دولت نباید تحت هیچ شرایطی به بهانه ناتوانی در شناسایی و تمایل نداشتن بررسی حساب‌های مردم از حذف یارانه دهک‌های بالای درآمدی دست بکشد زیرا این مهم، یکی از ضروری‌ترین اقدامات پیش ‌روی دولت است.

سرویس سیاست مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

***********

کیهان

فارین پالیسی: نیروی دریایی آمریکا می‌ترسد نزدیک ایران شود

نشریه تخصصی سیاست خارجی آمریکا در گزارشی تاکید کرد نیروی دریایی آمریکا توان مقابله با ایران را ندارد.

مایکل سوران در تحلیلی با همین عنوان، در فارین پالیسی نوشت: توانایی آمریکا در قدرت‌نمایی در منطقه خلیج فارس از طریق ناوگروه‌های هواپیمابر- که گزینه همیشگی آمریکا در طول چند دهه اخیر در این‌گونه موارد به شمار می‌رود- نه آن چیزی است که قبلا بوده و نه چیزی است که ممکن است باشد.

تا همین چندی پیش، نسخه معاصر دیپلماسی قایق توپدار- یعنی اعزام ناوهای هواپیمابر یا کشتی‌های مجهز به موشک هدایت‌شونده به منطقه برای خنثی کردن تهدیدهای دریایی- می‌توانست به گونه‌ای موثر بر روند حوادث تاثیر بگذارد.
در سال 1981 یک فروند ناو هواپیمابر با ساقط کردن دو فروند جنگنده لیبی در خلیج سرت مانع از اقدامات معمر قذافی در منطقه شد. پهلو گرفتن یک ناو هواپیمابر در سواحل لبنان یک سال بعد از آن موجب برقراری آتش‌بس میان اسرائیل و جناح‌های لبنانی و خروج نیروهای سازمان آزادیبخش فلسطین شد.

همچنین در سال 1996 بیل کلینتون رئیس‌جمهور وقت آمریکا با اعزام دو فروند ناو هواپیمابر به خلیج تایوان به مانور تحریک‌آمیز جنگی چین در سواحل تایوان واکنش نشان داد و موجب شد پکن به گونه‌ای تحقیرآمیز از منطقه عقب‌نشینی کند به گونه‌ای که گفته می‌شود امروزه دلیل تقویت بنیه نیروی دریایی چین همین موضوع بوده است.

اما امروز، چنین صف‌آرایی و استقرار ناوهای جنگی دیگر نمی‌تواند مانند گذشته همان واکنش را در یک دشمن بالقوه به وجود آورد. تا حدودی، این تغییر بر پایان برتری فناوری که نیروی دریایی  آمریکا برای چندین دهه در برابر هر رقیب واقع‌گرایانه برخوردار بوده است، دلالت دارد. ساخت کلاس‌های جدید زیردریایی‌های دیزلی و بروز تحولات جدید در فناوری مین‌های دریایی و اژدر باعث می‌شود اجرای عملیات نزدیک به خطوط ساحلی به مراتب پرتنش امروز، بسیار خطرناک‌تر از گذشته شود. در نتیجه ناوهای هواپیمابر آمریکایی دیگر هنگام ورود به آب‌هایی که در برد حملات نیروهای دشمن قرار دارد، به اندازه سابق ایمن و از خطر درامان نیستند.
از اینها جدی‌تر استقرار سامانه‌های بازدارنده فعال مانند موشک‌های ضد کشتی در طول یک دهه گذشته است.

با این همه موشک‌های ساخت داخل ایران موسوم به موشک نور که به نوبه خود بر اساس مهندسی معکوس از نوعی موشک کروز چینی ساخته شده است، تا فاصله ۱۰۰ مایلی برای کشتی‌های آمریکایی خطرآفرین خواهد بود. در سال ۲۰۱۶ ناوشکن آمریکایی «یواس‌اس میسون» هدف چندین فروند موشک نور قرار گرفت که ظاهراً توسط انصارالله یمن شلیک شده بود.

 ترکیب این موشک‌ها با ناوگان قایق‌های گشتی سریع ایران کافی بود تا ناو «یواس‌اس لینکلن» در بحبوحه تنش‌ها میان ایران و آمریکا در تابستان امسال از منطقه خلیج فارس دور بماند.

این یک لحظه مهم برای استراتژیست‌های نظامی به شمار می‌رود. گزینه‌های واشنگتن دربرابر ایران که یک قدرت درجه دوم قلمداد می‌کند، به شدت محدود است. در نتیجه در شرایطی که دولت ترامپ می‌اندیشد که چگونه در برابر ایران وارد عمل شود، گزینه‌های ترامپ محدود خواهد بود. یگان هوایی نیروی دریایی آمریکا، که از جنگ جهانی دوم سلاح اصلی در زرادخانه این کشور در چنین سناریوهایی به شمار می‌رفته است، به‌طور ناگهانی تقریباً خاصیت خود را از دست می‌دهد.

برخی افسران نخبه و کارکشته در نیروی دریایی آمریکا از سال‌ها قبل درباره چنین روزهایی هشدار داده بودند، بیایید خود را گول نزنیم. در نهایت ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به همراه نود فروند هواپیمای حاضر بر عرشه آن از ماه مه تاکنون ترجیح داده در فاصله 200 مایلی از سواحل عمان باقی بماند. در بهترین حالت، این اقدام موجب می‌شود هواپیماهای تهاجمی این ناو به سختی قادر به اجرای عملیات رفت و برگشت و رسیدن به سواحل شرقی ایران و حمله به پایگاه‌های دریایی ایران در خلیج فارس باشند که از آنها به‌عنوان اهداف بالقوه در این‌گونه حملات نام برده می‌شود.

شواهد نشان می‌دهد سال‌ها طول خواهد کشید تا آمریکا بتواند برتری دریایی قبلی خود را بازیابد؛ سال‌هایی که طی آن می‌توان پیش‌بینی کرد چین و روسیه و دیگر کشورها توانمندی‌های خود را در بخش سامانه‌های بازدارنده فعال به مراتب توسعه خواهند داد.

نیروی دریایی آمریکا چشمان خود را به روی این واقعیت بسته که ناوهای آن به‌خاطر تخریب، آسیب و یا زمین‌گیر شدن از تکمیل ماموریت‌های خود، در معرض شکست در میدان نبرد با ایران هستند.
 

دولت را به باتلاق اعتماد به غرب بردند حالا می‌گویند روحانی آچمز شده!

یک فعال فتنه 88 که با سوء استفاده از غفلت دولتمردان از برخی شرکت‌های دولتی ارتزاق می‌کند، با لحنی طلبکارانه مدعی شد روحانی مسخ شده است. اظهارات موهن فیاض زاهد و تحریک روحانی به رفتارهای رادیکال در حالی است که افراطیون مدعی اصلاحات، پیش از این، از دولت روحانی به عنوان رحم اجاره‌ای یاد کرده‌اند و اکنون که سوء استفاده‌ها و خیانت‌های متعدد را به حساب دولت مرتکب شده‌اند، سعی می‌کنند دولت را به رفتاهای انتحاری سوق دهند.

روزنامه زنجیره‌ای آفتاب یزد با اشاره به این که روحانی بالغ بر یک سال است در مصاحبه مطبوعاتی شرکت نکرده و با مردم سخن نگفته است، نوشت: ترجیح او این است که به صورت مونولوگ در قالب نشست‌های هیئت دولت و سخنرانی‌هایش بنابه فراخور موضوعی که می‌پسندد اظهارنظر و بعد هم دور از سوال و جواب، مکان را ترک کند.

این در حالی است که حسن روحانی در زمانی که مذاکرات برجام به نقاط مطلوبی رسیده بود هر سه ماه یک نشست خبری با حضور رسانه‌ها اعم از خبرگزاری‌ها و مطبوعات خارجی و داخلی برگزار می‌کرد و مسرورانه به سوالات خبرنگاران پاسخ می‌داد و البته در تمامی این نشست‌ها ضمن اشاره به اهمیت برجام، به مقایسه عملکرد کارش با دولت احمدی نژاد می‌پرداخت. بعد از به نتیجه رسیدن برجام و پایان ماه عسل روحانی، تعداد این نشست‌های خبری به جای فصلی، به یک عدد در سال رسید. تا اینکه او به جای برگزاری چنین نشست‌هایی ترجیح داد تا در تلویزیون حضور بیابد و به پرسش‌های مجری تلویزیونی پاسخ دهد و امروز بعد از گذشت ماه‌ها دیگر نه تنها از نشست خبری، خبری نیست بلکه از حضور در صداو سیما هم برای پاسخ به سوالات مجری یا تلاش برای اقناع افکار عمومی هم همینطور.

این در حالی است که دولت وی در اوج مشکلات این چند ماهه، مدت‌ها بدون سخنگو نیز بود تا سرانجام علی ربیعی به این سمت برگزیده شد.

فیاض زاهد با بیان اینکه این اتفاق بیانگر روشن نبودن تکلیف حسن روحانی با خودش و افکار عمومی از نظر روانی است به آفتاب‌یزد گفت: آقای روحانی پرونده‌های مختلفی را در ذهن خود و اذهان اعضای کابینه‌اش باز می‌بیند که سرنوشت آن ناروشن است، روحانی اکنون با فقدان اعتماد به نفس روبه رو است و نگران است که به هر کدام از این پرونده‌ها ورود پیدا کند این موضوع، وضعیت او را شکننده‌تر نماید. به نظر می‌آید در داخل کشور نیز آن اجماع موثر برای تحقق یک هدف سیاسی و بین‌المللی وجود ندارد. به وضوح می‌شود لا به لای اظهار نظرها، مداخله‌ها و دخالت‌های افراد غیر مرتبط با دولت را دید و به سختی کار او پی برد.

