به گزارش مشرق، «علی ایوب» وزیر دفاع سوریه و «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اخیرا توافقی در زمینه گسترش همکاریهای نظامی امضا کردند.
روزنامه الاخبار به بررسی ابعاد این توافق پرداخت و نوشت، شکی نیست که پیامهای معاهده همکاری نظامی ایران و سوریه به کانونهای تصمیمساز رژیم صهیونیستی در زمینههای سیاسی و امنیتی رسیده و کمترین مورد آن، این است که سوریه و ایران قصد دارند گامهای بعدی را بردارند.
به گزاش این روزنامه، این توافق باعث نگرانی تلآویو شده است؛ زیرا چنین توافقی، در روابط نظامی و راهبردی دمشق-تهران، تحول مهمی ایجاد خواهد کرد. اما خصیصه این توافق این است که پیامهای آن در چند محور است.
بیشتر بخوانید
پاسخ ما به یاوهگوییهای آمریکا ادامه دارد/ سامانههای پدافند هوایی سوریه را تقویت میکنیم
بنا بر این گزارش، این توافق پس از قانون تحریمی آمریکا علیه سوریه موسوم به «قیصر» حاصل شد. کما اینکه صهیونیستها نیز با تداوم حملات هوایی خود، بر روی شکست ائتلاف سوریه و ایران حساب باز کرده بودند. قیصر با هدف محاصره دولت و ملت سوریه و به زانو دراوردن آنان طراحی شده، ولی این توافق، به چالش کشیدن این قانون و تلاش برای شکست این محاصره است.
الاخبار در ادامه مینویسد، ایران با این اقدام نشان داد که عزم خود را برای توسعه روابط با سوریه جزم کرده است و سوریه هم تصمیم دارد محاسبات رژیم صهیونیستی را بر هم زده و خود را برای مقابله با افزایش تهدیدهای آن آماده کند.
به گزارش این روزنامه، این توافق پاسخی به توهم خروج ایران از سوریه –آن گونه که صهیونیستها میخواهند- است؛ کما اینکه رژیم صهیونیستی به خوبی میداند که تعداد مستشاران ایرانی حاضر در سوریه بسیار اندک است و آنچه درباره شهادت نیروهای سپاه پاسداران در جریان حملات صهیونیستها منتشر میشود، بیاساس است.
به هر حال رژیم صهیونیستی با طرح مسئله خروج ایران از سوریه، قصد داشت ائتلاف دمشق-تهران را از بین ببرد و سوریه را به تنهایی محاصره کند؛ زیرا این ائتلاف نشان داد که عامل قدرت همه طرفهای محور مقاومت برای مقابله با هژمونی آمریکا و خطر صهیونیستهاست و مانع سقوط دولت سوریه شد. به همین دلیل آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش کردند یک سیستم ضد محور مقاومت تأسیس کرده تا کمربند امنیتی منطقهای را پیرامون این رژیم به وجود آورند.
به گزارش این روزنامه، رژیم صهیونیستی قصد دارد مانع از تشکیل یک واقعیت راهبردی در سوریه شود که در برابر خطرهای آتی به ویژه خطر تلآویو، چتر حمایتی و بازدارندگی از دمشق را به وجود آورد. صهیونیست از این ترس دارند که سوریه به عمق راهبردی فلسطین و سر نیزهای برای محور مقاومت جهت مقابله با واشنگتن تبدیل شود.
الاخبار با اشاره به اینکه «خطرناکترین سناریو برای رژیم صهیونیستی این است که با تقویت پدافند هوایی سوریه، این توافق جنبه اجرایی به خود بگیرد»، خاطر نشان کرد، ترس صهیونیستها این است که این پدافند تهدید جدی برای نیروهای اسرائیل شود و در نتیجه، پیامدهای مهمی بر معادلات در سوریه و منطقه داشته باشد.
به گزارش این روزنامه، درباره ایران نیز باید گفت تهران این پیام را صادر کرده است که گزینههای زیادی در اختیار دارد که میتواند هزینه سنگینی به دشمن صهیونیست وارد کند؛ به نحوی که با خواستهها و منافع ملتهای منطقه که از حملات صهیونیستها رنج میبرند، همخوانی داشته باشد.
بنا بر این گزارش، ایران نشان داد که در تمامی مسائلی که حاکمیت، امنیت و قدرت سوریه را زیر سؤال ببرد، از این کشور حمایت میکند. این آغاز مسیری است که میتواند در دراز مدت و بر حسب متغیرات، توسعه پیدا کند. ایران میخواهد به تمامی کسانی که در کمین سوریه هستند، بگوید که «از میزان درگیری که میتواند صورت بگیرد، بیشتر نگران باشید».