به گزارش مشرق به نقل از صراط ، در حالی که پیش از ریاست فرهاد دانشجو بر دانشگاه آزاد اسلامی، مخالفان جاسبی از بیش از 300 هزار میلیارد تومان سرمایه ثبت شده این دانشگاه و نحوه مصرف آن صحبت می کردند، هم اکنون رئیس جدید این دانشگاه اعلام می کند طی حسابرسی انجام شده، دانشگاه آزاد 2هزار میلیارد بدهی دارد و برای تخفیف شهریه نیاز به منابع مالی جدیدی است.
بر این اساس و از آنجایی که به نظر می رسد سرمایه 300 هزار میلیارد تومانی دانشگاه آزاد به هیچ نحوی نمی تواند در این بحران بدهی! پاسخگوی هزینه های این دانشگاه و اعمال تخفیف شهریه باشد، فرهاد دانشجو که هنوز ریاست وی بر این دانشگاه به دو ماه نمی رسد، پیگیر موضوع تاسیس "بانک دانشگاه آزاد اسلامی" است و قصد دارد با استفاده از منابع مالی این دانشگاه که در طول سالیان گذشته از محل شهریه پرداختی دانشجویان تامین شده است به اقتصاد کشور وارد شده و همانند سایر بانکها به فعالیت اقتصادی بپردازد.
در این میان بسیاری نگرانند که بانک دانشگاه آزاد اسلامی به بهانه کسب درآمد و کاهش شهریه دانشجویان مانند بسیاری دیگر از بانکهای کشور از طریق تاسیس انواع شرکتها اقماری همچون شرکتهای هلدینگ به جای بانکداری به شرکت داری و بنگاه داری پرداخته و كم كم تبديل به غول اقتصادي شود و یا از طریق اعطای وام با کارمزد بالا به مردمی که سرمایه اولیه بانک را تامین کرده اند، کسب درآمد نماید.
مخالفان تاسیس بانک توسط دانشگاه آزاد اسلامی معتقدند بهتر است این دانشگاه به جای بانک، اقدام به تاسیس شرکتهای دانشگاهی و دانش بنیان نماید تا بدین ترتیب ضمن اشتغالزایی برای فارغ التحصیلان این دانشگاه از محل تولید و توسعه علم و فناوری که در راستای ماموریت یک نهاد دانشگاهی است، کسب درآمد نماید. گفتنی است بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی موسسه ای غیردولتی غیرخصوصی است.
متاسفانه به نظر می رسد عده ای بر این گمان هستند که هدف از اعمال تغییرات در دانشگاه آزاد اسلامی، تنها کنار رفتن عبداله جاسبی از ریاست این دانشگاه بوده است، در حالی که هماهنگونه که بسیاری از مسئولان نیز تاکید نموده اند رسیدگی به وضعیت این دانشگاه به منظور اصلاح رویه های اشتباه، ایجاد پویایی و رشد هر چه بیشتر این دانشگاه صورت پذیرفته است.
از این رو برخی پیشنهاد می کنند همانگونه که وزیر علوم دانشگاه آزاد را یکی از بالهای آموزش عالی می داند، رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی نیز وزارت علوم را راهبر و محل اتصال این بالها دانسته و ضمن تبعیت از مقررات وزارت علوم در توسعه و ایجاد واحدهای دانشگاهی و رشته محل های جدید، فکری به حال رویه هایی نماید که بر اساس آن 35 واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی بدون مجوز وزارت علوم راه اندازی شده است، و یا با ادغام کنکور مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد با کنکور سراسری سامانی به وضعیت پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه داده و کاهش هزینه های داوطلبان و کشور را که ناشی از برگزاری آزمونهای موازی است، موجب شود.
فرهاد دانشجو که هنوز ریاست وی بر این دانشگاه به دو ماه نمی رسد، پیگیر موضوع تاسیس "بانک دانشگاه آزاد اسلامی" است و قصد دارد با استفاده از منابع مالی این دانشگاه به اقتصاد کشور وارد شده و همانند سایر بانکها به فعالیت اقتصادی بپردازد.