وی درباره وعده گزارش‌های صدروزه‌ای که روحانی هیچ گاه انجام نداد، می‌گوید: امروز که اصلا نباید انتظار این گزارش‌های صد روزه را داشت. روحانی آچمز است به این معنا که بسیاری از اتفاقاتی که در صحنه داخلی و خارجی ایران رخ می‌دهد مورد پسند او نیست و وی با آن مخالفت دارد. از طرفی با محدودیت‌های فراوانی روبه روست و نمی‌تواند در مقابل این اتفاقات ناخوشایند اقدام موثر و جدی متناسب انجام دهد. به نظر می‌رسد با حسن روحانی مسخ شده‌ای رو به رو هستیم که از خودش و ارزش‌هایی که به آن باور دارد فاصله زیادی گرفته است و به همین خاطر نمی‌تواند با مخاطبان و افکار عمومی خویش ارتباط برقرار کند.

تلاش برای القای اختیار نداشتن روحانی در حالی است که جریان غربگرا و آلوده به نفوذ، بانی هل دادن دولت به باتلاق اعتماد به آمریکا و اروپا بود. اما حالا که دست آمریکا و اروپا رو شده، طیف مأموریت‌دار، به جای عذرخواهی از مردم، می‌کوشد با دادن آدرس‌های دروغ، از خود سلب مسئولیت کند و ضمناً با توهین و تحریک روحانی، او را به سمت مواضع رادیکال هل دهد.
 

محبوبیت مردمی «رئیسی» فراگیر شد سایت اصلاح‌طلب: رئیسی متشکریم

یک سایت اصلاح‌طلب و حامی دولت، با تیتر «رئیسی متشکریم»، به استقبال عملکرد رئیس قوه قضائیه رفت.

عصر ایران می‌نویسد:

۴۰۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی با پیگیری قوه قضاییه به صندوق بیت‌المال برگشت.
۱۸۰۰ میلیارد تومان از اموال داخل کشور بابک زنجانی تحویل وزارت نفت شد.
۸۰۰ میلیارد تومان از اموال آستان قدس به این نهاد برگشت.
۳۰۰۰ میلیارد از بدهی‌های بانکی بازگشت داده شد.
۲۳۰۰ میلیارد تومان در پرونده امیر منصور آریا وصول شد.
۱۷۸ هزار هکتار زمین -معادل ۱۱۰۰۰ میلیارد تومان- در ۲۰ استان به مالکان و نهادهای متولی بازگردانده شد.

اینها -که تنها بخشی از عملکرد قوه قضائیه در چند ماه اخیر است - تنها چند عدد معمولی نیستند؛ بازگشت این ارقام کلان به بیت‌المال و صاحبان اموال، صرفاً نتیجه یک پروسه عادی قضایی هم نیستند، بلکه محصول یک اراده جدی و جدید در رأس قوه قضائیه‌اند: عزمی برای مبارزه با فساد و مفسدان.

هر چند تمام رؤسای پیشین قوه قضائیه بر مبارزه با فساد و مفسدان تأکید می‌کردند ولی باید گفت که هیچ کدام‌شان تا به امروز به اندازه رئیس کنونی قوه قضائیه در این زمینه، کار عملی انجام نداده‌اند.

امیدها به رئیسی و فسادستیزی‌اش زمانی  پررنگ و جدی شد که اکبر طبری بی‌هیچ مماشاتی دستگیر شد. او سالیان دراز در قوه قضائیه، نفوذ بی‌حد و حصر داشت.

رئیسی درباره فساد لانه‌کرده در قوه قضائیه می‌گوید: «در مبارزه با فساد، هیچ خط قرمزی نداریم، در خود قوه قضائیه با مواردی مواجه و متوجه شدیم رشوه‌هایی اخذ شده است که بهت‌آور است؛ از آپارتمان‌های ۶۰۰ متری گرفته تا ویلاهای ۴۰۰۰ متری در شمال که در نوع خود کم‌نظیر است. البته متهمان بازداشت و اموال نامشروع آنها ضبط شده است.» یکی دیگر از اقداماتی که امید به فسادستیزی توسط قوه قضائیه را تقویت کرده، دستگیری باندی در پتروشیمی است که یکی از آنها به جعبه سیاه این صنعت معروف است. برخی منابع می‌گویند که وی در خانه خود همواره صدها هزار دلار پول نقد داشته و می‌کوشیده افراد مختلف را که برای نظارت بر عملکرد او مأموریت داشته‌اند نقداً و فی‌المجلس بخرد!

