نماينده تهران در مجلس گفت: مجلس متشکل از مجموعه وکلاي ملت است که در معرض خطا قرار دارند و به دليل فقدان نظارت برخي از آنها متاثر از کانونهاي ثروت و قدرت هستند.<BR>
به گزارش مشرق ، مهدي کوچکزاده نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با فارس ضمن تاکيد بر لزوم تقويت تعامل دولت و مجلس اظهار داشت: اگر مجلس به حال خود رها شود و جريانات سياسي بيرون بر روي نمايندگان تاثير نگذارند، اختلافي که در حال حاضر بين قواي مقننه و مجريه ديده ميشود، از بين ميرود يا بسيار کاهش مي يابد.
وي افزود: متاسفانه مجلس را به حال خود نميگذارند و نمايندگان هم از ناحيه جريانات سياسي بيرون و هم از ناحيه کانونهاي قدرت و ثروت تحت نفوذ قرار دارند که به طور مثال ميتوان به عدم تصويب دو فوريت طرح کاهش واردات خودرو يا بررسي و تصويب طرح دانشگاه آزاد بر خلاف آئين نامه داخلي مجلس اشاره کرد.
کوچکزاده بر همين اساس ابراز عقيده کرد که "اگر نمايندگان تحت نفوذ جريانات بيرون از پارلمان قرار نگيرند، اهل راي دادن به طرحها و لوايحي که خلاف مصالح است، نيستند ".
نماينده تهران در مجلس گفت: اکثر نمايندگان خالصانه به دنبال اين هستند که مشکلات مردم حوزه انتخابيه خود را حل کنند، ولي متاسفانه در مسائل ملي برخي لابيهاي بيروني با دخالت موجب بروز اختلاف بين دولت و مجلس ميشوند.
کوچکزاده افزود: در تعامل بين دو قوه گاهي نظر چند نفر که البته جزء چهرههاي شاخص مجلس هم هستند نظر مجلس تلقي ميشود که به طور مثال اگر در حال حاضر سايتها را بررسي کنيم، ميبينيم آقاي احمد توکلي چندين مرتبه ظرف 3 ماه اخير از قول همه مجلسيها اعلام کرده که مجلس ديگر فلان موضوع را تحمل نخواهد کرد يا مجلس با دولت برخورد خواهد کرد.
وي تصريح کرد: آقاي توکلي در جريان قضيه مکتب ايراني قبل از اينکه کسي موضعي اتخاذ کند، در مورد اين مسئله موضعگيري کرده و گفت که مجلس با اين اقدام ضد اسلامي برخورد خواهد کرد؛ در حاليکه مجلس به دليل برخي مصلحتها چنين برخوردي را ضروري ندانست.
* به عملکرد لاريجاني انتقاد داريم
عضو فراکسيون انقلاب اسلامي مجلس گفت: اين مجلس نيست که در برخي مواقع با دولت به مشکل برميخورد، بلکه برخي افراد که صاحب بلندگو هستند به گونهاي صحبت ميکنند که جامعه احساس ميکند مجلس با دولت مشکل دارد.
وي با بيان اينکه برخي افراد خود را نماينده کل مجلس ميدانند، ادامه داد: از جمله اين افراد خود رئيس مجلس است؛ چرا که برخي رفتارهاي آقاي لاريجاني بر خلاف ضوابط و آئين نامه داخلي مجلس است.
کوچکزاده در ادامه با انتقاد از عملکرد لاريجاني گفت: رئيس مجلس اجازه نداشت چند طرح که توسط نمايندگان مطرح شده را از دستور خارج کند اما به طور مثال ما طرحي را با عنوان "انتقال مقر سازمان ملل " با امضاي حدود 150 نماينده ارائه کرديم که آقاي لاريجاني آن را از دستور کار خارج کرد.
وي اضافه کرد: البته ما نميگوييم که طرح مذکور به طور کامل درست بوده است، اما بالاخره بايد وارد دستور شود و نماينگان به آن راي منفي دهند تا از دستور کار مجلس خارج شود نه اينکه به صورت دستوري يا بر خلاف آئين نامه اين کار صورت گيرد.
کوچکزاده از طرح "کاهش رابطه با انگليس " و لايحه "حمايت از خانواده " به عنوان ديگر مواردي ياد کرد که به اعتقاد وي رئيس مجلس بر خلاف ضوابط آنها را بدون هيچگونه توجيه قانوني از دستور کار نمايندگان ملت خارج کرد.
* هيچ نظارتي بر عملکرد نمايندگان وجود ندارد
نماينده تهران در مجلس اظهار داشت: بايد بدانيم که در وسط دعواي دولت و مجلس در مورد راس امور بودن مجلس عدهاي نرخ تعيين ميکنند و ميگويند مجلس جلوي ديکتاتوري را ميگيرد در حاليکه چنين چيزي صحيح نيست و خود مجلس ميتواند ابزار دست تماميت خواهان باشد.
کوچکزاده افزود: کسي که جلوي ديکتاتوري را ميگيرد ولي فقيه است و حضرت امام (ره) هم فرمودهاند ولي فقيه است که نميگذارد مجلس از مسير خودش منحرف شود؛ ولايت فقيه است که جلوي رئيس جمهوري را ميگيرد که ديکتاتوري نکند.
وي خاطرنشان کرد: مجلس متشکل از مجموعه منتخبان مردم است که همه آنها هم در معرض خطا هستند و ممکن است به سادگي توسط کانونهاي ثروت و قدرت در بيرون از مجلس تحت نفوذ قرار گيرند و متاسفانه چون هيچ نظارتي هم بر عملکرد نمايندگان وجود ندارد بايد گفت که خود مجلس هم ميتواند مورد سوءاستفاده جريانات بيرون از پارلمان قرار گيرد.
کوچکزاده با بيان اينکه مجلس همواره در راس امور است و هيچکس نميتواند در اين مسئله خدشه وارد کند، افزود: البته بايد به برخي مسائل هم توجه کنيم؛ به طور مثال هيچگاه نميتوانيم بگوييم که مجلس ششم در راس امور بود.
وي ادامه داد: البته منظور اين نيست که قوه مجريه در راس امور قرار دارد و معتقدم دولت هم در راس امور نيست؛ چرا که هيچوقت نميتوانيم بگويم که دولت بنيصدر در راس امور قرار داشت اما منظور اين است که مجلسي که در راس امور است ويژگيهايي دارد که نمايندگان نبايد از آنها غفلت کنند.
نماينده تهران در مجلس هشتم گفت: مجموعهاي در راس امور خواهد بود که همراستا و همراه با رهبري نظام حرکت کند و مجلس بايد نسبت به اين مسئله بيش از ديگران حساسيت داشته باشد؛ چرا که امام (ره) فرمودهاند مجلس در راس امور قرار دارد.
کوچکزاده به ذکر نمونهاي در اين زمينه پرداخت و افزود: هنگامي که امام (ره) ميفرمايند معلمي شغل انبياء است، معلمان بايد بيشتر مواظب رفتار خود باشند که اين توصيف به حق امام را ضايع نکنند.
وي بر همين اساس اضافه کرد: زماني که امام راحل ميفرمايند مجلس در راس امور است، مجلس نبايد وارد دعواها، درگيريها و مشغلههايي شود که در شأن اين قوه نيست.
کوچکزاده متذکر شد: در راس امور بودن مجلس سندي نيست که براي مجلس امضا کرده باشند و نميتوان گفت که مجلس با هر ويژگي و هر خصوصيتي همواره در راس امور است؛ بلکه اگر مجلس ميخواهد در راس امور بماند، بخشي از اين مسئله در دست خود مجلس و نمايندگان است.
وي بهترين راه تعامل و وحدت در جامعه را توجه به فرامين رهبري دانست و ادامه داد: رهبر انقلاب فرمودهاند که اگر دولت لايحهاي را به مجلس ارائه داد، مجلس بايد اشکالات جزئي آن را بر طرف کند اما اگر مجلس احساس کند دستکاري در آن لايحه منجر به تغيير عمده در طرح ميشود بايد آن را به دولت برگرداند و از دولت بخواهد که طرح ديگري ارائه دهد.
نماينده حامي دولت در مجلس در عين حال اين نکته را نيز متذکر شد که دولت هم در بحث تعامل بايد به نظر مجلس توجه داشته باشد؛ چرا که در حال حاضر عدهاي از نمايندگان در مجلس هستند که دلسوز رئيس جمهوري و دولت هستند اما دل خوشي از مواضع برخي اطرافيان رئيس جمهوري ندارند.
کوچکزاده بر همين اساس خاطرنشان کرد که حاميان دولت در مجلس در جلسات متعددي بر حسب وظيفه خود، مواردي را به رئيس جمهوري يادآور شدهاند.
* برخي مسائل را به خود مشائي گوشزد کردهايم
نماينده تهران در مجلس هشتم در بخش پاياني گفتوگوي خود با فارس به تذکرات اصولگرايان حامي دولت در قوه مقننه به رئيس دفتر رئيس جمهور اشاره کرد و گفت: خود ما برخي مسائل را به شخص آقاي مشائي گوشزد کردهايم.
وي افزود: به عنوان مثال به آقاي مشايي در مورد برخي مسائل تذکر داديم و خواستهايم که با توجه به عدم ضرورت اظهار نظر وي در خصوص برخي مسائل از اين کار پرهيز کند که وي در جواب گفت که چطور آقاي خزعلي و آقاي مصباح يزدي نظر خود را بيان کنند ولي من نظر خود را نگويم.
کوچکزاده در پايان ريشه تمام انحرافات را در "خود بزرگبيني " دانست و گفت: نبايد کسي خود را اينقدر بزرگ ببيند؛ چرا که ريشه بسياري از انحرافات همين خود بزرگبيني و منيت است و بهتر آن است که افراد برخي موارد را بيشتر رعايت کنند.