به گزارش مشرق، سازمان ملل هشدار داد جهان در عرض چند ماه آینده با قحطیهای مختلف در مقیاس بسیار بزرگ مواجه خواهد شد که ۱۳۰ میلیون نفر دیگر را به آستانه گرسنگی شدید میکشاند.
دیوید بیزلی، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا در سخنرانی هشدار دهنده خود، گفت: قحطی در بدترین سناریوی ممکن، در حدود ۳۶ کشور بوجود خواهد آمد. به گفته وی، ۱۰ کشور از کشورهای مورد ذکر با داشتن بیش از یک میلیون گرسنه، هماکنون هم با قحطی مواجهند. او دلایل این پیشبینی را درگیریها، رکود اقتصادی، کاهش کمکها و سقوط قیمت نفت اعلام کرد و خواستار اقدام فوری برای جلوگیری از فاجعه شد.
دیوید بیزلی به شورای امنیت سازمان ملل گفت: در حالی که با همهگیری کووید-۱۹ مبارزه میکنیم، در آستانه همهگیری گرسنگی قرار داریم. همچنین این خطر جدی وجود دارد که انسانهای بیشتری به دلیل تاثیر اقتصادی کووید-۱۹ جان خود را از دست بدهند، تا خود ویروس.
برنامه جهانی غذا پیش از این هشدار داده بود سال ۲۰۲۰ برای کشورهای زیادی که فقر یا جنگ ویرانگر آنها را درگیر کرده، سال بسیار بدی خواهد بود. بر اساس پیشبینی قبلی این نهاد، ۱۳۵ میلیون نفر در سال ۲۰۲۰ با بحرانهای گرسنگی و یا بدتر از آن روبرو خواهند بود. حالا با پیشبینیهای جدید این رقم تقریباً دو برابر شده است. اگر این رقم به ۸۲۱ میلیون نفری که با کمبود مواد غذایی به صورت دائمی مواجهند اضافه شود، بیش از یک میلیارد نفر در جهان با شرایط سخت مواجه خواهند شد.
این سازمان در گزارش سالانه خود درباره بحران غذا نام ۵۵ کشور را که در معرض خطر قحطی قرار دارند ذکر و هشدار داد سیستمهای بهداشتی شکننده آنها توانایی مقابله با تاثیر ویروس کرونا را ندارد و با شیوعهای کوچکتر هم فرو میپاشد.