او بر میلیاردها دلار تراکنش مالی پتروشیمی سیطره داشته و تاسیس شرکت‌های کاغذی و تصاحب شرکت‌های واقعی متعلق به بیت‌المال از تخصص‌های او بوده است.  

برخورد با دانه‌درشت‌ها که سال‌ها شعار و آرزو بوده، اینک مصداق‌های واقعی پیدا کرده است. مهم‌ترین نتیجه رویکرد کنونی، ناامن شدن فضای کشور برای مفسدان است.

هرچند که هنوز وضعیت اصلاح نشده ولی ادامه آن می‌تواند باور ناصواب قبلی را این‌گونه اصلاح کند که «اگر بخواهیم به بیت‌المال دست‌درازی کنیم، سراغ‌مان خواهند آمد و مجازات می‌شویم؛ ما که از اکبر طبری و جعبه سیاه پتروشیمی و نزدیکان فلان مقام ارشد و مدیران خودروسازی‌های مطرح و... بزرگتر و ذی‌نفوذتر نیسیتم.»

علاوه بر همه این‌ها، رویکردهایی مانند پیگیری سیاست حبس‌زدایی، دستور به تجدید نظر در آرای پرونده هفت تپه، نشست‌های تخصصی با گروه‌های مختلف اجتماعی و شنیدن حرف آنها، تعامل با رسانه‌ها، اعزام گروه‌های ویژه بازرسی به استان‌ها و برخورد سریع با متخلفان در دادگستری‌ها و نهادهای دیگر، تدوین لایحه حفظ امنیت بانوان، پایین آمدن از برج عاج دفتر ریاست و حضور میدانی رئیس قوه قضائیه، تمرکز سخنان و مواضع بر قوه قضائیه و پرهیز از پراکنده‌گویی و... نقاط قوتی هستند که باید تقویت‌شان کرد.

عصر ایران در پایان نوشت: وقتی روحانی سر کار آمد، با روحانی متشکریم، کارهایش را ستودیم اما اکنون بر سبیل انصاف می‌گوییم، رئیسی متشکریم.

همزمان با این تحلیل عصر ایران، فرید مدرسی از فعالان رسانه‌ای اصلاح‌طلبان در قم، ضمن توئیتی تصریح کرد: «آمارها رشد محبوبیت رئیسی را نشان می‌دهند».

طبق آخرین نظرسنجی‌ها، سردار حاج قاسم سلیمانی قهرمان جبهه مقاومت‌ و سیدابراهیم رئیسی محبوب‌ترین شخصیت‌های ایران هستند.

یادآور می‌شود پیش از این هم محمود صادقی عضو فراکسیون امید، به تمجید از مبارزه بدون ملاحظه و سیاسی‌کاری آقای رئیسی با مفسدان اقتصادی پرداخته بود. اکبر ترکان مشاور سابق رئیس جمهور نیز به روزنامه ایران گفته است، لازم است کسانی مثل آقای رئیسی در مجلس و دولت باشند و با فساد مبارزه بکنند.
 

حذف یارانه پنج دهک یا بازپس‌گیری درآمد نامشروع یک دهک؟

معاون سازمان برنامه و بودجه گفت پنج دهک جامعه نیازی به دریافت یارانه ندارند.

محمد کارکن در گفت‌وگو با خبرآن‌لاین، ضمن گوشزد کردن بالا بودن دقت در مراحل شناسایی و حذف دهک‌های بالای درآمدی، حذف یارانه نقدی ۳۰ درصد از جامعه را توجیه‌پذیر دانست.

 وی افزود: دولت در صورتی که بتواند منابع صرفه جویی شده حاصل از حذف یارانه‌های نقدی را صرف اموری نماید که زمینه‌های جلب اعتماد جامعه را فراهم آورد می‌توان به حذف یارانه حداقل ۵۰ درصد جمعیت کشور نیز بیاندیشد. زیرا پنج دهک بالای درآمدی از میانگین جامعه بالاتر هستند بنابراین حذف آن‌ها قابل دفاع خواهد بود. به گفته وی، علاوه بر شفافیت، برنامه‌ریزی هوشمندانه در مراحل شناسایی دهک‌ها پاشنه آَشیل این برنامه است.

کارکن ادامه داد: دولت نباید تحت هیچ شرایطی به بهانه ناتوانی در شناسایی و تمایل نداشتن بررسی حساب‌های مردم از حذف یارانه دهک‌های بالای درآمدی دست بکشد زیرا این مهم، یکی از ضروری‌ترین اقدامات پیش ‌روی دولت است.

از این‌رو، دولت با تمام ابزارهایی که در اختیار دارد بدون فوت وقت اهتمام به شناسایی و حذف اقشار پردرآمد نماید.  وی  با حمایت از اقدام دولت در پی حذف قریب به ۲۰۰ هزار خانوار پردرآمد کشور، این اقدام را ناکافی دانست و اضافه کرد: اهرمی کردن منابع صرفه جویی شده به منظور حمایت از بنیه تولیدی کشور لازم است. از دیگر سو، اتخاذ سیاست‌های کاهنده تورم بهترین کمک به اقشار نیازمند است زیرا تورم در جامعه بیشترین آسیب را برای اقشار یاد شده در پی دارد.

اظهارات معاون سازمان برنامه و بودجه در حالی است که در اثر برخی سوءمدیریت‌های اقتصادی، اولاً درآمدهای هنگفتی (مانند 18 میلیارد دلار ارز) حیف و میل شده که می‌توانست صرف رونق اقتصاد کشور شود و از سوی دیگر، با ایجاد رانت‌های نابه‌جا و سوداگری‌های کاذب، تورم 42/7 درصدی فقط در یک سال گذشته به مردم تحمیل شده است.  در واقع همین حالا هم اگر دولت اهتمام داشته باشد و سراغ مالیات از درآمدها و دارایی‌های انباشته دهکی برود که با سوداگری نامشروع به آلاف و الوف رسیده‌اند، نه تنها نیاز به حذف یارانه پنج دهک نیست بلکه حتی می‌توان همین پول را صرف رونق معیشت مردم کرد.

ایران

چراغ سبز بن سلمان به عبدالمهدی برای دیدار با تهران
 

خبر اول اینکه،پایگاه خبری «میدل ایست آی» در گزارشی نوشت که عربستان سعودی به «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق برای هماهنگی دیداری با ایران چراغ سبز نشان داده است و به نظر می‌رسد این نخستین گام برای کاهش تنش‌ها در منطقه باشد. به گزارش فارس، «عباس الحسناوی» از مقامات دفتر نخست وزیر عراق به میدل‌ایست‌آی گفت که عبدالمهدی به دنبال میانجیگری میان مقامات در ریاض و تهران بوده و شرایط هر کدام از طرف‌ها را برای دیدار به طرفین منتقل کرده است. حسناوی این سخنان را پس از آن مطرح کرد که سخنگوی دولت ایران روز دوشنبه گفت که عربستان سعودی از طریق سران برخی کشورها پیام‌هایی را به «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران ارسال کرده است. این مقام عراقی افزود:«سعودی‌ها پیش از آغاز روند مذاکرات شروطی دارند و درباره ایران نیز چنین است. ما این شرایط را به هر طرف منتقل کرده‌ایم. گرد هم آوردن دو طرف مخالف در شرایط ایدئولوژی،‌ فرقه‌ای و ائتلاف‌هایشان در منطقه کار ساده‌ای نیست.» وی گفت: «عبدالمهدی خواستار نشستی میان عربستان سعودی و ایران شده که دولت عراق نظارت و میانجی‌گری آن را برعهده داشته باشد و بغداد محل مورد نظر برای مذاکرات باشد.» این مقام عراقی گفت: «سعودی‌ها درباره این موضوع چراغ سبز نشان دادند و عبدالمهدی در حال کار بر روی این موضوع است و سعودی‌ها از جمله «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی طی روزهای اخیر لحن خود را آرام کرده است.»عبدالمهدی هفته گذشته برای گفت‌وگوهایی با ولیعهد سعودی به عربستان سفر کرده بود. حسناوی اضافه کرد که دولت امریکا نیز با برگزاری مذاکرات میان دو طرف موافقت کرده و «فالح الفیاض» مشاور امنیت ملی عراق در حال حاضر در واشنگتن به سر می‌برد تا درباره چارچوب زمانی دیدارها گفت‌وگو کند.
 

راهکار مخالفان روحانی چیست
 

خبر دیگر اینکه،عصر ایران در مطلبی با اشاره به انتقادهای مخالفان روحانی از جمله سعید جلیلی و محمد باقر قالیباف به عملکرد دولت در سیاست خارجی و مشخصاً موضوع برجام، از آنها پرسیده که خودشان به جای انتقاد محض چه راهکاری دارند.  در بخشی از این مطلب آمده است: چرا این افراد با وجود سابقه نه چندان روشن‌شان در اداره امور، از برنامه خود در سیاست خارجی چیزی نمی‌گویند؟ اینکه بیرون از گود بنشینی و بگویی لنگش کن راحت ترین کار دنیاست. کاری که بسیاری از ما خوب آن را بلد هستیم. همه آنهایی که می‌خواهند به جای روحانی، آنها را رئیس جمهور خطاب کنند باید بگویند با ترامپ چه می‌کنند؟ برای داستان تحریم‌ها چه راهکاری دارند؟ با اروپایی‌ها می‌خواهند چه کنند؟ نویسنده افزوده: چرا آنها واقعاً راهکارها و برنامه‌های خود را ارائه نمی‌دهند؟ چرا نمی‌گویند برای آقای ترامپ چه برنامه‌ای دارند؟ در این میان اگر طرح جدیدی دارند باید آن را با مردم در میان بگذارند. اگر طرفدار گفت‌وگو هستند از ایده‌های خود با مردم سخن بگویند. امروز ایران بیشتر به جای اینکه احتیاج به نقد داشته باشد، احتیاج به راهکار دارد.
 

بازداشت اعضای «یک تشکل قانونی» در هفت تپه

 

دست آخر اینکه، رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی از بازداشت اعضای یک تشکل قانونی در هفت تپه خبر داد. به گزارش ایسنا، علیرضا محجوب در تذکری در جلسه علنی  مجلس گفت: «کشاکش‌ها در هفت تپه ادامه دارد و دیروز اعضای یک تشکل قانونی (شورای اسلامی) در هفت تپه را بازداشت کردند.» او در ادامه خواستار پیگیری این موضوع از سوی مجلس و دستگاه‌های ذیربط شد.

خراسان

دردسر تفاوت مصوبه دولت و مجلس برای کمک به آزادگان

گزارش یک مسئول مهم دولتی به رئیس جمهور و وزیران نشان می دهد هم اکنون دو قانون برای شناسایی مصادیق مربوط به اسرا و آزادگان وجود دارد که قانون اعطای تسهیلات مربوط به آزادگان مصوب ۱۳۷۷ و قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب ۱۳۹۱ درخصوص مدت زمان اسارت، آن دسته از افرادی که تا قبل از پیروزی انقلاب محکومیت سیاسی ‌داشته ‌اند و افرادی که خارج از کشور توسط عوامل ضد انقلاب و اشرار اسیر شده اند دارای تفاوت هایی هستند که همین موضوع باعث ایجاد رویه های مختلف در دستگاه ها شده است.

شناسایی سازمان هایی که واحدهای مسکونی خریده اند

با توجه به این که مطابق آیین ‌نامه اجرایی تبصره ۱۲ قانون بودجه سال 98، امکان پرداخت پاداش پایان‌ خدمت بازنشستگان و بازخرید کارکنان از طریق منابع حاصل از فروش اموال و دارایی‌ های غیرمنقول مازاد دستگاه ها فراهم شده، با پیشنهاد و پیگیری یک نهاد مسئول در دولت مقرر شده دستگاه ها و سازمان هایی که دارای املاک مسکونی هستند و طبیعتا استفاده اداری و مهمی از آن ها نمی شود، در اولویت شناسایی و فروش قرار بگیرند.

آرمان

ادامه اپیدمی دزدی از خانه فوتبالیست‌ها

این بار دزدها به سراغ توماس پارتی، بازیکن اتلتیکو مادرید رفتند. آنها وارد خانه‌اش در منطقه بوادیا دل مونته شدند. سارقان به زور و با ترساندن یکی از کارگران خانه وارد آنجا شدند.این شخص تنها کسی بود که در خانه هافبک اتلتیکو حضور داشت. توماس اکنون در مسکو به‌سر می‌برد و در کنار دیگر هم‌تیمی‌هایش خود را برای دیدار برابر لوکوموتیو آماده می‌کند. خوشبختانه به کسی در این حادثه آسیبی نرسید. توماس قربانی جدید اپیدمی دزدی از خانه فوتبالیست‌هاست. کاسمیرو آخرین کسی بود که سارقان وارد خانه‌اش شدند. این اتفاق در جریان داربی مادرید رخ داد. با این حال پیش از این دزدان به خانه زین‌الدین زیدان، کریم بنزما، ایسکو، لوکاس واسکس، آلوارو موراتا، جوردی آلبا، آرتور، فیلیپ کوتینیو و... رفته‌اند؛ این لیست طولانی هشداری برای فوتبالیست‌ها و خانواده‌هایشان است.

3 شخصیت محبوب ایرانی‌ها در یک‌سال گذشته

بررسی تطبیقی نتایج نظرسنجی‌های ماهانه یک موسسه نظرسنجی دانشگاهی نشان می‌دهد، سردار قاسم سلیمانی همچنان با اختلاف قابل توجه در صدر فهرست شخصیت‌های محبوب کشور قرار دارد. فارس نوشت: بر پایه داده‌های دریافتی آیت‌ا... رئیسی نیز با رشد سریع اقبال مردم به وی در ماه‌های اخیر، در میان سه شخصیت محبوب مردم ایران قرار گرفته است. همچنین ظریف با وجود کاهش محسوس محبوبیت در ماه‌های اخیر، همچنان در میان سه چهره بالایی فهرست قرار دارد. فارس همچنین بدون اشاره به منبع انجام دهنده نظرسنجی مدعی شد که بررسی خروجی نظرسنجی‌های ماه‌های اخیر نشان از ادامه روند کاهشی شدید محبوبیت حسن روحانی، علی لاریجانی و همچنین رئیس دولت اصلاحات دارد.

اعتراض عجیب شهروند فردیسی در دفتر شهردار

یک شهروند فردیسی با رهاکردن دو موش در محل دفتر شهردار این شهر نسبت به افزایش شمار این حیوان موذی در برخی محله‌های شهر فردیس اعتراض کرد. شاهدان این ماجرا گفتند: وقتی این شهروند معترض وارد دفتر شهردار فردیس شد، از داخل یک گونی دو تله موش بیرون آورد و با بازکردن آن، موش‌ها را در دفتر شهردار رها کرد. گفته می‌شود این شهروند برای اینکه به شهردار فردیس به‌طور عملی ثابت کند که وجود موش در محل زندگی آنها، سلامت او و خانواده‌اش و کل مردم را تهدید می‌کند، مبادرت به این کار کرده است. در ادامه این ماجرا کارکنان حاضر در دفتر شهردار فردیس این شهروند معترض را به بیرون هدایت کردند و درصدد گرفتن موش‌های رهاشده در دفتر شهردار برآمدند.

هدیه ۱۶میلیون دلاری سعد حریری

روزنامه نیویورک‌تایمز نوشت؛ نخست‌وزیر لبنان ۱۶میلیون دلار به یک مدل در آفریقای جنوبی پرداخت کرده و گویا سال‌ها پیش بین آنها روابط عاطفی و عاشقانه وجود داشته است. نیویورک‌تایمز در گزارش خود نوشته است: سعد حریری، نخست‌وزیر لبنان در آن برهه هیچ پست یا سمت رسمی نداشته و هیچ تخلف قانونی مرتکب نشده اما جزئیات مربوط به روابط ادعا شده با این دختر در شرایط سخت لبنان که درگیر بحران مالی طولانی‌مدتی است به بیرون درز کرده است. به نوشته این روزنامه، سعد حریری اولین مبلغ را بعد از ملاقات‌شان در تفرجگاه لوکسی در جزیره سیشل به کاندیس وان دیر مروی (که در آن زمان ۲۰سال داشته) در مه ۲۰۱۳ پرداخت کرده بود.

سالانه ۲۵ هزارتن چای ایرانی کجا می‌رود؟

رئیس سازمان چای کشور گفت: بر اساس آمار روز گذشته تاکنون ۱۱۱ هزار و ۸۱۸ تن چای سبز خریداری‌شده که ۵۶ هزار و ۵۹۰ تن برگ سبز درجه ۱ و ۵۵ هزار و ۲۲۳ تن برگ سبز درجه ۲ بوده است. وی افزود: از این میزان برداشت چای سبز ۲۵ هزار و ۱۵۸ تن چای خشک استحصال‌شده که ۵ درصد نسبت به مدت مشابه افزایش داشته است. حبیب جهانساز ، ارزش ریالی برگ سبز خریداری‌شده را ۳۰۹ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: میزان مطالبات پرداخت‌شده به کشاورزان نیز ۲۵۳.۷ میلیارد تومان بوده است که تاکنون ۸۲.۷ درصد آن پرداخت‌شده است.

کلاهبرداری به نام کمک هزینه سفر به عتبات

رئیس پلیس فتای استان ایلام در خصوص کلاهبرداری‌های مالی از طریق تماس‌های تلفنی و پیامکی به بهانه برنده شدن کمک هزینه سفر به عتبات عالیات هشدارد داد. سرهنگ علی جمالی اظهار کرد: کلاهبرداری‌های تلفنی و پیامکی با توجه به تاکیدات و هشدارهای نهادهای مربوطه و به خصوص پلیس، همچنان قربانی می‌گیرد. وی افزود: کلاهبرداران با سوء استفاده از موقعیت موجود و با توجه به ایام محرم و نزدیک شدن به مراسم اربعین حسینی (ع) از طریق تماس‌های تلفنی و پیامکی با مردم ارتباط برقرار کرده و به بهانه‌های مختلف حساب‌های بانکی آنها را خالی می‌کنند.

