کد خبر 104362
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۲

رئیس مجلس با اشاره به در پیش بودن مذاکرات ایران و 1+5 در توصیه‌ای به ‌کشورهای اروپایی گفت: ‌فشار بر ایران دستاوردی برای شما نخواهد داشت. ‌اروپایی‌ها‌ مراقب باشند و فریب آمریکا را نخورند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز در همایش جهاد اقتصادی با رویکرد بهره‌وری ملی که در دانشگاه عالی دفاع ملی در حال برگزاری است، با اشاره به برخی ظرفیت‌های ژئوپلیتیک و بالقوه جمهوری اسلامی ایران مانند موقعیت جغرافیایی و منابع طبیعی گاز و نفت گفت: برخی ویژگی‌ها مانند پیشرفت‌های علمی و فناوری خصوصا در تکنولوژی‌های پیشرفته مانند موضوعات هسته‌ای و نانوتکنولوژی در 33 سال پس از انقلاب با تلاش متخصصان داخلی صورت گرفت که جمهوری اسلامی ایران گام‌های بلندی در این زمینه برداشته است.

لاریجانی با اشاره به 800 هزار میلیارد تومان تولید ناخالص ملی گفت: از این لحاظ ما جزو 20 کشور اول جهان هستیم و در ضریب جینی نیز نسبت به گذشته وضعیت بهتری داریم اما هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم و با توجه به رویکرد عدالت‌خواهی که مدنظر اسلام است، ما باید این موارد را مورد توجه عمیق قرار دهیم.

وی با بیان اینکه ما از لحاظ برخی موضوعات دیگر مانند برق نصب شده با میزان 62 هزار مگاوات هفدهمین کشور جهان و اولین کشور خاورمیانه به حساب می‌آییم،‌ گفت: البته در برخی فناوری‌ها نیز جمهوری اسلامی ایران توان صادراتی دارد که اینها ظرفیت‌های بسیار خوبی است.

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه باید از همه این موارد پشتیبانی‌های لازم صورت بگیرد،‌ گفت: شرکت‌های بخش خصوصی در سال جاری 7 هزار میلیارد تومان طلبکار شدند که با توجه به اینکه این شرکت‌ها توان فوق‌‌العاده‌ای ندارند، این موضوع برای آنها چندان قابل تحمل نیست.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع الهام‌بخشی انقلاب اسلامی در میان مسلمانان اشاره کرد و گفت: در سال‌های قبل از انقلاب اسلامی شاهد بودیم که افراد سرسپرده به آمریکا و غرب بر کشورهای اسلامی مسلط بودند و اجازه نمی‌دادند تفکر اسلامی به بلوغ برسد اما با حرکت امام خمینی این موضوع احیا شد به طوری که امروز تاثیرات آن را در انقلاب‌های منطقه می‌بینیم.

وی در ادامه با اشاره به اقدامات دشمن برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه آنها بیکار ننشسته و اقداماتی را صورت می‌دهند، خاطرنشان کرد: البته قدرت ایران به حدی است که گاهی در ادبیات سیاسی و بین‌المللی نیز از تغییر و توازن قوا در منطقه به نفع جمهوری اسلامی ایران صحبت می‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران دردمندانه به دنبال حل مشکلات جهان اسلام است، گفت: ادعای تلاش ایران برای ایجاد یک امپراتوری حرف‌هایی است که دشمن برای تاثیر بر روی کشورهای منطقه می‌زند که متاسفانه گاهی تاثیراتی نیز دارد.

وی به برخی زمینه‌های تلاش دشمن برای مقابله با اقتدار جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: برای مثال در موضوع هسته‌ای آنها ماجراجویانه برخورد می‌کنند در حالی که بنده یقین دارم مسئله هسته‌ای آنها سلاح هسته‌ای نیست و این را خودشان می‌دانند که ایران در این مسیر حرکت نمی‌کنند اما مشکلاتی دارند که مجبورند برای حل آنها به این مسائل روی بیاورند.

لاریجانی در خصوص تحریم‌ها و قطعنامه‌هایی که علیه ایران صادر می‌شود،‌ گفت: ‌آنها قبلا هم به ما گفته‌اند که ما از این نگران هستیم که ایران در آینده بخواهد به سراغ سلاح هسته‌ای برود و این موضوع نشان می‌دهد که آنها تئوری را دنبال می‌کنند که بر اساس نیت بتوانند کشورها را مجازات کنند.

وی خاطرنشان کرد: در مذاکرات هسته‌ای آنها به ما می‌گفتند که چرا شرایط را برای ما در منطقه هموار نمی‌‌کنید. اینها نشان می‌دهد که نیت دشمن چیز دیگری است و موضوع سلاح هسته‌ای را بهانه کرده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی به صدور قطعنامه علیه ایران در خلال جنگ 33 روزه اشاره کرد و  افزود: مسئول مذاکرات اروپا در آن موقع با ما تماس گرفت و ما به آنها گفتیم جنگ 33 روزه چه ربطی به ایران دارد که قطعنامه علیه ما صادر می‌کنید که او اذعان کرد خرابکارها نمی‌گذارند روند گفت‌وگو به درستی پیش برود.

لاریجانی همچنین خاطرنشان کرد: این حرف‌ها و مواضع در میان کشورهای مسلمان منطقه خریداری ندارد و هرچه غرب در این موضوع فشار بیاورد شان آنها بالاتر نمی‌رود و البته باید بدانند عقل هم در این مواقع چیز خوبی است و فشار بر ایران برای آنها دستاوردی نخواهد داشت جز اینکه ملت‌های منطقه را نسبت به خودشان بیشتر عصبانی می‌کنند.

وی گفت: اسرائیل و برخی کشورهای منطقه که دوست آمریکا هستند، سلاح هسته‌ای دارند اما کسی به آنها کاری ندارد در حالی که استراتژی جمهوری اسلامی اصلا مبتنی بر سلاح هسته‌ای نیست و آنها باید بدانند رفتار دوگانه‌شان زیر ذره بین ملت‌های منطقه قرار دارد.

رئیس مجلس ادامه داد: در برخی موارد دیگر مشاهده می‌کنیم که مثلا یکی دو ماه پیش یک صحنه‌ای علیه جمهوری اسلامی ساختند و ادعا کردند ایران قصد ترور سفیر سعودی را داشت و بعد معلوم شد یک فرد تریاکی را گرفتند و این هم موضوع جدیدی است که تریاکی‌ها برای ترور انتخاب می‌شوند و این در حالی است که در همان حال در خصوص ترورهای داخل ایران و به شهادت رساندن دانشمندان جوان ایران سکوت کردند.

لاریجانی موضوع حقوق بشر را از دیگر دستاویزهای آمریکا برای فشار بر ایران مورد اشاره قرار داد و افزود: برخی کشورهای منطقه که از اولیات دموکراسی برخوردار نیستند و با شاه اداره می‌شوند و مجلس درست و حسابی هم ندارند اما چون دوست آمریکا هستند، آنها می‌گویند در این کشورها حقوق بشر برقرار است اما فشار را بر ایران می‌آورند و هر روز یک قصه‌ای درست می‌‌کنند که البته هیچی نصیب‌شان نخواهد شد.

وی با بیان اینکه آنها بیشترین تمرکز خود را بر فشار اقتصادی علیه ایران قرار داده‌اند، به سخنرانی اخیر اوباما در لابی صهیونیستی آی پک اشاره کرد و گفت: اوباما در این سخنرانی اذعان کرد که حرافی و جنگ‌طلبی از سوی آنها به نفع ایران تمام می‌شود و همچنین گفت که باید فشار اصلی را بر روی مسائل اقتصادی بیاوریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ‌البته آنها در شرایط فعلی طی شرایط باز دموکراتیک در منطقه به وجود آمده به دنبال احیای نزاع شیعه و سنی هستند تا از این طریق بتوانند اذهان مردم را منحرف کنند.

لاریجانی گفت: ما شیعه هستیم اما از تمامی قیام‌های اهل سنت در مصر، لیبی، تونس و یمن دفاع کردیم و جنبش‌هایی مانند حماس که شیعه نیستند نیز مورد حمایت ماست و این گونه حرف‌ها از زبان افراد بیمار و وابسته‌ای بیرون می‌آید که بدنبال ماجراجویی هستند در حالی که جمهوری اسلامی همواره همان استراتژی امام یعنی عزت کل مسلمانان را دنبال می‌کند.

