به گزارش مشرق، یوسف کرمی قهرمان اسبق تکواندو درباره شرایط این روزهای تکواندو و خودش صحبت کرد.
کرمی درباره تشابه اسمی اش با یوسف کرمی هنرمندی که تقلید صدا می کند، اظهار کرد: این شباهت چندبار خیلی مرا اذیت کرده است. یک بار خیلی خسته بودم و بعد از تمرین به خانه می رفتم، یک نفر زنگ زد و گفت آقا تو را به خدا بیا منتظریم! گفتم کجا!؟ گفت مگر به فلان برنامه دعوت نیستی؟ تو را به خدا بیا آبرویمان نرود. گفتم من نمی توانم برنامه اجرا کنم. گفت بیا ما اسمت را اعلام کرده ایم و همه منتظرند، گفتم من خسته ام و گوشی را قطع کردم.
بیشتر بخوانید:
اتفاقات شیرین در دل فینال گرندپری تکواندو
وی افزود: گوشی را قطع کردم یکی از دوستان زنگ زد و گفت خواهش می کنم به خاطر من هم شده برو. گفتم با من هماهنگ نشده و لباسم مناسب نیست. باز اصرار و تمنا کردند. به هر حال من رفتم و دیدم کسی آنجا مرا تحویل نمی گیرد و همه جا خوردند. همه دست زدند من رفتم، همه ناراحت بودند. من هم با خودم گفتم چرا این همه زنگ زدید، حالا تحویل نمی گیرید؟ باز هم پیش آمده بود، زنگ زدند و من فکر کردم سرکارم گذاشته اند.
این قهرمان سابق تکواندو یادآور شد: بعد از المپیک آتن، برای یوسف در دانشگاهشان بنر زده بودند که او مدال المپیک گرفته است. برای او بنر زده بودند و پیام تبریک داده بودند. ما در یک محله و کوچه زندگی می کنیم و خیلی جالب است.
کرمی در ادامه درباره وضعیت حضور تکواندو در المپیک گفت: ما مسیر سختی را برای این مسیر داشتیم و میرهاشم حسینی از وسط های راه به تیم ملی ملحق شدند و حسینی به خاطر صادر نشدن روادیدش مسابقات منچستر را از دست داد. با همه این تفاسیر میرهاشم خیلی خوب خودش را رساند و توانست سهمیه اش را بگیرد. آرمین هادی پور هم در این مسیر بود و خودش را به سکو رساند و سهمیه گرفت. ولی سجاد مردانی هم شانس حضور در المپیک را داشت اما با 4 امتیاز فرصتش را از دست داد. ما می توانستیم با برنامه ریزی و درس گرفتن از المپیک 2016 ریودوژانیرو بهتر عمل کنیم.
وی یادآور شد: موقعی که نقد می کنیم، باید کارهای خوب را هم بگوییم. فدراسیون با وجود همه کمبودها و مشکلات هیچ مسابقه ای را رد نکرده، در همه مسابقات شرکت کردند حتی تیم را به دو تورنمنت کرواسی و صربستان هم اعزام کردند. هرچه کادر فنی خواستند فدراسیون در اختیار این عزیزان گذاشت و از نظر تدارکات و برنامه ریزی خوب عمل کرد.
کرمی درباره وضعیت سجاد و احتمال خداحافظی او گفت: ورزشکاران خیلی احساسی تصمیم می گیرند و من مطمئنم بعد از چند روز استراحت دوباره برمی گردد. او رقابت های فشرده ای داشت، نه از لحاظ علمی و ورزشی و تغذیه نمی توانیم در 11 ماه، 11 مسابقه جهانی برگزار کنیم اما سجاد و بقیه بچه ها، این کار را انجام دادند. ما بعد از المپیک قبلی که با 3 سهمیه رفتیم و ناکام برگشتیم، گفتیم ما همه مسابقات را شرکت کردیم اما مهمترین ایستگاه کسب مدال در المپیک است. ما اگر بتوانیم 4 سهمیه برای خانمها 4 سهمیه برای آقایان بگیریم، به المپیک برویم و یک برنز نگیریم، کاری نکرده ایم. شاید اگر از کسانی که در برزیل بودند مشورت میگرفتند، اتفاق بهتری می افتاد.
قهرمان اسبق تکواندو تاکید کرد: به نظرم سجاد مردانی اگر سهمیه می گرفت، باز هم در المپیک به مشکل می خورد چون 11 مسابقه در 11 ماه برای ورزشکار سخت است و فرسوده می شود. میرهاشم حسینی تکواندوکار خیلی خوبی است و توانایی او را در راند اول و دو نشان می دهد. او در مسابقات فینال گرندپری در روسیه 15 امتیاز اختلاف داشت اما همه را در راند 3 از دست داد و این به مسائل بدنی برمیگردد. برنامه بدنسازی باید بازنگری شود و ازمتخصصان بدنسازی استفاده شود. کار باید تیمی باشد وگرنه ایرادهایی خواهیم داشت. اکنون وقت این نیست که تک روی کنیم و باید دست به دست هم دهیم تا همدلی ایجاد شود. تکواندو جزو رشته های مدال آور است.
یوسف کرمی درباره شانس مدال گرفتن در المپیک گفت: تکواندو همیشه در المپیک مدال داشته. با اینکه در المپیک 2016 آقایان ناموفق بودند، کیمیا علیزاده توانست مدال برنز تاریخی به دست بیاورد. کم امید نداریم و صد در صد می توانیم. در مسابقات قاره ای دو سهمیه می توانیم بگیریم.
وی درباره وضعیت کیمیا علیزاده گفت: همه دوست دارند او برگردد. او قهرمانی است که مدال المپیک و جهانی دارد و می تواند به تیم و روحیه بچه ها کمک کند. امیدوارم به تکواندو برگردد.
این قهرمان تکواندو یادآور شد: بحث روحی و روانی در المپیک خیلی مهم است که ما به آنها نپرداخته ایم. در کنار بحث حقوق و امکانات، از نظر من که دو المپیک و 4 بازی آسیایی بوده ام، بحث روحی و روانی و حضور روانشناس از همه این ها مهم تر است.
یوسفی که میهمان برنامه «سلام، صبح بخیر» بود، درباره پیشنهاد خارجی اش توضیح داد: در حال مذاکره هستیم و پیشنهاد از طرف همین دور و برها است.
وی درباره عنوان بهترین مربی دنیا از سوی مهماندوست گفت: به هر این افتخاری برای ایران است و او به عنوان ایرانی فعالیت می کند و میلاد بیگی هم همه مدالها را می گیرد.
این قهرمان سابق تکواندو در پاسخ به اینکه چرا امثال او و هادی ساعی دیگر در تکواندو نیستند، گفت: واقعیتش را بخواهید این سوال را نباید من جواب بدهم. من صادقانه به آقای پولادگر هم عرض کرده ام که هیچوقت نمی خواهم وارد بحث مربیگری در بخش ملی شوم و اینجا هم می گویم. اما همیشه که خدمتشان بودم، گفتم حاج آقا هرکاری از دست من بربیاید انجام می دهم. در باشگاه بچه های زیادی را می بینم که با عشق و علاقه تمرین می کنند و خیلی از خانواده ها از نان شبشان می زنند تا بچه ها تکواندو کار کنند. من وقتی آنها را می بینم نمی توانم بگویم هیچ مسئولیتی در این زمینه ندارم و می خواهم با تمام وجودم کمک کنم. چون این بچه ها هادی ساعی، مهدی بی باک و مجید افلاکی ها را دیده اند. قهرمانها را دیده اند.
کرمی تصریح کرد: من منتقد نیستم و نظر کارشناسی ام را می گویم. من نزدیک به 30 سال است تکواندو کار می کنم و به نفع عزیزان است که مشکلشان را بگویم. وقتی من می گویم این بازیکن این کار را نکند، باید خوشحال بشود چون من ایراد او را دارم می گویم و اگر نگویم در المپیک مدالش را از دست می دهد و این نظر کارشناسی است.
