جودو

رای دادگاه بین‌المللی ورزش که در آخرین ماه سال جاری با حضور نمایندگان فدراسیون جودو ایران و فدراسیون جهانی تشکیل می‌شود، تاثیر مستقیمی بر روی آینده ورزش ایران خواهد داشت.

به گزارش مشرق، سناریویی که از مدتها قبل توسط برخی مسئولان فدراسیون‌های جهانی مرتبط به رژیم صهیونیستی نوشته و هدفش به تعلیق کشاندن ورزش ایران بود، فروردین ماه سال جاری فدراسیونی را به چالش کشید که سال‌ها پیش یکی از ورزشکارانش که حالا رئیس فدراسیون شده بود، پرچمدار مبارزه نکردن با ورزشکار رژیم صهیونیستی بود.

بیشتر بخوانید:

محرومیت جودو ایران نه دائمی‌ است نه قطعی‌

شاید به خاطر همین پیشینه بود که رئیس فدراسیون جهانی با تحریک دوستان اسرائیلی‌اش دست روی جودو ایران گذاشت تا پرونده تازه‌ای را برای فشار آوردن روی ورزش ایران باز کند و با سناریویی که از قبل طراحی کرده بود، مسئولان ورزش کشور را با دغدغه جدی مواجه کند.

بخش اول این سناریو فروردین ماه سال جاری در مسابقات جودو قهرمانی آسیا در فجیره اجرایی شد و سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک به همراه آرش میراسماعیلی رئیس فدراسیون جودو به منظور حل و فصل مشکلاتی که از قبل کلید خورده بود، با «ویزر» رئیس فدراسیون جهانی جودو، «عبیدالانزی» رئیس اتحادیه جودوی آسیا و «یاماشیتا» رئیس فدراسیون جودو ژاپن دیدار و گفت و گو کردند.

دیدار و گفتگو در امارات و نامه‌ای که بعد از آن با امضا صالحی‌امیری و میراسماعیلی با محور متعهد بودن به منشور المپیک ارائه شد، امیدواری‌ها برای به حداقل رساندن تنش بین ورزش ایران و کمیته بین المللی المپیک و فدراسیون جهانی جودو را افزایش داد اما چند ماه بعد در مسابقات قهرمانی جهانی که اوایل شهریورماه به میزبانی ژاپن برگزار شد، اتفاقی رخ داد که اوضاع را پیچیده‌تر از قبل کرد.

سعید ملایی که یکی از امیدهای جودو ایران برای کسب مدال در المپیک بود، در شرایطی راهی مسابقات قهرمانی جهان در ژاپن شد که با اتفاقات رخ داده برای اعزام وی، پیش بینی می‌شد پایان خوشی در این رویداد سرنوشت ساز نداشته باشد.

ملایی پس از شکست در مرحله نیمه نهایی این رقابت‌ها اظهار نظرهای عجیبش را شروع و خطاب به فدراسیون جهانی جودو اعلام کرد مجبور شده در مبارزه نیمه نهایی به طور عمدی ببازد تا با جودوکار رژیم صهیونیستی روبرو نشود. رد شدن این موضوع از سوی مسئولان جودو و ورزش ایران هم نتوانست مانع از اجرای سناریوی از پیش طراحی شده برای این جودوکار باشد.

ملایی که بعدها مشخص شد از مدتها قبل برای پناهندگی اقدام کرده است، از همان ژاپن و با حمایت علنی و واضح رئیس فدراسیون جودو و برخی عوامل امنیتی راهی آلمان شد و هر چند در ابتدا پناهندگی اش را تکذیب کرد اما گذشت زمان برنامه ریزی قبلی او را تأیید کرد.

با رقم خوردن اتفاقاتی که در ژاپن رخ داد و منجر به تعلیق جودوی ایران شد، فدراسیون جهانی جودو با این اتهام که ماجرای مبارزه نکردن ملایی با ورزشکاری از رژیم صهیونیستی سیاسی بوده است، شکایتی را به دادگاه بین المللی ورزش ارائه کرد. متقابلاً فدراسیون جودو ایران نیز با ارائه مستندات لازم به همین دادگاه از فدراسیون جهانی جودو به خاطر این اتهام و اتفاقاتی که رقم زده است شکایت کرد که تلاش وکلای طرفین برای برنده شدن در این پرونده ادامه دارد.

