به گزارش مشرق، ابوذر گوهری فعال رسانه ای در کانال تلگرام خود نوشت: ژاپن در حالی مجدداً به دنبال میانجیگری میان ایران و آمریکاست که شرایط موردنظر آمریکا در مورد ایران نسبت به تلاشهای میانجیگرایانه مکرون رئیس جمهور فرانسه، نهتنها تغییر نکرده بلکه به لحاظ محتوا بدتر هم شده است.
از دید آمریکا، شرایط ایران در سه ماه گذشته و پس از احتمال دیدار روسای جمهور دو کشور در حاشیه مجمع عمومی تغییر کرده است. واشنگتن معتقد است فشار حداکثری آنها نتیجهبخش بوده و باعث شورش و آشوب مردم ایران ضد حاکمیت شده است.
آنها ایران را در موضع ضعف و در آستانه سقوط میدانند و ازاینرو همچنان معتقدند زمان به نفع آنهاست و باید بر فشار خود بیفزایند. آمریکا همچنان زمان را برای مذاکره حداکثری مناسب ندانسته و معتقد است میتوانند از ایران در شرایط شکنندهتری امتیازات بیشتر بگیرند اما تلاش میکند با ایجاد روزنههایی تهران را به مذاکره امیدوار نگاه دارد.
پیشنهاد آزادسازی بخشی از داراییهای ایران که در ژاپن بلوکهشده آنهم به مدت محدود و در ازای امتیازاتی بزرگ، نشان از عدمتغییر رویکرد کلان آمریکا در قبال ایران و حتی کاهش حجم امتیازات آنها است.
آمریکا این شرایط حداقلی را نیز به امتیازدهی بزرگ ایران در مورد مسائل منطقهای و دفاعیاش منوط کرده است.
برداشت دولت آمریکا آنست که دولت ایران برای تأثیرگذاری بر نتیجه انتخابات مجلس، اصلاح چهره داخلی خود، مدیریت رقبای داخلی و ایجاد کارنامه مثبت در سال پایانی تصدی خود، نیازمند به مصالحه با این کشور است تا با ایجاد فضای روانی مساعد بر جامعه ایرانی به این مهم دست یابد.
در این شرایط و با لحاظ نگاه راهبردی آمریکا در قبال ایران، گرفتن امتیازات کوتاهمدت در ازای واگذاری امتیازات کلان و گرفتن عکس یادگاری، قطعاً نهتنها منافع ملی را تأمین نمیکند که مجدداً تکرار اشتباهات گذشته است.