کد خبر 1063956
تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۶
کرونا

پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به‌تازگی یک نظرسنجی ملی انجام داده تا مشخص کند مردم ایران دردوران شیوع ویروس کرونا بیشتر نگران چه موضوعات جامعه‌شناختی هستند.

به گزارش مشرق، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌منظور بررسی جامعه‌شناختی آسیبهای روانی کرونا یک نظرسنجی ملی به‌راه انداخته است تا مشخص کند در این دوران مردم ایران بیشتر نگران چه موضوعاتی هستند. این نظرسنجی با عنوان «بررسی دیدگاه شهروندان در خصوص کرونا» در سطح کشور و به‌صورت تلفنی در هفته آخر فروردین 1399 انجام شده است.

بیشترین آمار نگرانی مردم ایران بر اساس این نظرسنجی نگرانی ابتلا به ویروس است، در واقع 61.3 درصد از مردم نگران ابتلای خود یا یکی از افراد خانواده خود به ویروس کرونا هستند.

بیشتر بخوانید:

اما در کمال تعجب در این نظرسنجی 19.7 درصد از مردم از ابتلای خود یا افراد خانواده به این ویروس نگران نبوده‌اند و 18.1 درصد هم این نگرانی را تا حدودی عنوان کرده‌اند.

شیوع این ویروس در کشور به‌جز تبعات جانی تبعات اقتصادی هم به‌همراه داشته است که با طرح این سؤال که اصلی‌ترین مشکل مردم در این دوران چه بوده درصد پاسخگویی به این شرح اعلام شده است: ترس و نگرانی از بیماری (با فراوانی 56.9 درصد) و کاهش درآمد (با فراوانی 54.3 درصد).

با این پاسخها مشکلات اصلی شهروندان به 6 دسته کلی تقسیم شده و بیشترین مشکلاتی که آنها به آن دچار شده‌اند به این شرح اعلام شده است: مشکل در پرداخت قسط (با فراوانی 43.4 درصد)، وسواسی‌شدن (با فراوانی 38.4 درصد)، ازدست‌دادن شغل (با فراوانی 27 درصد)، افسردگی (با فراوانی 22.6 درصد)، تأخیر در پرداخت اجاره‌خانه (با فراوانی 22.2 درصد) و دعوا و اختلاف بین اعضای خانواده (با فراوانی 16 درصد).

این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد زنان نسبت به مردان، بیشتر دچار نگرانی ناشی از ابتلای به ویروس کرونا هستند.

تحصیل‌کرده‌ها بیشتر می‌ترسند!

پاسخگویان دارای تحصیلات دانشگاهی نیز در قیاس با افراد بدون تحصیلات دانشگاهی بیشتر ترس ابتلای به این ویروس را دارند، همچنین همه گروه‌های سنی گرفتار ترس و استرس ابتلای به ویروس کرونا شده‌اند.

نظرسنجی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات درباره کرونا نشان می‌دهد مردان در مقایسه با زنان بیشتر دچار کاهش درآمد شده‌اند. پاسخگویان بدون تحصیلات دانشگاهی نیز نسبت به افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند بیشتر با مشکل کاهش درآمد مواجه شده‌اند.

یافته‌های این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد مردان نسبت به زنان بیشتر در پرداخت قسط به مشکل برخورده‌اند. گروه سنی 30 تا 44 سال نیز بیشتر از سایر گروه‌ها در بازپرداخت اقساط دچار مشکل شده است. پاسخگویان بدون تحصیلات دانشگاهی نیز نسبت به افراد دارای تحصیلات دانشگاهی بیشتر اظهار کرده‌اند که در پرداخت باقی‌مانده اقساط خود دچار مشکل شده‌اند.

بر اساس این نظرسنجی، 28.8 درصد از پاسخگویان بر این باور هستند که بین 6 ماه تا یک سال همچنان درگیر کرونا به‌شکل فعلی خواهیم بود، از سوی دیگر 46.1 درصد، مدت زمانی کمتر از 3 ماه را به‌عنوان میزان استمرار بحران کرونا پیش‌بینی کرده‌اند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس