به گزارش مشرق، سعید نمکی وزیر بهداشت در مراسم تقدیر از توانمندسازیهای تولیدی صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی کشور ضمن تبریک میلاد حضرت زهرا (س) و روز زن و ایامالله دهه فجر اظهار داشت: امسال یکی از سختترین سالهای پس از انقلاب برای مدیران اجرایی کشور بود.
وی با بیان اینکه من وقتی که وارد وزارت بهداشت شدم شرایط خوبی را در این وزارتخانه نداشتیم و با تلاشهای صورت گرفته امروز میزان کمبودهای دارویی ما نسبت به روزهای مشابه سال قبل به مراتب کمتر است.
بیشتر بخوانید:
۷ دلیل جعلی بودن نامهای که خبر از شیوع کرونا در ایران میدهد
انتقاد وزیر بهداشت از خودزنی ناشیانه روزنامه دولت
نمکی تصریح کرد: طی این مدت بیشترین بها را به تولید داخل دادیم و توانستیم ۲۵ درصد از میزان واردات دارو و تجهیزات پزشکی را کاهش دهیم و از این طریق صرفهجویی ۶۰۰ میلیون یورویی صورت گرفت.
وزیر بهداشت با بیان اینکه سال گذشته ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو ارز برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی صرف شد، اظهار داشت: این رقم امسال به ۳ میلیارد دلار رسیده است. همچنین با برنامهریزیهای صورت گرفته توانستیم ۲۰ درصد ذخیرهسازی دارو و تجهیزات پزشکی را نسبت به سال گذشته بیشتر کنیم.
وی در ادامه گفت: تولید داخل نیز با برنامهریزیهای انجام شده ۳۰ درصد افزایش داشته است و همچنین میزان تخصیص ارز به صنایع داخلی را افزایش دادیم.
نمکی با بیان اینکه در سفرهای استانی مشاهده میکنم که حتی دورترین مناطق کشور و مناطق مرزی نیز از کمبود دارو و تجهیزات پزشکی رنج نمیبرند، گفت: این موضوع نشاندهنده قدرت صنایع داروسازی و تجهیزات پزشکی داخل است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: روزهای اولی که به وزارت بهداشت آمده بودم پروندههای زیادی را مشاهده میکردم که بدون طی کردن مراحل اولیه و کارآزماییهای بالینی داروهایشان در بازار وجود داشت اما در حال حاضر انحصار به کمترین میزان خود رسیده است و میتوانیم بیان کنیم که انحصار در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو را شکستهایم.
وی در ادامه افزود: صبح امروز رئیس سازمان غذا و دارو را به دلیل گلایه در مورد یک مورد تبعیض خواستم و از همین جا به تولیدکنندگان اطمینان میدهم که هیچ تبعیضی بر سازمان غذا و دارو وجود ندارد.
نمکی عنوان کرد: هیچ وزیری را نمیتوانید پیدا کنید که تا این حد از تولید داخل حمایت کرده باشد و محصولات تولید داخل را پیشخرید کرده باشد و علیرغم تمام فشارها به دانشگاهها نامه زده باشد که خرید محصولات وارداتی که تولید مشابه داخل دارند را متوقف کنند.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در راستای حمایت از تولید داخل صد دستگاه رادیوتراپی و ۱۲۰۰ دستگاه دیالیز را پیشخرید کردهایم.
وی خاطرنشان کرد: وقتی توانمندیهای تولید به این عظمت را داریم نباید بگذاریم صنایع داخلی به وسیله واردات لگدمال شود. من وزیر صمت نیستم، من متولی سلامت مردم هستم و هر جایی که احساس کنم به سلامت مردم لطمه وارد میشود ورود خواهم کرد.
نمکی گفت: امسال متأسفانه در زمان اوج مبارزه با آنفلوآنزا شرکت تولیدکننده داخلی دست ما را در حنا گذاشت که در آن زمان ما اجازه واردات داروها را دادیم؛ واردکنندهای که سلامت مردم و استانداردهای ما برایش اهمیت دارد را احترام میکنیم تا در مواقع بحرانی کمک حال ما باشد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: زمانی که به وزارت بهداشت آمدم شرایط مواد اولیه شرکتهای تولیدکننده بحرانی بود اما امروز این شرکتها حدود ۳ الی ۸ ماه ذخیره مواد اولیه دارویی دارند.
وزیر بهداشت با اشاره به آخرین وضعیت سامانه تیتک اظهار داشت: بنده در روزهای اولی که به وزارت بهداشت آمده بودم هر زمان که اطلاعات جزئی درباره مواد اولیه و موجودی شرکتهای پخش میخواستم در دسترس نبود اما امروز با کمک همکارانمان اشکالات این سیستم را شناسایی کردهایم و برای آن برنامه داریم.
نمکی تصریح کرد: آمارنامه دارویی مبتنی بر واقعیتها تهیه و آماده شده است و منتشر خواهد شد.
وی گفت: کمیسیونهای ما طی سالهای گذشته با شفافیت روبرو نبوده است اما امروز تمام شرکتها و ذینفعان میتوانند تصمیمات کمیسیونها را ببینند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه ما در مرحله صعود به بالاترین نقطههای تولید ملی هستیم، اظهار داشت: زمانی که وزرای بهداشت کشورهای شرق مدیترانه با من ملاقات میکردند و ما به آنها اعلام کردیم که حاضریم داروهای باکیفیت با قیمت ارزان را به آنها ارائه دهیم از این سخنان ما تعجب میکردند و میگفتند مگر ممکن است در کشوری که در شرایط تحریم قرار دارد دارو تولید شود.
نمکی در ادامه با اشاره به بخشنامه صادر شده از سوی وزارت بهداشت که با انتقاد متخصصین تجهیزات پزشکی مواجه شد، گفت: این بخشنامه به معنای دخالت داروسازان در حوزه تجهیزات پزشکی نیست بلکه این بخشنامه به این دلیل صادر شده است که یک نفر در محیط درمانی مسؤولیت ارائه تجهیزات و داروها را بپذیرد تا اگر بیماری به دلیل تزریق دچار عارضه شد یک نفر پاسخگو در آن مرکز درمانی باشد.
وی خاطرنشان کرد: این موضوع به معنای مداخله داروسازان در حیطه تجهیزات پزشکی نیست.
وزیر بهداشت در پایان گفت: من تا زمانی که در وزارت بهداشت هستم تمام اعتراضات و انتقادات را با جان و دل میشنوم و تنها شعاری که از آن کوتاه نخواهم آمد بحث تولید داخل و مبارزه با واردات بیرویه است.