احتمال نامزدی کلینتون در انتخابات ۲۰۲۰

استراتژیست ارشد سابق دولت «دونالد ترامپ» از احتمال نامزدی «هیلاری کلینتون» از حزب دموکرات برای رقابت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ خبر داد. «استیو بنن» در مصاحبه با شبکه «فاکس بیزنس» افزود: دموکرات‌ها واهمه دارند که نامزدهای آن‌ها در این دور ضعیف باشند و با توجه به مطرح بودن طرح استیضاح ترامپ در مجلس نمایندگان آمریکا تلاش می‌کنند «انتخابات را از اعتبار ساقط کنند». بنن همچنین گفت: کلینتون هر کاری را این هفته انجام داد و با دخترش تور تبلیغاتی برای معرفی کتاب جدیدش موسوم به «زنان پرجرات» و «نامشروع خواندن» ترامپ به را انداخته است.

کشف ۵۸دستگاه گوشی آیفون قاچاق

مدیرکل تعزیرات حکومتی فارس از کشف ۵۸ دستگاه گوشی آیفون قاچاق از یک مسافر در فرودگاه شیراز خبر داد. علی مبشری اظهار کرد: مامورن انتظامی، فردی را که قصد واردکردن غیرقانونی ۵۸ دستگاه گوشی همراه آیفون به کشور داشت در ترمینال خارجی فرودگاه شیراز بازداشت کردند. وی با اشاره به تشکیل پرونده‌ای در این رابطه گفت: شعبه ویژه قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی استان که مسئول رسیدگی به پرونده بود با احضار این فرد و بازجویی از او اقدام به تحقیق و بررسی پیرامون موضوع کرد.

تعطیلی کنسولگری عراق در مشهد صحت ندارد

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: خبر تعطیلی کنسولگری عراق صحت ندارد، سوتفاهم ضمنی صورت گرفته بود که برطرف شد و هیچ مشکلی وجود ندارد. جعفری در خصوص تعطیلی کنسولگری عراق در مشهد، اظهار کرد: این خبر صحت ندارد. سوءتفاهم ضمنی صورت گرفته بود که برطرف شد و هیچ مشکلی وجود ندارد. کنسولگری در حال فعالیت بوده و کار خود را انجام می‌دهد. وی افزود: سوءتفاهم در حد شایعاتی بود که در سطح شهر مطرح شده بود و صحت نداشت.

خودسوزی زن جوان در اهواز

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی اهواز از مصدومیت یک زن جوان بر اثر خودسوزی در اهواز خبر داد. دکتر محمدامین زرگر اظهار کرد: ساعت 22:08 دوشنبه (8 مهرماه) خودسوزی یک زن 23 ساله در منطقه حصیرآباد اهواز به اورژانس 115 اطلاع‌رسانی شد. وی افزود: در پی این حادثه، این زن دچار 90 درصد سوختگی شد که توسط تکنسین‌های اورژانس 115 به بیمارستان سوانح و سوختگی آیت ا... طالقانی اهواز انتقال یافت.

شهردار رودهن بازداشت شد

رئیس حوزه قضائی رودهن از بازداشت شهردار، شش نفر از کارکنان شهرداری و یک عضو شورای شهر رودهن خبر داد. حجت‌الاسلام‌تقیان گفت: همچنین یک نفر از اعضای شورای شهر و شش نفر از کارکنان شهرداری رودهن به اتهام دریافت رشوه دستگیر و بازداشت شدند. وی افزود: پرونده در جریان رسیدگی و تکمیل تحقیقات نهایی است. این مقام قضائی در شهرستان رودهن در ادامه عنوان کرد: با احتساب بازداشتی‌های قبلی تعداد افراد بازداشت شده به 14 نفر رسیده است.

بدهی ۳۰ هزار میلیاردی خودروسازان

نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: شرکت‌های سایپا و ایران خودرو علاوه بر بدهی ۳۰ هزار میلیاردی به بانک‌ها در اجرای تعهدات‌شان به مشتریان تأخیر داشتند که در این میان تعهدات ایران خودرو ۴۰۰ هزار دستگاه و سایپا ۵۴۰ هزار دستگاه است. امیر خجسته افزود: بنا شد تا خودروسازان و وزارت صنعت نقطه نظرات خود را ظرف ۱۰ روز به کمیسیون ارائه کننتد و پس از آن گزارش در کمیسیون جمع‌بندی و به هیأت رئیسه ارسال شود.

بازداشت اعضای یک تشکل قانونی در هفت‌تپه

رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی از بازداشت اعضای یک تشکل قانونی در هفت‌تپه خبرداد. علیرضا محجوب در تذکری در جلسه علنی سه‌شنبه مجلس گفت: کشاکش‌ها در هفت‌تپه ادامه دارد و یک تشکل قانونی (شورای اسلامی) در هفت‌تپه را بازداشت کردند. وی خواستار پیگیری این موضوع از سوی مجلس و دستگاه‌های ذی‌ربط شد.

برچسب‌ها