کد خبر 1066884
تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۰
شورای امنیت

یکی از دیپلمات‌های شورای امنیت پیش‌بینی کرده است که قطعنامه پیشنهادی واشنگتن برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل در همان بدو ورود به شورای امنیت متوقف خواهد شد.

به گزارش مشرق، خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از دیپلمات‌های غربی گزارش کرد که واشنگتن در پیشبرد طرح خود برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران با نبرد دشواری در شورای امنیت روبرو خواهد بود.

یکی از مقام‌های آمریکایی که خواست نامش فاش نشود گفت که واشنگتن راهبرد خود را برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران با بریتانیا، فرانسه و آلمان که از اعضای شورای امنیت و همچنین طرفین برجام هستند، به اشتراک گذاشته است.

بیشتر بخوانید:

طبق توافق هسته‌ای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران در اکتبر ۲۰۲۰ (آبان ۹۹) منقضی می‌شود و یک مقام آمریکایی آگاه اعلام کرد که واشنگتن پیش‌نویس قطعنامه تمدید این تحریم‌ها را به بریتانیا، فرانسه و آلمان ارائه داده است.

با اینحال، طبق گزارش رویترز، دیپلمات‌های سازمان ملل می‌گویند که این پیش‌نویس در اختیار ۱۱ عضو باقیمانده شورای امنیت از جمله روسیه و چین قرار داده نشده است.

یکی از دیپلمات‌های شورای امنیت که خواست نامش فاش نشود نیز در خصوص این قطعنامه تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران پیش‌بینی کرد: «در همان ابتدای ورود (به شورای امنیت) متوقف خواهد شد».

طبق گزارش رویترز، یک قطعنامه برای تصویب به ۹ رأی مثبت نیاز دارد و پنج عضو دائم شورای امنیت (روسیه، چین، ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و فرانسه) نیز به هیچ عنوان نباید آن را وتو کنند اما بنا به گفته دیپلمات‌ها، واشنگتن احتمالاً برای گرفتن مجوز روسیه و چین برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران با مشکل مواجه خواهد شد.

هیأت‌های نمایندگی روسیه و چین در سازمان ملل تاکنون به درخواست رویترز برای اظهارنظر درباره این گزارش پاسخ نداده‌اند.

طبق این گزارش، در صورتیکه شورای امنیت، تحریم‌های تسلیحاتی ایران را تمدید نکند، گام بعدی در طرح آمریکا تلاش برای فعال‌سازی «مکانیسم ماشه» برای بازگرداندن تمامی تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران است که شامل تحریم‌های تسلیحاتی نیز می‌شود.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در سال ۲۰۱۸ علیرغم پایبندی کامل ایران به مفاد برجام و مخالفت‌های جامعه بین‌الملل، به صورت یکجانبه از توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ خارج شد و از آن پس به امید وادار کردن ایران به بازگشت به میز مذاکره و موافقت با توافقنامه مورد قبول آمریکا، فشارهای حداکثری به تهران را افزایش داد که نه تنها نتیجه‌بخش نبود بلکه ایران نیز گام‌هایی را در راستای کاهش تعهداتش ذیل برجام برداشت.

با اینحال، مقام‌های دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا ادعا می‌کنند آمریکا با خروج از برجام این توافق را «نقض» نکرده و هنوز یکی از طرف‌های مشارکت‌کننده در آن محسوب می‌شود و به همین دلیل آنطور که گزارش روز گذشته نیویورک‌تایمز منعکس کرده است، پامپئو در تلاش است در راستای پیشبرد سیاست فشار حداکثری علیه ایران، با توسل به یکی از بندهای موجود در توافق هسته‌ای برجام، تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را تمدید کند.

یکی از دیپلمات‌های اروپایی که خواست نامش فاش نشود در خصوص تلاش واشنگتن برای فعالسازی مکانیسم ماشه در شرایطی که آمریکا دیگر از اعضای برجام نیست، توضیح داد: «از نقطه نظر شورای امنیت، اوضاع بسیار آشفته‌ای وجود خواهد داشت و صرفنظر از نوع تفکر بریتانیا، آلمان و فرانسه، دو کشور روسیه و چین حاضر نیستند وارد این تفسیرهای حقوقی شوند».

طبق گزارش رویترز، یکی از دیپلمات‌های اروپایی نیز که خواست نامش فاش نشود، درباره قطعنامه آمریکایی تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران گفت: «خیلی سخت است که خود را بعنوان ناظر موافق قطعنامه‌ای نشان دهید که تصمیم دارید از آن خارج شوید؛ خواه در آن (قطعنامه) باشید یا نباشید».

ماده‌ای در برجام که مقام‌های دولت آمریکا مدعی هستند می‌توانند از آن برای بازگرداندن تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران استفاده کنند «ساز و کار حل و فصل اختلافات» است که با نام‌های دیگری مانند «مکانیسم ماشه» یا «ساز وکار بازگشت خودکار تحریم‌ها» هم شناخته شده است.

 ادعای جدید آمریکایی‌ها در حالی مطرح شده که پیش از این مقام‌های دولت این کشور هم اعتراف کرده‌اند واشنگتن دیگر طرف مشارکت‌کننده در برجام نیست.

«محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران روز گذشته (دوشنبه) طرح آمریکا برای فعالسازی مکانیسم ماشه را رد کرد و گفت که واشنگتن باید رؤیاپردازی خود را کنار بگذارد.

مدت‌ها است که «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا تلاش دارد تا تحریم‌های تسلیحاتی ایران را تمدید کند، با اینحال، کارشناسان می‌گویند آمریکا از آن جهت که اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از برجام خارج شده جزء طرف‌های مشارکت‌کننده در «برجام» نیست و نمی‌تواند از بندهای این توافق برای تمدید تحریم‌ها علیه ایران استفاده کند.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • علی خدایی IR ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
    18 19
    اگر تحریم های تسلیحاتی کشورمان بر داشته شود نباید از دیگر کشور ها سلاح زیادی بخریم تمرکزمان این باشد که به داخل نگاه کنیم و بر روی برنامه و طرح های خودمان سرمایه گذاری کنیم نه اینکه مثلا از فلان کشور سلاحی بخریم و با هزاران مشگل دیگر باید هر آنچه که نیاز داریم متکی بر توان داخل نیرو های مسلح خودمان ساخته بشود و خدا را شکر که توان ساخت هر آنچه که مورد نیاز هست را داریم فقط اراده می طلبد
    • IR ۱۶:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
      19 1
      14:40 با احترام به نظر شما، به نظر بنده خود اهالی فن در نیروهای مسلح بهتر میدونن چی نیاز دارن، کدوم بهتره. چقدر بودجه دارن و... و حتمأ بهترین تصمیم رو بر اساس فاکتورهای متعدد خواهند گرفت.
  • ناظر باهوش IR ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
    21 9
    تحریمم نباشیم تنها کشورایی ک ب ما ممکن بود سلاح بدن روسیه و چین هستن،،،با نگاهی ب گذشته متوجه میشیم همون کشورام با اینحال ک تحریمی نبود صرفا تحت فشار امریکا حاضر نبودن به ایران سلاح مهم بدن، قضیه اس ۳۰۰ ک دگه همه یادشونه،، الانم همونه حتی اگه تحریمم نباشیم امریکا به کشورا فشار میاره ک با ایران معامله نکنن و اونام نمیکنن
  • IR ۱۵:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
    14 10
    انشالله پس از رفع تحریم تسلیحاتی ایران از سوی سازمان ملل باید خرید تسلیحات پیشرفته تؤام با ورود دانش ساخت آن تسلیحات در جهت بومی سازی باشد .مثل خرید تسلیحات توسط چین و هند از روسیه و خرید تسلیحات پاکستان از چین که ساخت مشترک انجام میشود
    • IR ۱۸:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
      7 2
      باشه حتما روسیه و چین هم بهت دانش ساخت میدن.
  • AE ۱۶:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
    21 4
    روسیه حتی هواپیمای مسافربری هم به ما نفروخت فقط روی کاغذ لغو خواهد شد
    • IR ۲۲:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
      0 0
      روسیه فروخت اما حسن گرین کارت اجازه نداد. رفت 50 تا ایرباس سفارش داد که اون هم فرانسوی ها یکی دو تا تحویل دادند و پول پرداخت شده برای مابقی هواپیما ها رو هم کشیدند بالا.
  • IR ۱۸:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
    15 10
    به احتمال زیاد آمریکاییها موفق میشن اونارو قانع کنن. یه سری امتیاز میگیرن بعد اوکی میدن. حتی اگر تمدید نشه در عمل نمیفروشن. اگر بفروشن چیز به درد بخور نمیفروشن. اگر چیز به درد بخور بفروشن تکنولوژی نمیفروشن. تازه اگر تکنولوژی بفروشن تکنولوژیشون در مقابل تکنولوژی آمریکا و اسرائیل هیچ نیست. نمونه اش داستان پانتسیرها و بوکها بود تو ادلب. تازه اون تکنولوژی ترکیه بود که عقبتر از تکنولوژی آمریکا و اسرائیله. پس توصیه میکنم به طرفدارای مشرق خیالبافی نکنید.
    • IR ۲۱:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
      0 0
      معلومه هیچی از مسائل نظامی و تسلیحات نمی دونی
    • IR ۰۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۰
      2 0
      نظرت درباره پاتریوت چیه
  • IR ۰۰:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۰
    0 0
    ان شاالله هرچی به صلاحمونه پیش بیاد اما اگه از NPT خارج بشیم و بازرسا رو برفرستیم خونشون میفهمن چه غلطی کردن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس