به گزارش مشرق، دوپینگ همیشه یکی از نگرانیهای مسئولان و مدیران ورزشی در سراسر جهان بوده است به طوری که مسئولان آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ همواره به دنبال راههایی برای کاهش دوپینگ و مقابله با آن بودهاند.
بیشتر بخوانید:
کدام رشته ورزشی بیشترین دوپینگ را داشت؟
کشورهای مختلف هم با نمونهگیریهای متعدد سعی در کاهش دوپینگ داشتهاند اما با این شرایط در طول تاریخ بازیهای المپیک و رویدادهای مختلف جهانی شاهد کارشکنیهای مختلف بودهایم که میتوان به دوپینگ سیستماتیک روسیه در بازیهای المپیک زمستانی سوچی و نمونههای مثبت در بازیهای المپیک پکن و لندن با آزمایش مجدد اشاره کرد. البته در این بین نباید فسادهای صورت گرفته در وزنهبرداری را فراموش کرد که اخیراً از نمونههای مخفی شده دوپینگ در زمان ریاست تاماش آیان پرده برداشته شده است.
در ایران هم مسئولان ورزش کشورمان همیشه بر ورزش پاک و اعزام کاروانی بدون دوپینگ تاکید داشتهاند با این حال باز هم شاهد نمونههای مثبت در برخی رشتهها بودهایم. در سال 2019 حدود 1230 نمونه گرفته شد که 55 نمونه دوپینگ مثبت شد. بیشترین نمونهها نیز از فوتبال گرفته شده است. فدراسیون فوتبال با 377 نمونه اخذ شده در صدر قرار دارد.
آمارهای منتشر شده از نمونههای مثبت سال 1399 نسبت به تعداد نمونههای اخذ شده نشان میدهد کشتی با 21.21 درصد در صدر دوپینگیها قرار دارد و بعد از آن ورزش نابینایان با 14.29 درصد در جایگاه دوم قرار گرفته است. بیلیارد با 11.11 و هندبال با 10 درصد در ردههای بعدی جای گرفتهاند.
در زیر جدول را مشاهده میکنید:
با توجه به شیوع ویروس کرونا، آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ خواستار توجه ویژه کشورها به مقابله با این پدیده شوم شده است. با وجود محدودیتهای سفر، وادا از کشورها خواسته تا در صورت فراهم بودن شرایط تستگیریها را انجام دهند.