به گزارش مشرق، فدراسیون فوتبال میگوید پیش نویس اساس نامه این فدراسیون بعد از ساعتها بررسی مورد قبول اعضای هیات رئیسه قرار گرفته و تغییرات مدنظر فیفا مطابق آییننامه جهانی اعمال شده و آماده ارسال به این نهاد بینالمللی است.
با این حال مهدی محمدنبی، دبیرکل فدراسیون فوتبال در مصاحبه کوتاه خود پیرامون تغییرات در اساسنامه به برخی موارد از جمله خروج مسئولان نهادهای دولتی از جمله وزیر ورزش و معاونش از مجمع و سلب ریاست مجمع از ایشان پاسخ نداده و مشخص نیست که اساس نامه جدید تا چه حد دست خوش تغییرات قرار گرفته است.
با این وجود، اعضای هیات رئیسه بعد از کشمکشهای فراوان پاسخ یکی از ابهامات را دادهاند که مربوط به ماهیت فدراسیون فوتبال میشود که قرار است به عنوان نهاد عمومی غیردولتی شناخته شود. طبق این قانون، نهادهای دولتی میتوانند بر عملکرد فدراسیون نظارت کنند اما این اتفاق در تقابل با انتظارات فیفاست که تاکید دارد دولتها نقش حمایتی داشته باشند و از دخالت در امور فدراسیونها پرهیز کنند.
بیشتر بخوانید:
تقابل باشگاهها و استانها در اصلاح اساسنامه فوتبال
حسن غفاری، عضو هیات رئیسه انتقالی فدراسیون فوتبال در سال ۸۶ درباره تعریف فدراسیون فوتبال به عنوان یک نهاد غیردولتی و واکنش فیفا نسبت به این موضوع میگوید: من فکر میکنم فیفا با لغت غیردولتی قانع شود. حدس میزنم آنها ایرادی به عمومی غیردولتی نگیرند چرا که برای آنها استفاده از این کلمه کافی است. نهاد عمومی غیردولتی مصرف داخلی دارد.
این عضو سابق هیات رئیسه فدراسیون فوتبال در واکنش به اینکه آیا فیفا توضیحات بیشتری درباره نهادهای عمومی غیردولتی نمیخواهد گفت: حدس من این است که به این مساله ورود نمیکنند. آنها مانند ما نیستند که قانون را بپیچانند. خود فیفا هم در آییننامه خیلی شفاف نگفته است، فقط گفته دولت دخالتی نداشته باشد.
وی تاکید کرد: انتظار من این است که در ادامه دولت مانند سنوات گذشته در امور فوتبال دخالت کند و اعمال مدنظر خودش را جاری کند. ما همیشه برعکس چیزی که وجود دارد عمل میکنیم. در ایران وزیر ورزش دوست دارد در فوتبال نفوذ داشته باشد. حضور وزیر هم در مجمع به همین دلیل است.
همان طور که گفته شد، فدراسیون درباره سایر ایرادهای مدنظر فیفا از جمله خروج وزیر و معاون وزیر از مجمع توضیح نداده است. غفاری درباره این موضوع میگوید: وزیر ورزش و معاون او دارای سمت دولتی هستند و شک نکنید اگر ریاست مجمع بر عهده آنها باشد، فیفا حساس خواهد شد. در روز انتخابات، نماینده فیفا و AFC در مجمع حضور دارند و بر تمام موارد نظارت خواهند کرد.
عضو سابق هیات رئیسه پیشنهادی به مسئولان فدراسیون داد و گفت: به نظرم فدراسیون فوتبال به جای پنهانکاری، اساسنامه را روی سایت این فدراسیون بگذارد تا همه بخوانند و نظر بدهند. از نظر دادن ضرری به کسی نمیرسد. این پنهان کاریهاست که باعث مشوک شدن به فدراسیون میشود. شاید هم کار غلطی نشده اما حساسیت به وجود میآید.