گزارش| مفاهیمی که در درون نظرسنجی‌ها درباره ترامپ و بایدن پنهان است

با نزدیک شدن به موعد انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، توجهات به سمت نظرسنجی‌ها افزایش یافته است، اما باید درباره برخی مفاهیم پنهان در لابه‌لای این نظرسنجی‌ها و ابعاد و جزئیات آنها بیشتر دقت کرد.

به گزارش مشرق، پنجاه و نهمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار است 13 آبان سال جاری (برابر با 3 نوامبر 2020) برگزار شود. با نزدیک شدن به موعد این انتخابات نظرسنجی‌ها همچنان حکایت از پیشتازی جو بایدن، نامزد حزب دموکرات دارد.

نتایج جدیدترین نظرسنجی‌ها

شبکه سی‌ان‌ان میانگین چندین نظرسنجی را به دست آورده است که بر اساس آن 51 درصد به جو بایدن و 42 درصد نسبت به دونالد ترامپ ابراز تمایل کرده‌اند. یعنی بایدن 9 درصد از رقیب خود پیش است.

نظرسنجی‌های دیگری نیز در این خصوص انجام شده‌اند که هر کدام آمار کم و بیش متفاوتی را نشان می‌دهند؛ هر چند در اکثر یا همه آنها نامزد حزب دموکرات پیشتاز است. به تصویر زیر دقت کنید.

مفاهیم مستور در لابه‌لای نظرسنجی‌ها

پیشتازی بایدن در نظرسنجی‌ها در شرایطی است که افرادی که برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرده و تقریبا رای دادن آنها قطعی است، در میزان حمایت خود از کاندیداهای مورد حمایت تفاوت معناداری دارند. در تصویر زیر میزان حمایت قاطع و شدید از جو بایدن 46 درصد است، اما میزان حمایت قاطع از ترامپ در میان هوادارانش حدود 66 درصد است. هر چند حمایت نسبی از بایدن 43 درصد و این رقم برای ترامپ 23 درصد است. 11 درصد هم متمایل به هر یک از دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری هستند. در اینجا حمایت قاطع به این مفهوم است که این افراد ابراز اطمینان کرده‌اند که به فرد اعلام شده و مورد حمایت خود رای خواهند داد، اما در میان حمایت نسبی، احتمال تغییر رای وجود دارد. بنابراین نمی‌توان صرفا با استناد به یک عدد اعلام شده در نظرسنجی‌ها، بدون بررسی کم و کیف آن، نتیجه‌گیری قطعی کرد.

«نه به ترامپ»، دلیل اصلی حمایت از بایدن

شاید دلیل اصلی میزان بالاتر حمایت نسبی از بایدن در انتخابات این است که رای دهندگان، طرفدار سینه چاک بایدن نیستند، بلکه چون او ترامپ نیست به وی رای می‌دهند. در اصل بخش قابل توجه آرای نامزد دموکرات «نه به ترامپ» است.

تصویر زیر نشان می‌دهد که دلیل اصلی حمایت از ترامپ عملکرد و مواضع اوست. فقط 19 درصد دلیل رای‌شان به ترامپ «نه به بایدن» است.

این داستان برای بایدن کمی متفاوت است. مهمترین دلیل اقبال به بایدن در نظرسنجی‌ها «نه به ترامپ» است. این دلیل 56 درصد رای آورده است. جالب است که عملکرد او فقط 19 درصد رای و مواضعش 9 درصد محبوبیت داشته‌اند. به تصویر زیر توجه کنید.

این موضوع با ادبیات و سوالی دیگر نیز بررسی شده است که نتایج مشابهی را نشان می‌دهد. 61 درصد طرفداران بایدن گفته‌اند که در صورت پیروزی ترامپ عصبانی خواهند شد و 37 درصد هم گفته‌اند که ناراحت خواهند شد.

این در حالی است که 37 درصد طرفداران ترامپ گفته‌اند که در صورت پیروزی بایدن عصبانی خواهند شد، و 59 درصد هم گفته‌اند که ناامید خواهند شد.

موضوعات مهم در انتخابات آمریکا

شرایط ویژه آمریکا در این روزها باعث شده است که موضوعات مختلفی در این دور از انتخابات اهمیت پیدا کنند. رکود اقتصادی، شیوع کرونا و برگزاری اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور، بر اولویت و اهمیت یافتن موضوعات مزبور تا حدود زیادی تاثیر گذاشته است.

برآیند بررسی نظرات رای‌دهندگان جمهوریخواه و دموکرات نشان می‌دهد که اقتصاد و شرایط اقتصادی در این کشور بیشترین تاثیر را بر نظر رای‌دهندگان دارد. مجموعا حدود 79 درصد اقتصاد را مهمترین اولویت دانسته‌اند. پس از آن نوبت به بحث خدمات درمانی می‌رسد که با 68 درصد رده دوم را به خود به لحاظ اهمیت برای رای‌دهندگان اختصاص داده است. انتصاب‌های در دیوان عالی، شیوع ویروس کرونا، جرائم خشونت‌بار و سیاست خارجی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. برای بررسی میزان درصدها و رتبه‌های این موارد به تصویر زیر مراجعه کنید.