وی با بیان اینکه این مسائل ساخته و پرداخته سرویس‌های غربی و اسرائیلی است، گفت: در خلال جنگ 33 روزه یک مرتبه دعوای شیعه و سنی مطرح شد و وقتی پیگیری کردیم، فهمیدیم این موضوع از دل نشست‌های مشترک سرویس‌های رژیم صهیونیستی کشورهای مرتجع و آمریکایی‌ها بیرون آمده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به تفاوت آمریکا و کشورهای اروپایی اشاره کرد و افزود: مردم منطقه بیشترین بغض و کینه را از آمریکا و رژیم صهیونیستی دارند و اگر چه از کشورهای اروپایی هم ناراحت هستند اما صحنه برای حضور اروپایی‌ها در منطقه همچنان باز است ولی آمریکایی‌ها طوری صحنه‌سازی می‌کنند که قدرت تعرض را از اروپایی‌ها بگیرند.

لاریجانی در ادامه با بیان اینکه ما نیز از برخی کشورهای اروپایی به خاطر سابقه استعمارگری‌شان ناراحت هستیم، گفت:‌ معتقدیم جمهوری اسلامی می‌تواند با کشورهای اروپایی البته کشورهایی که هم‌پیمان آمریکا نیستند، منافع مشترک داشته باشند و مردم ما اروپا را مانند آمریکا نمی‌دانند ولی آنها نیز باید عقل داشته باشند و بدانند که اینها تله‌هایی که آمریکا جلوی پای اروپا گذاشته است.

وی با تاکید مجدد بر اینکه تلاش اصلی آمریکایی‌ها برای ایجاد تحریم‌های اقتصادی علیه ایران است، گفت: اینکه رهبر معظم انقلاب سال جاری را به نام سال جهاد اقتصادی نامگذاری کردند نشان‌دهنده پیش‌بینی تیزهوشانه ایشان است تا ما بتوانیم برای حرکت وسیع مردم در حوزه اقتصاد بسترسازی کنیم.

لاریجانی با تاکید بر اینکه ما باید از لحاظ فرهنگی، سیاسی و اقتصادی دارای یک استراتژی به هم پیوسته باشیم، گفت: تمرکز اصلی باید بر روی اقتصاد قرار بگیرد و رویکردمان باید به سمت تولید داخل و هدف گذاری صادرات به خارج تعریف شود.

وی با اشاره به بحران اخیر ارز در کشور گفت: برخی اذعان کردند رسانه‌ها در این زمینه نقش داشتند اما اگرچه شاید آنها نیز تاثیرکی داشتند ولی این رشد نقدینگی در کشور بود که ریسک سرمایه‌گذاری را بالا برد و کسی طرف آن نرفت و مردم برای حفظ سرمایه خود به سراغ طلا رفتند در حالی که راه حل این موضوع رونق مسئله اقتصاد است.

لاریجانی با اشاره به اینکه "گاهی وقت‌ها واردات بی‌رویه به تولید داخلی ضرر می‌زند"، حضور مردم در عرصه اقتصاد را بسیار تاثیرگذار دانست و گفت:‌ ما باید فضا را برای عملی کردن این ظرفیت‌ها آماده کنیم.

وی تصریح کرد: در این میان نقش رسانه‌ها نیز بسیار موثر است و نباید آنها فضای مخربی را در خصوص منافع ملی ایجاد کنند.

وی گفت: برای مثال وقتی طرح تسهیل فضای کسب و کار مطرح بود، یکی از روزنامه‌ها تیتری زد و گفت: این طرح به نفع تنها یک درصد جامعه است در حالی که این از نظر بنده یک دعوای سیاسی است و مسئولیت رسانه این نیست که این کارها را بکند، این بحث‌ها پوپولیستی است که به اقتصاد ضربه می‌زند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر موضوع وحدت در فضای داخلی کشور با بیان اینکه باید دعواها و تشنج‌ها کاهش یابد،‌ گفت: برخی دعواهای حیدری- نعمتی نه تنها نفعی ندارد بلکه آرامش را به هم زده و سرمایه‌گذار را مضطرب می‌کند.

وی با بیان اینکه وقت برای اوقات تلخی‌های سیاسی بسیار است، تصریح کرد: برخی نزاع‌ها جنبه کینه‌توزانه دارد و به نفع کشور نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان ضمن تقدیر و تشکر از برگزاری این همایش اظهار داشت:‌ ما هم در مجلس این آمادگی را داریم که ضمن همکاری از دستاوردهای این همایش‌ها استفاده کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس