نوبخت: لایحه اصلاح ساختار بودجه به مجلس ارائه می‌شود

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: آثار کرونا تاکنون روی منابع دولت اثر گذاشته است. این در حالی است که یکی از مؤلفه‌های تامین منابع مالی در سال جاری فروش نفت بوده است.

به گزارش مشرق، محمدباقر نوبخت معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه بودجه امروز (سه‌شنبه 19 فروردین) در جلسه علنی مجلس که درباره شیوع کرونا و تاثیرات آن در کشور برگزار شده بود، اظهار داشت: آثار کرونا تاکنون روی منابع دولت اثر گذاشته است.

وی افزود: یکی از مؤلفه‌های تامین منابع در بودجه سال جاری فروش نفت و فرآورده‌های آن بوده که با عنایت به کاهش تقاضای جهانی و افت قیمت نفت می‌توانیم اعلام کنیم بیماری کرونا روی منابع ریالی ما تاثیر گذاشته است.

بیشتر بخوانید:

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به دریافت مالیات در کشور افزود: با توجه به شرایط رکود و تصمیم دولت برای همراهی با بنگاه‌های تولیدی و کسب و کارهای خرد در این بخش امحال سه ماهه را اعمال کردیم که از نظر درآمدهای دولت از بخش مالیات این بخش هم با عدم تحقق مواجه شد. لذا فقط بخش واگذاری دارایی‌های مالی دولت باقی مانده است.

نوبخت خاطرنشان کرد: با  منابع فعلی دولت، مخارج غیرقابل اجتناب هم داشته‌ایم که این منابع نه تنها روی خزانه و منابع عمومی و بودجه‌ای تاثیر گذاشته است بلکه باید بگویم ما باید بخشی از تعهدات مان مانند پرداخت 40 و اندی هزار میلیارد ریال یارانه ماهانه و 30 و اندی هزار میلیارد ریال یارانه معیشتی و 12 هزار و 500 میلیارد تومان برای خرید تضمینی گندم و 5300 میلیارد تومان برای حمایت از طرح سلامت و 5500 میلیارد تومان سهم دولت برای پرداخت به نهادهای حمایتی باید تحقق پیدا کند البته فردا هم قرار است4400 میلیارد تومن برای یارانه‌ها پرداخت شود ضمن اینکه پرداخت 10 فروردین یارانه معیشتی بنزین هم انجام شد.

* مصرف بنزین از 90 میلیون لیتر به 42 میلیون لیتر در روز رسیده است

وی گفت: مصرف بنزین از 90 میلیون لیتر در روز در حال حاضر به 42 میلیون لیتر رسیده است و آنچه می‌توانستیم از محل صرفه جویی بنزین داشته باشیم و بتوانیم به کشورهای همسایه صادرات کنیم به دلیل وضعیت کرونا در آنجا، امکان پذیر نیست.

رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد:‌امکان تاخیر در حقوق‌ها و یارانه‌ها وجود ندارد به همین دلیل دولت باید هنر زیادی به خرج داده تا جایی که امکان دارد طرح‌های عمرانی و پروژه‌هایی که مردم انتظار دارند اجرایی و دنبال کنند.

نوبخت گفت: در حوزه سلامت تلاش کردیم ضمن پرداخت اعتبارات این بخش به ویژه اعتبار بیمه سلامت را بدهیم چرا که این بیمه فقط زمانی که اعتبارات لازم را کسب کند می‌تواند به مردم خدمات ارائه کند.

* صد در صد اعتبارات بهداشت درمان تا فردا تسویه می‌شود

وی افزود: سیاست دولت پرداخت صد در صد اعتبارات بیمه سلامت است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: امروز یا فردا همه صد در صد اعتباراتی که مربوط به حوزه ردیف‌های بهداشت و درمان است تسویه خواهد شد.

نوبخت افزود:‌ تاکنون 3560 میلیارد تومان به صورت ویژه برای تقویت ستاد ملی کرونا و ستاد کرونای تهران بزرگ و استان‌ها به عنوان تنخواه پرداخت کرده‌ایم، ضمن اینکه 600 میلیارد دیگر هم در نظر گرفته‌ایم که به برخی از دانشگاه‌هایی که نیازی به تنخواه مجدد دارند، داده شود.

وی خاطرنشان کرد: برای ماه‌های آینده بالغ بر 12 هزار و 400 میلیارد تومان برای تجهیزات بیمارستانی و به منظور مقابله با کرونا و همچنین برای تامین دارو و برای البسه و پوشاکی که به صورت ویژه کادر درمانی نیاز دارند و برای خرید کیت‌های آزمایشگاهی و همچنین برای جبران کمبود درآمدهای اختصاصی دانشگاه‌های علوم پزشکی پرداخت خواهیم کرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: کرونا باعث شد تا اقدامات و خدمات درمانی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی متوقف شود. لذا این دانشگاه‌ها انتظار دارند مجدد دولت به آنها کمک کند.

* اعتبار 12400 میلیارد تومانی برای تجهیزات بهداشت و درمان

نوبخت گفت: دولت در معرض آسیب سخت کرونا و تبعات آن قرار گرفته ولی با این وجود 12400 میلیارد تومان طراحی کرده‌، لیست کرده و به همه شرکت‌های داخلی و دانش بنیان اعلام کردیم تا بتوانیم لیست مورد نیاز وزارت بهداشت و درمان برای خرید آن تجهیزات ارائه دهیم.

وی افزود: اگر شرکت‌های دانش بنیان داخلی بتوانند تجهیزات مورد نیاز وزارت بهداشت را تهیه کنند حتی یک سنت از خارج را خریداری نخواهیم کرد. 

رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: با اجازه صورت گرفته از مقام معظم رهبری توانستیم یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی برداشت خواهیم کرد تا بتوانیم برای ماه‌های آینده وزارت بهداشت به جهت مدیریت و مقابله با کرونا هزینه کنیم.

*دولت خود را موظف به حمایت از کسب و کارها می‌داند

نوبخت گفت: کسب و کار مردم و مغازه داران هم در اثر کرونا آسیب دیده است ولی دولت با وجود تحمل همه سختی‌های تامین اعتبارات خود را موظف کرده جامعه هدف را شناسایی کرده و در حد مقدورات خود به آنها کمک کند.

وی افزود: ما سه میلیون نفر از افرادی که بر اساس آمارهای دولت حقوق ثابت نداشتند را شناسایی کرده‌ایم و مالکیت دیگری هم ندارند به همین جهت دولت از 200 هزار تا 600 هزار تومان در اسفند ماه به این افراد پرداخت کردیم. مرحله دیگر هم تا چند روز آینده در فروردین انجام خواهد شد. 

نوبخت خاطرنشان کرد: قرار است دو مرتبه دیگر هم به حساب این سه میلیون نفر یارانه کرونایی پرداخت کنیم که در مجموع دولت در 4 وعده یارانه‌ای از آنها حمایت خواهد کرد.

* تا فردا به 4 میلیون نفر از افراد روزمزد یارانه یک تا دومیلیونی پرداخت می‌کنیم

وی گفت:‌ دولت به سراغ افرادی که حقوق داشتند اما حقوق آنها روزمزد و یا فصلی درآمد داشتند آمد و به همین دلیل تخمین دولت از این افراد حدود 4 میلیون نفر بود که برای آنها هم  امروز یا فردا به حساب یارانه‌شان بین یک تا دو میلیون تومان واریز خواهیم کرد و با یک تنفس چند ماهه از محل پرداخت یارانه پرداختی به آنها به تدریج ظرف دو سال اقساط آنها را دریافت خواهیم کرد. به همین دلیل حدود 6 هزار میلیارد تومان منابع مالی لازم را در نظر گرفته‌ایم. این در حالی است که بانک‌ها سود 12 درصدی از این پرداخت مطالبه کرده‌اند اما دولت اجازه چنین کاری را نداده و اعلام کرد که باید سود این تسهیلات پرداختی 4 درصد باشد و به همین دلیل سازمان برنامه و بودجه مامور شد که 8 درصد سود این تسهیلات را پرداخت کند.

* کارت خرید یک میلیون تومانی برای تمام یارانه بگیران

رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: روز گذشته هم در دولت مصوب شد که برای 78 میلیون نفر مردم یارانه بگیر یک میلیون تومان در صورت متقاضی بودن به کارت خریدشان واریز کنیم.البته بانک‌ها مطالبه 12 درصد سود از این تسهیلات کرده‌اند.

* شناسایی یک میلیون واحد تولیدی آسیب دیده و اعطای تسهیلات به ازای هر کارگر

نوبخت گفت: برخی بنگاه‌های اقتصادی هم دچار مشکلات اقتصادی هستند و اگر به وضعیت و مشکلات آنها رسیدگی نکنیم کارگران آنها اخراج خواهند شد. دولت سه میلیون واحد تولیدی را شناسایی کرده است که باید بر اساس تعداد کارکنان و کارگرانشان تسهیلات لازم بدهد که این تسهیلات بین 12 تا 14 میلیون تومان به ازای هر کارگر است؛ اعتبار در نظر گرفته دولت 75 هزار میلیارد تومان است که دولت بنا دارد با اعطای تنفسی چند ماهه دوره گذار بیماری کرونا و آثار اقتصادی آن را پشت سر بگذارد.

وی تصریح کرد: با 10 ردیف و بسته شغلی امهال پرداخت مالیات را برای این قشر در نظر گرفته‌ایم تا به آنها کمک کنیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت:دولت هم اکنون در حال مدیریت تعهداتش به کارمندان و افراد شاغل در پروژه‌ها و کارهای عمرانی است ضمن اینکه باید نسبت به کسب وکارها هم ایفای وظیفه داشته باشیم و منابع آنها را تامین کنیم. 

نوبخت تصریح کرد:‌دولت به هیچ  وجه اظهار عجز و ضعف نخواهد کرد چرا که خداوند یار ماست و ما انشاالله با موفقیت از دوره سخت فعلی عبور خواهیم کرد.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 2
  • روحیه IR ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۹
    8 2
    غصه نخور ، یا دست تو جیب حسابهای بانکی خودتون باید بکنید یا اینکه شماها هنر دست تو جیب مردم کردن رو خیلی بهتر از اینا بلدید
  • IR ۲۲:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۹
    0 0
    آخی..... گشنه موندن آقازاده‌ها... کمتر از همیشه بهشون رسیده کمتر حق الناس میل نمودن .... طفلی هاااا
  • IR ۲۲:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۹
    0 0
    چرا کرونا رو بعضی ها اثر نکرده؟
  • IR ۰۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۰
    0 0
    آقای نوبخت برای کمبود بودجه می توانید از حساب ذخایر نظام استفاده کنید ! مگر شما نبودید که برای توجیه پرداخت حقوقهای نجومی و عدم اصلاح آن گفتید که نجومی بگیرانی مانند آقای صفدر حسینی از ذخایر نظام هستند ؟! الان می توانید از حساب این ذخایر نظام برای رفع کمبودهای مالی استفاده کنید !
  • IR ۰۶:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۰
    0 0
    وای به ان روزی که پول بیت المال یک کشور رو بدند دست یک عده دزد اصلاحاتی
  • IR ۱۷:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۰
    0 0
    افزایش وضعیت فوق العاده کرونا و بحرانهای اقتصادی در کشورهای مختلف و با کاهش تقاضا برای نفت ، کشورهایی مانند ما دچار مشکل مالی جدی خواهند شد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس