کد خبر 997542
تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۴

واکنش رسمی نخست وزیر عراق به حملات رژیم صهیونیستی علیه مواضع حشد شعبی نشان از آن دارد که بغداد وارد مرحله جدیدی برای پاسخگویی به این حملات شده است.

به گزارش مشرق، حملات هوایی رژیم صهیونیستی علیه مواضع حشد شعبی که اخیرا شدت گرفته باعث به وجود آمدن نارضایتی ها و اعتراضات میان محافل رسمی عراق شده است. شاید به جرأت بتوان گفت که عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق روز گذشته برای نخستین بار صراحتا به نقش رژیم صهیونیستی در این حملات اشاره کرد.

نخست‌وزیر عراق در گفت‌وگو با شبکه الجزیره با اشاره به حمله اخیر به مقرهای حشد شعبی، اظهار کرد: تحقیقات درباره حملات اخیر به مقرهای حشد شعبی نشان می‌دهد که این اقدام از سوی اسرائیل صورت گرفته است. باید سایه جنگ را از منطقه دور کرد، همه درباره پذیرش مذاکره برای حل بحران منطقه صحبت می‌کنند و نشانه‌های زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه هیچ کس جز اسرائیل نمی‌خواهد جنگی در منطقه شکل بگیرد.

بیشتر بخوانید:

این در حالیست که بنا به اعلام برخی از سیاستمداران عراقی این حملات به مثابه اعلان جنگ علیه این کشور است. احمد الاسدی رئیس فراکسیون سند ملی در عراق تأکید کرده بود که تجاوزات رژیم صهیونیستی به پایگاه‌های حشد شعبی به منزله اعلان جنگ است.

وی تاکید کرده بود که گزینه‌های ما برای پاسخ به تجاوزات اسرائیل به پایگاه‌های حشد شعبی نامحدود است. حشد شعبی خط مقدم مبارزه با تروریسم است. تجاوزات رژیم صهیونیستی به پایگاه‌های حشد شعبی و نیروهای مسلح به منزله اعلان جنگ است. حشد شعبی بخشی از نهاد نظامی عراق است.

موضع گیری اخیر نخست وزیر عراق باعث شد تا قیس الخزعلی دبیرکل عصائب اهل الحق به این مسأله واکنش مثبت نشان دهد. وی تاکید کرد که تمام عراقی ها باید در برابر این دشمن ابدی عراق متحد شوند. دولت عراق باید اقدامات لازم را در مجامع بین المللی علیه اسرائیل اتخاذ کند و ما باید حق پاسخگویی کامل را به این حملات برای خود محفوظ بدانیم.

حملات هوایی جنگنده های رژیم صهیونیستی علیه مواضع حشد شعبی که تاکنون چندین نوبت صورت گرفته بدون حمایت آمریکا و اطلاع این کشور نمی تواند صورت پذیرد. مسئولان عراقی بارها اعلام کرده اند که این حملات با حمایت آمریکا انجام می شود و باید نیروهای خارجی از این کشور بر اساس یک جدول زمانی مشخص خارج شوند.

طی دو ماه گذشته، چندین بار پهپادهای رژیم صهیونیستی مواضع نیروهای الحشد را در مناطق مختلف عراق بمباران کردند که مهم‌ترین این مواضع، اردوگاه «الصقر» در بغداد بود. نیروهای آمریکایی در هنگام حملات پهپادی، رادارهای نیروی هوایی عراق را از کار می‌انداختند و نقش کمکی را ایفا می‌کردند؛ زیرا بیشتر این رادارها، آمریکایی بوده و تحت نظارت آنان، در عراق کار می‌کند.

درباره هماهنگی آمریکا با رژیم صهیونیستی در این حملات، یک منبع امنیتی بلندپایه صهیونیستی ضمن تأیید این هماهنگی، تأکید کرد که اسرائیل تقریبا به صورت روزانه، با آمریکایی‌ها، در تماس است و صهیونیست‌ها با «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا نیز در سطوح سیاسی و نظامی در عراق هماهنگی دارند.

در همین ارتباط، عادل الکرعاوی از رهبران الحشد الشعبی از تلاش ایالات متحده آمریکا برای منتشر نشدن تحقیقات مربوط به حمله به این سازمان خبر داد و گفت که سفیر آمریکا در بغداد، مستقیما در این مسئله دخالت کرده و به دولت اجازه نمی‌دهد که هیچ نتیجه‌ای درباره این تحقیقات منتشر نکند.

در واقع آمریکا و رژیم صهیونیستی در خصوص این حملات تقسیم نقش کرده اند. گرچه آمریکا اعلام کرده که اسرائیل در این حملات دست دارد اما حمایت لوجستیکی آمریکایی ها از این حملات و مهیا کردن زمینه برای آن، نشان از هدف واحد دو طرف برای حمله به نیروهای حشد شعبی دارد.

مسئولان عراقی معتقدند که حضور نظامیان خارجی در عراق و مشخصا ائتلاف بین المللی آمریکا بعد از پیروزی بر داعش و عناصر تروریست در این کشور هیچ توجیهی ندارد؛ پیروزی که اساسا به دست نیروهای عراقی و نیروهای حشد شعبی محقق شد و آمریکایی ها هیچ نقشی در این روند ایفا نکردند چه بسا همواره در حمایت از داعشی ها و تأمین مالی و لوجستیکی آنها کوشیدند.

رژیم صهیونیستی با انجام این حملات گاه و بیگاه به دنبال آن است تا سطح واکنش مسئولان عراقی را در خصوص حملات خارجی علیه یک ارگان رسمی بسنجد و در صورتیکه بغداد اقدام جدی و واکنش رسمی به این مسأله نشان ندهد، شرایط را برای اجرای حملات فراگیرتر مهیا سازد.

البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم که نیروهای حشد شعبی به راحتی می توانند مواضع آمریکایی ها را در عراق هدف قرار دهند و این حرکت، یک پاسخ معمول و طبیعی به حملات اسرائیلی ها به شمار می رود اما نیروهای حشد شعبی فعالیت خود را در چارچوب حاکمیت این کشور می بینند و تازمانیکه دولت در این خصوص اقدامی نکرده دست نگه می دارند.

عراق تنها کشوری نیست که رژیم صهیونیستی به صورت پی در پی و مکرر اقدام به نقض حریم هوایی آن و انجام حملات علیه مواضع نظامی اش می کند به طوریکه پیشتر نیز شاهد حملات جنگنده های رژیم صهیونیستی علیه مواضع ارتش سوریه نیز بوده ایم که با واکنش منفی کشورهای منطقه و به ویژه روسیه رو به رو شد.

جنگنده ها و قایق های جنگی این رژیم به صورت روزانه حریم هوایی و دریایی لبنان را نقض کرده و پهپادهای جاسوسی اسرائیل بر فراز لبنان به گشت زنی می پردازد. گرچه حزب الله لبنان با هوشیاری کامل در برابر هرگونه حمله احتمالی صهیونیستها و اقدامات جاسوسی آنها علیه لبنان آمادگی کامل دارند اما باید گفت که این حجم از گستاخی های روز افزون اسرائیلی ها در نقض بی پروای حریم دیگر کشورها نیازمند یک موضع یکپارچه و متحد از سوی کشورهای منطقه و مجامع بین المللی به ویژه شورای امنیت است.

به نظر می رسد زمان آن فرارسیده که دولت عراق علاوه بر آنکه به صورت رسمی حملات رژیم صهیونیستی علیه مواضع حشد شعبی را محکوم می کند، باید به دنبال طرح شکایت علیه این رژیم در مجامع بین المللی باشد تا تل آویو بیش از این به خود اجازه تجاوز به نیروهای نظامی و رسمی عراق را ندهد و برای گسترش این حملات در آینده نزدیک در سایه بی توجهی مسئولان عراقی و انفعال آن ها برنامه ریزی نکند. شورای امنیت نیز باید به وظیفه ذاتی خود در این خصوص عمل کرده و مانع از تجاوز یک دولت اشغالگر علیه دیگر کشورهای منطقه و نیروهای جبهه مقاومت شود.

منبع: مهر