به گزارش مشرق، وبگاه «المشهد الیمنی» به نقل از منابع رسانهای عربی و بینالمللی از رویکردی بینالمللی و منطقهای برای تقسیم یمن به سه اقلیم جغرافیایی خبر داد.
در این گزارش بدون اشاره صریح به ناکامی عربستان سعودی و امارات در سلطه بر کل یمن، صنعاء نیز مثل ریاض به لجاجت متهم شده و آمده است: گزینه سه اقلیم پس از شکست تمام مسیرهای سیاسی و رسیدن آنها به بنبست مطرح شده؛ بنبستی که دلیل آن لجاجت تمامی طرفهای سیاسی و حامیان آنها چه دولت قانونی (دولت مستعفی یمن) و چه حوثیها در مذاکرات مورد نظارت سازمان ملل یا مذاکرات میان دولت قانونی [متحد ریاض] و «المجلس الانتقالی» [شورای انتقالی / متحد ابوظبی] در گفتوگوی جده است که عربستان نظارت آن را بر عهده دارد؛ این طرفها بر گزینهها و شروط خود و تحمیل سیاست وضعیت موجود و استثمار آن برای خلق واقعیتهای جدید اصرار دارند.
بیشتر بخوانید:
المشهد الیمنی سپس گزارش داد، آنگونه که به نظر میرسد جامعه بینالمللی تقریبا قانع شده که اقلیمهای سهگانه بهترین راهحل برای نزاع در یمن است و بر اساس این طرح قرار است مناطق نفوذ میان انصارالله، دولت مستعفی یمن و شورای انتقالی (وابسته به امارات) به شکل زیر تقسیم شود:
اقلیم صنعا؛ شامل استانهایی است که حوثیها [انصارالله] بر آنها تسلط دارد : صنعا، صعده، إب، عمران، ذمار، ریمه، الحدیده، المحویت، البیضاء و حجه.
اقیلم حضرموت؛ شامل استانهایی میشود که تحت کنترل دولت مستعفی (متحد ریاض) است: حضرموت، المهره، شبوه، سقطری، مارب، الجوف، أبیَن (مناطق ممتد در خط فاصل میان شقره در جنوب تا شهر لودر در شمال).
اقلیم عدن؛ شامل مناطق تحت کنترل شورای انتقالی (متحد امارات) است: عدن، لحج، تعز، بخش غربی ابین از شهر زنجبار در جنوب تا شهرستانهای «سرار، رصد و سبح» در شمال.
جنگ علیه یمن در فروردین ۱۳۹۴ به بهانه بازگرداندن آنچه متجاوزان «دولت قانونی» میخواندند، آغاز شد. گرچه عربستان و امارات در ابتدا به عنوان متحد وارد این جنگ شدند اما اکنون در سال پنجم تجاوز، نیروهای دولت مستعفی (مورد حمایت ریاض) و نیروهای شورای انتقالی (مورد حمایت امارات) در جنوب یمن بر سر منافع با یکدیگر درگیر شدهاند.
احزاب حاضر در صنعاء که انصارالله یکی از آنان است، با هر گونه تلاش بیگانگان برای تجزیه یمن مخالفت کردهاند. انصارالله خواستار توقف کامل جنگ علیه یمن و پایان محاصره مردم کشورش است.