وی درباره حراج مدالش برای زلزله آذربایجان اظهار کرد: جا دارد از مسئولان خواهش کنم. هنوز که هنوز است بعد از چندین ماه در سرمای سوزناک میانه مردم در چادر زندگی می کنند. اقوام ما میانه هستند، دوستان هستند. کانالی داریم که عکس می گذارند برف می بارد و مردم در چادر هستند. خواهش می کنم به مشکلات رسیدگی شود. آنها مستحق این سختی ها نیستند و همینطوری داریم سختی می کشیم. دست به دست هم بدهیم. ازمن خواستند کار اساسی برای شهرم بکنم. باارزشترین دارایی معنوی ام را مدال المپیک به حراج گذاشتم و مدالم را در میانه در خانه مادرم گذاشته ام و هرکسی هرچقدر خواست، تقدیم می کنم.
این ورزشکار در این باره که عاشق کاشت سبزی و شلغم است، گفت: من این کار را دوست دارم. باغچه ای دارم که آن را خودم آبیاری می کنم. سبزی می کارم برای دوستانم می چینم و به آنها می دهم. به این کار علاقه دارم و به بحث کشاورزی و دامداری هم علاقمندم و اگر فرصت شود، آن را گسترش می دهم.
کرمی درباره نقش آفرینی در سینما و تلویزیون نیز اظهار کرد: در یک فیلم و یک سریال بوده ام. از جمله «شش نفر و نصفی» و «قهرمانان کوچک» که فیلم کمدی رزمی بود و بحث تکواندو درآن مطرح بود. من گفتم نمی توانم بازی کنم و ورزشکار هستم. نمی توانم نقش بازی کنم. گفتند کاری ندارد هادی ساعی و فلانی هم بازی کرده اند، گفتم لابد آنها توانمندند و من نمی توانم. گفتم من در نقش خودم هستم و دیالوگ نمی گویم، گفتند قبول است. سرجمع 5 دقیقه در آن کار نبودم اما بیشتر از دنیای ورزش شناخته شدم و در پارک بچه ها می گویند اِ این هنرپیشه! در حالی که من 15 سال بازیکن تیم ملی بودم.
وی در پاسخ به اینکه آیا نمی خواهد این فضا را ادامه بدهد، گفت: بعضی وقتها در برنامه 7 می بینم کسی که در سینما صاحب نظر است دیگری را که فیلمهای ارزشمندی بازی کرده، نقد می کند من که در دنیای ورزش هستم بهتر است در همین دنیا بمانم.
این ورزشکار درباره تصادف بدی که با موتور داشته، گفت: من تکواندو را به خاطر عشق به جکی چان و بروسلی رفتم و فکرنمی کردم به اینجا برسم. در کوچه دعوا می شد و بچه بودیم، دعوا می کردیم. آن تصادف هم بابت کورسی بود که گذاشتیم. من دیدم جلویم ماشین است اما رد شدم و خدا رحم کرد به لاستیک عقب خاور زدم و اگر از وسط می خورم، سرم می رفت هنوز آن تصویر جلوی صورتم است و با خودم می گویم چرا آن لحظه ترمز نگرفتم. آن لحظه فقط می خواستم دیگری را رد کنم.
کرمی در این باره که می گویند شبیه زیدان و گواردیولا است، اظهار کرد: خیلی ها می گویند شبیه په په هستی، اما من قیافه ام از په په بهتر است!
این ورزشکار در پاسخ به اینکه استقلالی است یا پرسپولیسی گفت: خانواده ام و اکثر میانه ای ها استقلالی هستند. خود من فوتبال زیاد می بینم فوتبال اروپایی اگر تا صبح هم باشد، می بینم حتی اگر صبح کار داشته باشم. فوتبال 120 را که می بینم از مربیان یاد می گیرم، مثل ایران نیست هر مربی می بازد تقصیر را به گردن دیگری می اندازد. مربیان خارجی فقط درباره تیم خودشان حرف می زنند و نهایتا می گویند تیم مقابل خیلی خوب بازی کرد اما از مربیان ایرانی چنین چیزی نشنیده ام. بدترین خطاها را روی مسی می کنند، نگاه نمی کند چه کسی این کار را کرد. منچستر را هم زمانی دوست داشتم.