اختلاف نظر نسبی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در اولویت‌بندی موضوعات مهم

جالب است که در خصوص اولویت بندی موضوعات در انتخابات رای‌دهندگان قطعی طرفدار ترامپ با هواداران بایدن نظر نسبتا متفاوتی را دارند. در میان طرفداران ترامپ،‌ 88 درصد اقتصاد، 74 درصد جرائم خشونت‌بار را مهمترین موضوعات می‌دانند. 61 درصد هم موضوع مهاجرت، 60 درصد قوانین مربوط به اسلحه و 57 درصد هم سیاست خارجی را خیلی مهم می‌دانند. 

در نقطه مقابل و در میان هواداران بایدن، 84 درصد موضوع خدمات درمانی و 82 درصد موضوع شیوع ویروس کرونا را جزو مهمترین موضوعات می‌دانند. 76 درصد از طرفداران نامزد دموکرات، موضوع نابرابری نژادی و قومی را در تاثیرگذاری بر آرایشان مهم می‌دانند. به تصویر زیر دقت کنید. اعداد با رنگ قرمز درصد حمایت طرفداران ترامپ از آن موضوع به عنوان موضوع «خیلی مهم» است. اعداد آبی رنگ هم مربوط به طرفداران بایدن است.

معانی اعداد فوق تا حدودی منطبق بر تحولات جاری و رقابت‌های انتخاباتی در آمریکاست. دونالد ترامپ بارها از اقتصاد به عنوان مهمترین دستاورد خود یاد کرده است. او همچنین سیاست‌های جنجالی در زمینه مهاجرت داشته است. به همین دلیل اقتصاد در رتبه اول اولویت طرفداران او، و مهاجرت در رتبه سوم قرار گرفته است.

با شیوع کرونا در آمریکا، مقامات و رسانه‌های حامی حزب دموکرات به شدت رئیس جمهور این کشور را به دلیل بی‌کفایتی در مدیریت اوضاع مورد انتقاد قرار داده‌اند. این رسانه‌ها هر روز تقریبا سعی کرده‌اند گافی را از خود شخص ترامپ یا مقامات دولت او رو کنند. به همین دلیل بحث خدمات درمانی و شیوع کرونا در اولویت رای‌دهندگان دموکرات و متمایل به آنها قرار گرفته است.

اعتراضات مردمی در آمریکا علیه کشتار سیاه‌پوستان نیز بهانه‌ای را به دموکرات‌ها داد تا به ترامپ حمله کنند. این تحولات باعث شده است که دموکرات‌ها موضوع نابرابری نژادی و قومی را نیز جزو مهمترین موضوعات موثر در انتخابات عنوان کنند. به همین دلیل است که کاملا هریس رنگین پوست به عنوان کاندیدای معاونت ریاست جمهوری در کنار بایدن تعیین شده است.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • بوکسور کهنه کار IR ۲۳:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
    0 1
    تلاش ترامپ برای پیروز در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری صرفا برای نجات جان بیمقدارش است، او خوب میداند پایان دوره ی ریاست جمهوری اش آغاز پایان زندگی ننگینش است. «انتقام سخت»
  • IR ۲۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
    0 0
    آیا هنوز کسی هست شکی داشته باشد که ویروس کرونا ساخته تیم بایدن و مجموعه مخوف سوروس و بیل گیتس است؟ جالب اینکه هیچ رسانه ای در دنیا حتی به خود جرات درج یک تحلیل و احتمال در این خصوص را نمی دهد با اینکه تیم بایدن بزرگترین برنده کرونا در تمام دنیا است.
  • IR ۲۳:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
    1 0
    شما یادت رفته ولی دفعه قبلی توی نظر سنجی ها هیلاری خیلی بیشتر اختلاف داشت، ولی ترامپ انتخاب شد
  • IR ۰۰:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
    17 0
    این یعنی طرفداران ترامپ حمایت خالصانه تری از او دارند تا طرفداران بایدن
  • IR ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
    10 0
    شكي ندارم كه ترامپ راي خواهد اورد.و همه تخم مرغ هاي دولت تدبير و اميد در سبد بايدن است.
    • حسن IR ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
      1 0
      دولت تدبیر و امید مگه چند ماه ازش مونده؟ کلا ۷ ، ۸ ماه بیشتر نمونده
    • IR ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
      0 0
      مگه نميتونن تو 7-8 ماه بايد يه مذاكره ابكي و معاهده از پيش تدوين شده كشور رو نابود كنن؟
    • ناشناس IR ۰۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۳
      1 1
      وای به حال آمریکائی‌های داخلی هر شخصی که رئیس جمهور آمریکا بشه از اون یکی بدتره ازسال۱۳۵۷ تاکنون هم دمکراتها وهم جمهوری خواهان رئیس جمهور بودن کدام یکی در امور ایران به اندازه سر سوزنی انصاف بخرج داد ؟یعنی دولت تدبیر(بقول شما)هنوز ازنو نمی دونه ؟واگر اینطور باشه وای به حال من وشما

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس