به گزارش مشرق، عملیات کربلای ۲ از جمله عملیاتهایی است که در قالب عملیات متوسط رزمندگان اسلام دستهبندی شده و در اواخر سال چهارم جنگ انجام شد.
از جمله ویژگیهای مهم این عملیات حضور یک گردان از اسیران داوطلب عراقی در زیر مجموعه تیپ ۹ بدر در این عملیات است که به نوبه خود برای اولین بار در طول جنگ این اتفاق افتاد، دومین ویژگی، شهادت شهید محمود کاوه فرمانده لشکر ویژه شهدا که آوازه شجاعت و دلاور مردی آن زبانزد همگان بود.
شرح مختصر عملیات
عملیات کربلای ۲ در دهم شهریور ۱۳۶۵ در منطقه حاج عمران، با شرکت یک تیپ از لشکر ۱۰ سیدالشهدا (ع) و تیپ ۹ بدر، ۱۲ قائم، ۲۱ امام رضا، ۱۰۵ قدس، ۱۵۵ شهدا که در مجموع به استعداد ۲۸ گردان از سپاه انجام شد.
هدفهای عملیات عبارت بودند از ترمیم خط پدافندی، خارج کردن عقبه خودی از دید و تیر دشمن و دستیابی به راهکارهای مناسب به منظور عمق دادن به منطقه برای عملیات بعدی، مانور عملیات از دو محور طرحریزی شده بود: محور راست شامل ارتفاعات گردکوه (معروف به شهید صدر)، تخته سنگی، تپه شهدا و تپه سرخ و ۲ محور چپ، شامل ارتفاعات ۲ هزار و ۵۱۹، واراس و یالهای آن، تپه تخم مرغی، شیارانه و دو یال ارتفاع مسکران.
فرماندهی این عملیات به قرارگاه سیدالشهدا (ع)، یکی از قرارگاههای تابعه نیروی زمینی سپاه واگذار شد، در شب اول عملیات، تپه شهید صدر، تخته سنگی و مقر فرماندهی دشمن به تصرف نیروهای خودی درآمد و در جناح چپ، به علت عدم دستیابی کامل به هدفها، رزمندگان عقبنشینی کردند.
در شب دوم، بار دیگر نیروها از محور چپ دست به حمله زدند، اما موفقیتی به دست نیامد و عملیات با تصرف نیمی از هدفها، به پایان رسید.
نتایج عملیات:
کردان میثم
گردان حمزه
گردان امام حسین (ع)
گردان ادوات
گردان توپخانه
زمان اجرا: ۱۳۶۵/۶/۱۰
مکان اجرا: منطقه عملیاتی حاج عمران عراق – محور شمالی جبهه جنگ
رمز عملیات: یا اباعبدالله الحسین (ع)
ارگان های عمل کننده: ارتش و سپاه
اهداف عملیات: تصرف قله ۲ هزار و ۵۱۹ و ارتفاعات شهید صدر و خارج ساختن خطوط خودی از اشغال دشمن
تلفات دشمن : ۳ هزار و ۲۰۰