رئیس کمیته ملی المپیک نیز با ارسال نامه‌ای به کمیته بین المللی اعتراض خود را نسبت به این اقدام اعلام کرد.

هر چند ماجرای سعید ملایی پس از چند هفته فروکش کرد اما کمیته بین المللی المپیک ماجرا را رها نکرد و از مسئولان ورزش ایران خواست برای پایبند بودن به منشور المپیک تضمین‌های لازم را ارائه کنند. به همین خاطر مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک در نامه‌ای به این کمیته تضمین‌های لازم را ارائه کردند.

چند ماه پس از ارسال این نامه و همزمان با برگزاری بازی‌های المپیک زمستانی در سوئیس، سلطانی فر و صالحی امیری هم هفته گذشته راهی این کشور شدند تا ضمن حضور در مراسم افتتاحیه، دیدارهایی هم با برخی رؤسای فدراسیون‌های جهانی و همچنین توماس باخ رئیس کمیته بین المللی المپیک داشته باشند.

بعد از پایان این سفر و بازگشت وزیر ورزش و رئیس کمیته ملی المپیک به ایران بود که توماس باخ در مصاحبه‌ای با insidethegames اعلام کرد، کمیته بین‌المللی المپیک، ورزش ایران را محروم نکرده چون کمیته ملی المپیک ایران نامه کتبی داده که سیاست‌های تبعیض‌گونه را در رقابت‌های ورزشی پایان خواهد داد. باخ تاکید کرد این نامه که از طرف کمیته ملی المپیک ایران به IOC ارسال شده، امضا مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش و سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک ایران را داشته است.

مصاحبه رئیس کمیته بین المللی المپیک این ذهنیت را ایجاد کرد که سلطانی فر و صالحی امیری در سفر به سوئیس این نامه را امضا کرده اند، در حالی که این نامه مدتها قبل برای کمیته بین المللی المپیک ارسال و طی آن تاکید شده بود که ایران همچنان بر منشور المپیک پایبند است و تبعیضی در مسابقات نخواهد داشت.

توماس باخ که به نظر می‌رسد تحت تأثیر فشارهای عوامل مرتبط با رژیم صهیونیستی از جمله «ویزر» رئیس فدراسیون جهانی جودو است، در آخرین اظهار نظرش تاکید کرده منتظر صادر شدن رأی نهایی دادگاه بین المللی ورزش در مورد پرونده جودو ایران است.

کسب اطلاع شد که جلسه نهایی بررسی این پرونده اسفندماه سالجاری با حضور آرش میراسماعیلی رئیس فدراسیون جودو ایران برگزار خواهد شد و پس از آن رأی نهایی در مورد پرونده سعید ملایی که منجر به شکایت فدراسیون جهانی و فدراسیون ایران از یکدیگر شد، صادر خواهد شد.

مسئولان ورزش ایران و فدراسیون جودو بسیار امیدوار هستند که رأی این دادگاه به سود کشورمان باشد چرا که در صورت صادر شدن رأی به سود فدراسیون جهانی جودو، «ویزر» که رابطه خوبی با صهیونیست‌ها دارد، از همین رأی برای به چالش کشیدن ورزش ایران در کمیته بین المللی المپیک استفاده خواهد کرد و با فشارهایی که بوسیله همدستان خود خواهد آورد، ورزش ایران را به سمت تعلیق پیش خواهد برد.

البته با رایزنی‌هایی که صورت گرفته و دیدارهایی که سلطانی فر و صالحی امیری با توماس باخ داشتند، بعید به نظر می‌رسد که کمیته بین المللی المپیک بخواهد به طور مستقیم رأی به تعلیق ورزش ایران بدهد و احتمالاً به دنبال راهکار غیرمستقیمی خواهد بود که مسئولان ورزش ایران را در وضعیت «آچمز» قرار دهد.

اگر وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک می‌خواهند در چنین وضعیتی قرار نگیرند، باید در فرصت باقی مانده تا برگزاری دادگاه بین المللی ورزش، تمام تلاش خود را انجام دهند تا برنده رأی نهایی شوند و هم جودو را از تعلیق خارج کنند و هم راه حاشیه سازی های بعدی «ویزر» و یارانش را ببندند.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۸
    0 0
    تنها راه نجات از این مسائل راندن صهیونیستها از فلسطین ایت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس