کد خبر 99831
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۵

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: برای مقابله جامع ، هوشمند و دقیق با تهاجمات نرم بویژه در فضای مجازی باید مدل دفاع سایبری کشور را بومی سازی کرد.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از واحد مرکزی خبر، سردار غلامرضا جلالی در نخستین همایش ملی دفاع سایبری در تالار وزارت کشور با اشاره به اهمیت مقابله با تهدیدات در حوزه سایبر گفت: هم اکنون 22 کشور در دنیا ساختار قرارگاهها و فرماندهی های دفاع سایبری را برای مقابله با حملات سایبری تشکیل داده اند و 140 کشور نیز در حال آماده سازی آن هستند.

 وی فضای سایبری را فضای جنگی و درگیری مستمر خواند و گفت: طبق نظر کارشناسان حوزه دفاعی و نظامی، فضای جنگی پس از زمین و هوا و دریا و فضا در سایبر صورت می گیرد و فضای سایبری نقش محوری و مکمل چهار فضای یاد شده را به عهده دارد. رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در ادامه با اشاره به راه اندازی قرارگاه سایبری در کشور در چند ماه گذشته خاطرنشان کرد: در این قرارگاه علاوه بر راه اندازی آزمایشگاه رفرانس در بخش دفاع ، برای تحلیل رفتارهای ویروس ها و عناصر مخرب در حوزه سایبر نیز تدابیری اندیشیده و مرکزی برای کنترل عملیات سایبری طراحی شده است.

سردار جلالی با اشاره به خدمات گوناگون فضای سایبر از جمله افزایش رفاه، پردازش سریع اطلاعات، کاهش فاصله ها ، و مدیریت هم افزا در عین حال خاطرنشان کرد: در کنار همه مباحث یادشده در حوزه سایبر به دلیل وابسته شدن کشورها به این حوزه کشورها تصمیم گرفتند تا فضای سایبر را فضای جنگی یا فضای دفاع و رزم مستمر تلقی کنند تا در برابر تهدیدات مداوم آن در امان باشند.

 وی در این زمینه کره جنوبی را کشوری موفق در حوزه دفاع سایبر دانست و گفت: در کشور ما نیز قدم های مهمی برای تامین امنیت مراکز حساس و دستگاهها دربرابر تهدیدات حوزه سایبر صورت گرفته اما باید قدم های اساسی و مهمتری نیز برداشت. وی دفاع سایبری در برابر تهدیدات علیه تاسیسات هسته ای ، نفت، گاز ، آب و برق و دیگر صنایع مادر را حیاتی و سرنوشت ساز عنوان کرد و گفت: برای بالابردن توان دفاع سایبری چاره ای جز تولید نرم افزارهای مرتبط با دفاع سایبری از نوع بومی نداریم.