به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه های خود نوشت:
احمد شیرزاد در گفتوگو با روزنامه آرمان اظهار داشت: برجام تعهدی ۱۵۰ صفحهای است که ابعاد و زوایای مختلف دارد. اینکه برخی فقط به یک بخش از موضوع توجه میکنند و برای نمونه میگویند چون آمریکا تحریم جدید وضع کرد باید از برجام خارج شویم، صددرصد اشتباه است. مسئله به این سادگی نیست و به صرف تحریم یا برخورد آقای ترامپ نباید این چنین برجام را به مسلخ برد.
بیشتر بخوانید:
تروئیکای اروپا: ایران با غنیسازی در فردو از برجام فاصله گرفت
عراقچی: هیچ کس نباید در مقاصد صلح آمیز برنامه هستهای ایران تردید کند
وی افزود: من برجام را شکست خورده نمیدانم و این توافق کماکان در صحنه سیاسی ما را در موضعی برتر قرار داده است. برجام برای ما سکوی ایستادن است که اگر از بین برود ما مانند تخته سنگی در میان امواج هرروز شاهد اتفاق و مشکلی جدید خواهیم بود. باید قدر برجام را بدانیم؛ چرا که سکوی ایستادن ما و سند برتری ما در عرصه سیاسی است.
عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم همچنین گفته است: بهخاطر دارم همین آقای بایدن، معاون باراک اوباما که از کاندیداهای اصلی جریان دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است، در زمانی که سناتور بود طی نامهای پیشنهاد کرد که به همراه چند سناتور دیگر به ایران سفر کنند و بازدیدی از ایران داشته باشند. در آن زمان دولت اصلاحات و مجلس ششم استقرار داشت و انجام این سفر در قالب پارلمانی میتوانست دستاوردهای فوقالعادهای برای کشور داشته باشد و یخ روابط دو کشور را ذوب کند، اما متأسفانه در آن زمان تنگ نظری اصولگرایان سبب شد این سفر انجام نشود.
وی همچنین گفت: تصور کنید اگر آن روز توانسته بودیم حمایت چند سناتور را برای برنامههای صلح آمیزمان جلب کنیم تا چه اندازه از فشارها علیه کشورمان کاسته میشد. الان برخی از آنها کاندیدای ریاست جمهوری بودند و دستکم میتوانستند صدای مردم ایران را به گوش افکار عمومی در آمریکا برسانند. برای نمونه آقای برنی سندرز، نسبت به دیگر کاندیداها همواره مواضع بهتری نسبت به ایران دارد، ما چرا نمیتوانیم با اینها ارتباط موثر برقرار کنیم؟
یادآور میشود شیرزاد همان کسی است که در مجلس ششم مدعی شد ایران درباره برنامه هستهای خود ۱۹ سال به دنیا دروغ گفته و اکنون دم خروس بیرون افتاده است(!)
این سخنان ضد ایرانی- که نظیر آن در وطنفروشیهای سازمان منافقین پیدا میشود- باعث شد مهدی کروبی رئیس مجلس، به شدت اعتراض کند و او را صدای رادیو اسرائیل بخواند.
اما درباره سخنان اخیر شیرزاد باید گفت: هدف اصلی و اعلامی دولت برای مجاب کردن مردم و نظام به توافق برجام، لغو تحریمها بود اما وی به دلایل کاملاً مشخص میگوید نباید مطالبه لغو تحریمها را داشت بلکه باید خود را مانند یک غریق پنداشت که روی تخته سنگ ایستاده است!! واقعاً اگر ایران در چنین موضع ضعفی قرار داشت، دولت اوباما حاضر میشد فرصت نجات به ایران بدهد؟! جالب اینکه همان زمان توماس فریدمن در نیویورک تصریح کرد اوباما با یک غلاف خالی از اسلحه توانست از ایران امتیاز بگیرد.
درباره سفر بایدن نیز باید گفت: سرانجام برجام پس از همه ملاقاتهای ظریف و کری و گفتوگوی روحانی با اوباما، گویاتر از هر چیزی است. فراموش نکنیم که نقض برجام در دوره دولت دموکراتها و به واسطه تصویب یا اجرای تحریمهای ویزا و کاتسا و آیسا آغاز شد. وقتی کسانی چون هیلاری کلینتون گفته بودند در صورت پیروزی در انتخابات، فشارهای تحریمی جدیدی را بر ایران وارد میکنند. در حقیقت سخنان شیرزاد، برای پاسخگو نبودن درباره وعدههای برجامی ارزیابی میشود.
یک تناقضگویی شیرزاد این است که از سفر جو بایدن برای اطلاع از صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران در مجلس ششم حمایت میکند و حال آن که خود وی مدعی انحراف در برنامه هستهای ایران شده بود.