به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
فرشاد مؤمنی کارشناس اقتصادی حامی دولت، ضمن بیان مطلب فوق افزود: اگر روند فعلی متوقف نشود، بههمریختگیهای ایجادشده از کانال بورس از نظر مشکلآفرینی برای اقتصاد ملی بسیار بیش از گذشته بوده و بیشتر نیز خواهد شد.
مؤمنی در گفتوگو با ایلنا با اشاره به تحولات روی داده در بازار سرمایه، گفت: رشد خطرناک و حبابی بورس کشور، بزرگترین خطری است که اقتصاد ایران را در سال ۹۹ تهدید میکند و متاسفانه کسانی که میدانند این موضوع چه فجایعی میتواند در سرنوشت بنگاهها و مردم داشته باشد، سکوت کردهاند. او تصریح کرد: باید امیدوار بود که قبل از منتهی شدن این مسیر به بحرانهای عمقیافته جدید، نهادهای نظارتی مسئول، نقش بایسته خود را ایفا کنند.
بیشتر بخوانید:
جزئیات عرضه سهام بانکها با ۲۰ درصد تخفیف
واکنش محسن رضایی به توضیحات روحانی درباره بورس
اگر شرایط دوران بعد از کرونا را نیز نادیده بگیریم رشد مشکوک چندماهه اخیر بورس در شرایطی که بالغ بر نصف ارزش این بورس به بنگاههای معدنی و به اصطلاح صنعتی وابسته به نفت و گاز و انرژی است که قیمت آنها در مقیاس جهانی سقوط بیسابقه کرده است، معنی مشکوک بودن را بهتر میشود، درک کرد.
این استاد دانشگاه افزود: از منظر ساختار نهادی ضدتولیدی داخلی نیز در شرایطی که کشور بیسابقهترین رکودها را تجربه میکند جهش بورس به اندازه دوبرابر سایر حیطههای تاثیرپذیر از تب سوداگری مانند زمین، مسکن و ارز به وضوح واقعیت را به نمایش میگذارد. مشاهده میشود حباب سهام برخی شرکتهای ورشکسته تا چهار برابر افزایش یافته است. همچنین تورم ارزش داراییهای بورس در دو سال اخیر چیزی حدود ۶۰ درصد از قیمت ارز در سال ۹۷ بیشتر شده و از دوبرابر جهشهای قیمتی مسکن نیز فراتر رفته است. این کارشناس اقتصادی یادآور شد: از سوی دیگر، این تحولات بابی برای زحمت نکشیدن و از طریق سوداگری، برخورداری رانتی و ضدتوسعهای پیدا کردن، فراهم میکند که ریشههای تولید را خواهد سوزاند. مومنی بیان کرد: در همه دنیا سرمایهگذاری در بورس از طریق تمهیدات نهادی سنجیدهای صورت میگیرد تا این منابع مالی در خدمت تامین مالی بنگاهها باشد؛ اما آنچه در ایران مشاهده میکنیم هیچ نسبتی با آن ندارد و هیچ کنترلی بر مناسبات سوداگرانه اعمال نمیشود.