به گزارش مشرق، علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به مطالعات انجام شده از ابتدای اسفندماه تاکنون،گفت: براساس مطالعات پیشبینی میشود که 14 تا 20 درصد ساکنان شهر تهران تاکنون به بیماری کرونا مبتلا شدهاند.
زالی با اشاره به آمار مبتلایان در مناطق مختلف تهران و گستردگی جغرافیایی و جمعیتی، گفت: یافتهها حاکی از آن است که بیشترین میزان ابتلا به کرونا در تهران مربوط به منطقه ۴ شهری است که با ۹۰۰ هزار نفر، پرجمعیت ترین منطقه شهری و جغرافیایی تهران به شمار میرود.
به گفته وی منطقه ۲ تهران با جمعیت ۸۰۰ هزار نفر در رتبه دوم از نظر میزان ابتلا به کرونا قرار دارد و مناطق ۱۴ و ۵ نیز در ردههای سوم و چهارم قرار میگیرند.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران کمترین میزان ابتلا به کووید ۱۹ در مناطق شهری تهران را مربوط به مناطق ۲۱ و ۲۲ ذکر کرد.
وی افزود: بالاترین میزان مرگ و میر در تهران نیز به ترتیب مربوط به مناطق ۴، ۱۴، ۲ و ۵ است که با توجه به اینکه منطقه ۴ یکی از مناطق گسترده و پرجمعیت تهران است در رده اول از نظر میزان ابتلا به بیماری و مرگ و میر ناشی از کرونا قرار دارد.
زالی به منظور کنترل و پیشگیری از شیوع بیماری توصیه کرد: گروههای ۱۶ گانه پرخطر از جمله افراد بالای ۶۵ سال و مبتلایان به بیماریهای مزمن توسط مسؤولان ادارهها و بخشهای دولتی و خصوصی در فاز دورکاری قرار داده شوند. همچنین افرادی که به بیماری کرونا مبتلا شدند و یا طبق نظر پزشک دارای علایم مشکوک هستند، در منزل بمانند و تا دو هفته پس از زمان شروع علایم از حضور در محل کار اجتناب کنند.
بستری ۳۷۸ بیمار در بخشهای عادی و ویژه بیمارستانهای تهران
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران از بستری ۳۷۸ بیمار در بخشهای عادی و ویژه در بیمارستانهای تهران در روز گذشته خبر داد و گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۲۸۵ بیمار در بخشهای عادی و ۹۳ بیمار نیز در بخشهای ویژه با تشخیص کووید ۱۹ بستری شدند که نسبت به روز قبل شاهد افزایش آماری بودهایم.
وی افزود: ۶.۳ درصد مراجعان سرپایی به بخشهای بهداشتی و درمانی در طی این مدت نیاز به بستری در بیمارستان داشتند که نسبت به روز قبل حدود یک درصد افزایش داشته است.
به گفته زالی، ۳۰۷ نفر نیز در شبانهروز گذشته از بیمارستانهای تهران ترخیص شدند که تفاوت قابل توجهی نسبت به روز گذشته نداشته است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به نظارت کارشناسان بهداشت محیط و بهداشت حرفهای دانشگاههای علوم پزشکی مستقر در تهران بر نحوه اجرای پروتکلهای بهداشتی از سوی اصناف و مشاغل، خاطرنشان کرد: قرار است تیمهای نظارتی در قالب گشتهای مشترک متشکل از کارشناسان حوزههای بهداشتی، تعزیرات، نیروی انتظامی و نمایندگان اصناف در این نظارتها مشارکت داشته باشند.
به گفته زالی، در این بازدیدها در مرحله اول کارشناسان ضمن نظارت بر نحوه اجرای پروتکلهای بهداشتی به ارائه آموزش لازم و توزیع بستههای بهداشتی خواهند پرداخت و در مرحله بعدی در صورت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و تخلف با واحدها در چهارچوب قانونی برخورد میشود.