نشنال اینترست

یک نشریه آمریکایی در گزارشی خاطرنشان کرد ایران به بزرگ‌ترین قدرت موشکی خاورمیانه(غرب آسیا) تبدیل شده است.

به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه‌های خود نوشت:

نشنال اینترست نوشت: زرادخانه موشکی ایران کاملا چشمگیر بوده و برگرفته از درس‌هایی است که در جنگ ایران- عراق به دست آمده است. در آن جنگ، ایران آموخت که برخورداری از یک سیستم قوی دفاعی(تعداد زیادی از انواع موشک‌ها)، ساده‌تر و ارزان‌تر از یک سیستم تهاجمی مانند هواپیما است. زیرا این تجهیزات گران بوده، هزینه زیاد نگهداری دارد و با تلفات انسانی همراه است.

بیشتر بدانید:

فیلم/ گزارش شبکه اسرائیلی از قدرت موشکی ایران

موشک‌ها، ابزار دفاعی اساسی است. از آنها می‌توان برای قدرت‌نمایی استفاده کرد و برای بازدارندگی بهره گرفت، به ویژه بر فراز تنگه هرمز و خلیج فارس. مجموعه موشکی ایران، یکی از متنوع‌ترین قدرت‌های موشکی در خاورمیانه است. ایران هزاران فروند موشک‌های میان‌برد، و کوتاه‌برد در اختیار دارد که می‌تواند با آنها مناطقی دوردست را هدف قرار دهد. چند نمونه از طرح‌های بسیار موفق موشکی ایران عبارت است از؛ فاتح ۱۱۰ که برنامه تولید آن در اواسط دهه ۱۹۹۰ شروع شد. آزمایش این موشک‌ها در اواخر دهه ۱۹۹۰ و اوایل ۲۰۰۰ آغاز شد، و تولید انبوه دوره‌ای آن نیز حدود سال ۲۰۰۳ کلید خورد. برد این موشک حدود ۲۱۰ کیلومتر است و ایران می‌گوید قادر است در هر زمان تولید انبوه این موشک را آغاز کند. همچنین شایع شده حزب‌الله لبنان تعدادی از موشک‌های فاتح ۱۱۰ در اختیار دارد که ایران آنها را تامین کرده است.

موشک دیگر شهاب «۱» است که از سوخت مایع استفاده می‌کند و برد آن حدود ۳۳۰ کیلومتر است. فکر تولید موشک شهاب-۱ ابتدا در جنگ ایران و عراق در دهه ۱۹۸۰ شکل گرفت. ایران در آن زمان به چیزی نیاز داشت تا برد بیشتری نسبت به آتش توپخانه داشته باشد؛ و در عین حال مایل نبود در خصوص ناوگان ضد هوایی خود خطرپذیری کند.

امروز ایران انواع و اقسام موشک شهاب-۱ در اختیار دارد؛ که از برد، خرج انفجاری و همچنین دقت متنوع برخوردار هستند.

اما موشک‌های سجیل، در میان قوی‌ترین موشک‌های ایران است که ۲ هزار کیلومتر برد دارد. این موشک‌ها دارای کلاهک‌هایی با برد ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر هستند.

یکی از مزایای موشک سجیل، شکل سوخت آن است که در مرحله پرتاب، به جای سوخت مایع، از سوخت جامد بهره می‌گیرد. برتری این سوخت به دیگر سوخت‌ها، در قدرت و سرعت بیشتر استقرار موشک است. برخلاف موشک‌های سوخت مایع که برای پرتاب، به آمادگی و شرایط بسیار خاص نیازمندند، این موشک‌ها چنین ملزوماتی ندارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 3
  • غیر قابل انتشار: 5
  • IR ۰۴:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
    49 2
    فکر میکنم چیزی از رعد 500 به گوششون نخورده. موشک رعد ۵۰۰ یه کلاس از کل موشک هایی ک تا حالا ساختیم بالاتره
    • IR ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
      25 1
      تمام موشک ها رو میشه به کلاس راعد-500 ارتقا داد و میشه وزن سر جنگی و بردشون رو به شدت افزایش داد ، موشک های ذولفقار ، سجیل یا خرمشهرو... ولی میشه حتی بدنه راکت های نیروهای مسلح رو هم به مواد کامپوزیت ارتقا داد و با توجه به سامانه هدایت راکتی "لبیک1" که پارسال معرفی شد و باعث نقطه زنی راکتها میشه ، برد و قدرت تخریبشون رو میشه به شدت افزایش داد. راکتها رو گفتم چون به تعداد بسیار انبود راکت در زادخانه نیروهای ایران وجود داره. به عنوان مثال راکت سوخت جامد زلزال-2 ، بردش 210 کیلومتر هست که با اضافه شدن سیستم هدایتی لبیک-1 و ارتقا بدنه به مواد کامپوزیت ، تبدیل به موشک فاتح-110 میشه ولی با قیمت خیلی خیلی کمتر!
  • IR ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
    37 2
    بایستی موشکهای پدافندی سری صیاد و استاندارد و طائر تمام کامپوزیت بشن ما به سرعت و برد بیشتر این نوع موشکها نیاز مبرم خواهیم داشت دیگر تولید با بدنه فلزی به هیچ عنوان توجیه ندارد.
  • فیروزاسماعیلی IR ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
    28 3
    پس آمریکا مواظب باشدخطانکند.
  • رضا رضایی GB ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
    6 67
    موشک برای ما نون شد .بابا دست بردارید برای مردم این مزخرفات ارزشی ندارن ای کاسبان تحریم
    • IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
      35 7
      اگرکسی به ناموست تعرض کرد تو فکر نون باش که چطوری باهاش متجاوز رو بزنی! آدم احمق!
    • IR ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
      29 3
      خب به اربابت بگو تحریم را برداره تا کاسب تحریمی نمونه وایتکس خور کاسب بردگی و گاو شیرده
  • کوروش IR ۰۰:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۴
    0 1
    پس " قاهر "چی؟! تا دم دفترتون توی نیویورک میاد.
  • IR ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۴
    1 0
    به همین خیال باشند و ما رو با غرب آسیا مقایسه کنند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس