادهای حمایتی این مبالغ را صرف امور مربوط به مددجویان می‌کنند، خاطرنشان کرد: ممکن است مقداری از این پول صرف نگهداری سالمند شود، ممکن است مقداری از این پول برای کمک‌های آموزشی به یک خانواده پرداخت شود و ممکن است این نهادها بسته‌های غذایی پرداخت کنند. این مبالغ براساس برنامه‌های آن نهادها مصرف خواهد شد. من فکر می‌کنم اگر بتوان از محل این منابع، اقداماتی نظیر صرف غربالگری و توانمندسازی جامعه می‌تواند اولویت شماره یک ما باشد و کار بسیار خوبی است.

منبع: فارس