به گزارش مشرق، آیت الله اعرافی مدیر حوزههای علمیه با تبریک قرار گرفتن در آستانه ماه مبارک رمضان و همچنین هفته سلامت، گفت: همه باید قدردان مردم باشیم که همکاری و تعاون خوبی داشتند، همچنین باید تقدیر و تشکر کرد از شما و از همه کادر درمانی استان و پزشکان، پرستاران، بهیاران و همه کسانی که در خط مقدم مقابله با ویروس کرونا بودند و بهخصوص باید تشکر کرد از جوانان و گروههای جهادی و بسیجی و خصوصاً از نهادهای انقلابی و بهویژه از طلاب و روحانیون جهادی که در این ایام بهخوبی ایثار و ازخودگذشتگی خویش را به نمایش گذاشتند.
وی افزود: در این ایام تلاش شد ستاد بحران و حوادث حوزه جهت خدمترسانی به مجاهدین عرصه سلامت، بیماران و داغداران و آسیبدیدگان این بلیّه فعال شود و در این راه قدمهای خوبی برداشته شد و این ستاد بهصورت شبانهروزی فعال بوده است.
بیشتر بخوانید:
مدیر حوزههای علمیه بیان داشت: فرزندان ملت در حوزههای علمیه چون همیشه، در این ابتلای همگانی نیز در کنار ارائه خدمات به مردم در جهت ابلاغ و تحقق مطالبات و دغدغههای مردم شریف ایران کوشیدهاند و همچنین ضمن مشارکت در مجاهده نورانی در تأمین مایحتاج مردم و خدمترسانی از محله تا بیمارستان و از بیمارستان تا آرامستانها تلاش کردهاند تا پاسدار حریم شریعت مقدس باشند و در این راستا ضمن تبیین مبانی دینی، پاسخگوی صدها سؤال پرتکرار و ارائهدهنده هزاران مشاوره روزانه بودهاند. حوزه علمیه مفتخر است که با اعتماد جامعه ایمانی و خیّرین توانسته در تأمین بخشی از نیازهای بهداشتی و معیشتی مردم در این ایام عسرت گامهایی در خور بردارد.
آیت الله اعرافی خاطرنشان ساخت: من در دوماه گذشته همه فعالیتهای خود را کنار گذاشتم و همه اوقاتم را صرف دو کار مهم کردم؛ اول ساماندهی و تقویت آموزش مجازی حوزه که در این طرح مهم و در سطوح پایه حوزه قریب به صددرصد فعالیتهای آموزشی را به فضای مجازی بردیم و بهلحاظ پیشرفت در محدودههای آموزشی از سالهای دیگر جلوتر هستیم و خوشبختانه در این عرصه گام بزرگی در جهت مجازیسازی و بهرهگیری از فناوری نو برداشته شد که در شرایط عادی شاید میسر نمیشد.
وی ادامه داد: کار دومی که بنده در این دو ماه اخیر دنبال میکردم ارتباط با این بلای اجتماعی بود که بتوانیم در این رابطه یک نقش درست، عاقلانه و منطقی مبتنی بر مبانی ایفا نماییم.
امام جمعه قم خاطرنشان ساخت: اولاً با عنایتی که رهبری معظم انقلاب و مراجع معظم تقلید داشتند، واقعاً از نهاد عالی حوزه که مرجعیت باشد، یک موضع یکدست و یکصدا از حوزه شنیده شد و همه نهادهای حوزوی در این رابطه هماهنگ عمل کردند و بحمدالله از حوزه یک صدای واحد بلند شد و سعی شد اساتید و فضلا در یک مسیر قرار گیرند و کار به سامان خوبی رسید و تلاش شده است این روند نیز ادامه داشته باشد.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به مکاتبات اخیر خود با رهبران دینی جهان گفت: در این مدت بیش از 100 مکاتبه با رهبران دینی جهان صورت گرفت که بازتابهای وسیعی نیز داشت.
آیت الله اعرافی با اشاره به لزوم پرهیز از خرافهگرایی و انحراف در مواجهه با حوادث و بلایا گفت: ما بهلحاظ مکتبی و فلسفی و کلامی در این گونه حوادث، نباید در دام تفکرات غلط و انحرافی بیفتیم، و حوزه باید بتواند در این گونه حوادث یک فکر منسجم به جامعه ارائه دهد که ما نیز این نکته کلیدی را دنبال میکنیم.
وی اضافه کرد: در عرصه پاسخ به سؤالات و شبهات مربوط به کرونا، حرکتهای خوبی صورت گرفت و در شبکههای مجازی به بیش از 100 سؤال مطرح، بهخوبی پاسخ داده شد و یک منطق درست و عقلانی به مردم ارائه گردید و در بحث مشاوره نیز فضلای حوزه که در زمینه مشاوره تخصص کافی داشتند بهخوبی ورود کردند و در این زمینه نیز خدمات خوبی به مردم و متقاضیان ارائه شد.
امام جمعه قم با انتقاد از کسانی که در این ایام به حوزه و نهاد روحانیت نسبتهای ناروا میدادند، گفت: اینگونه اتهاماتِ دور از واقع آنقدر واضحالبطلان هستند که حتی نیازی به تکذیب نیست و ملت فهیم ایران و حتی مخاطبان بینالمللی شاهد نقشآفرینی مثبت و تبلور گفتمان عقلانیت در قاطبه تصمیمسازیهای نهاد حوزه بودهاند ولی بهعنوان کسی که در جریان همه جزئیات بوده عرض میکنم که از سوی حوزه و روحانیت و نهادهای دینی هیچ گونه فشاری وجود ندارد، مطلقاً چنین چیزی که ستاد ملی مبارزه با کرونا تحت فشار حوزه برای باز کردن اماکن زیارتی و مذهبی است صحت ندارد و مطلقاً چنین چیزی وجود نداشته است، ما نهایت همکاری را با ستاد ملی مبارزه با کرونا داریم و در این که اماکن زیارتی باز شود یا نشود ما کاملاً تابع پروتکلهای وزارت بهداشت هستیم و نظر کارشناسی را اصل و مبنایی فقهی و دینی میدانیم.
وی اعلام کرد: روشن است که این موضع رسمی کل حوزه است که ما نگاه کارشناسی و علمی را اصل میدانیم و اکنون نیز در ادامه کار در کنار وزارت بهداشت و نهادهای متولی قرار داریم و زین پس نیز در پیامدهای اقتصادی و آثار اجتماعی پساکرونا، نهاد حوزه و روحانیت، با تقرب به خدای متعال، برای مردم و در کنار مردم و دوشادوش خادمین ملت خواهند بود.
آیت الله اعرافی با اشاره به جایگاه ویژه و ممتاز قم در کشور و جهان اسلام گفت: قم باید در عرصه بهداشت و فرهنگ عمومی سرآمد باشد و مسئولین بهداشتی کشور باید در کنار توجه به سلامت جسمی مردم به سلامت معنوی و روانی مردم نیز توجه کافی داشته باشد و برای تحقق این امر مهم ما آماده همکاری با وزارت بهداشت هستیم.
وی افزود: در عرصه طب سنتی نیز باید از هر کار افسارگسیخته و ناروایی پرهیز شود و با تکیه بر فرایندهای علمی و دانشی از هر تجربهای برای کاستن آلام مردم و مداوای بیماران بهره برد.